Til toppen

\ loading=

Unik og musikalsk vandring i jugendstilen

Se opp for vandrekonserter i originale jugendstilinteriør og musikkinspirerte verksted for barn. Jugendstildagene 8. og 9.juni gir publikum en sjelden mulighet til å oppleve jugendstilen med både øyne og ører.

Jugendstilsenteret og KUBE arrangerer Jugendstildagene annethvert år, i forbindelse med den internasjonale dagen for Art Nouveau som er 10.juni.

Målet er å sette lys på jugendstilens mange sider, og årets tema er koblingen mellom jugendstilen og klassisk musikk fra samme periode.

Utforskende konserter i Larsengården og Arbeideren

Gjennom en serie musikalske opplevelser iscenesatt i originale jugendstilinteriør i Ålesund, kan publikum bli med på en vandring i jugendstilen der de kan få sanse jugendstilens karakteristikker med både øyne og ører.

Lørdag 8. juni blir det vandrekonserter både på dagtid og kveldstid – to utforskende konserter i Larsengården
(Langberggata 3) og Arbeideren.

Familiedag og jugendtaffel

Søndag 9.juni er den store familiedagen med to ulike opplegg for barn. Det blir familieomvisning med musikkinspirert verksted og drop-in-verksted hvor barna får lage sine egne skyggebokser. På søndag vil man i tillegg kunne høre jugendstilens toner fra det originale jugendpianoet i jugendstilsenteret.
Årets jugendstildager er inspirert av komponist Jon Øivind Bylund Ness sin nylesning av senromantikken, der han utforsker muligheten for at utvalgte verk fra perioden kan ha vært påvirket av jugendstilens idealer.
–Jeg snublet over en artikkel Ness hadde skrevet om jugend i musikken og tenkte med en gang at dette var noe vi ville undersøke nærmere. Jugendstilen er i utgangspunktet ikke et tema i musikkhistorien, så denne nytolkningen synes vi er veldig spennende!» sier prosjektleder Signe Svoen.
-Med jugendstildagene har vi tatt ideen videre, og setter verkene i en sammenheng der publikum kan være med å trekke paralleller mellom jugendstilarkitekturen og musikken, sier hun.

Samarbeid med Fjord Cadenza

Verkene som blir brukt er valgt ut i samarbeid med Ness. I tillegg til Ness som musikalsk konsulent har museet også fått med seg Fjord Cadenza som medarrangør.
-Samarbeidet med Fjord Cadenza har vært avgjørende for gjennomføringen av dette prosjektet, og det har vært en glede å utvikle prosjektet sammen med festivalsjef Hallvard Braaten Steinhovden og produsent Oliver Dyb, sier Svoen.

–Publikum har tatt svært godt imot dette konseptet siden første gang vi gjennomførte Jugendstildagene i 2016. Nå ser vi frem til to innholdsrike dager, der vi sammen med publikum kan utforske jugendstilarkitekturen og musikken fra samme periode, sier fagdirektør Benedikte Holen.