Til toppen

\ loading=

Jubel for garderobepenger

I august kan spillerne til AaFK Fortuna gå fra kummerlige til splitter nye garderober. Og i dag kom Sparebanken Møre med en million til prosjektet.

-Vi har i mange år hatt begredelige garderobeforhold. Faktisk så ille at jentene til tider har skiftet på toalettet og valgt å dusje hjemme. Det kunne ogsås skje at et Gutt 14 lag kom fykende inn i garderoben.

Kimy Fagermo viser arealet under sørtribuna hvor den nye garderoben med tilhørende utstyrsrom blir å finne.

En million

Kimy Fagermo, markeds- og arrangementsansvarlig i AaFK Fortuna er lykkelig for at det nå ser ut til at alt går i boks.

I dag ble det nemlig pengeoberlevering fra markedssjef Birgitte Hoddevik og banksjef Joachim Flataker i Sparebanken Møre.

Bankens bidrag på en million kroner kommer i tillegg til 500.000 fra Color Line, 100.000 fra Kjell Holm stiftelsen og 100.000 fra Reidar Tryggestad.

Trangt og begredelig. Slik ser utstyrsrommet til AaFK Fortuna ut i dag. Stuet inn på et tekisk rom.

-Gode rammevilkår for AaFK Fortuna er viktig for å kjempe i toppen, og dette er viktige forbilder, sa Hoddevik, og la til en annen viktig sak.

-Garderoben er også en viktig plass til feiring. Og vi vil gjerne ha et opprykk.

Klubben har i dag garderober under den sørlige tribunen, der de også har utstyrslager. Nå blir det andre boller.

Fra begredelig til topp

-Den nye garderoben blir på 64 kvadrat, over dobbelt så stort som i dag. I eksisterende garderobe vil det bli bortegarderober, og arbeidet med de nye starter nå 21.mai, forteller Kimy Fagermo.

-Det skal også være et sted der vi har pauseprat. Der vi også har storskjerm, så garderoben er viktig også under kamp, la trener Frode Fagermo til.

Banksjef Joachim Flataker kunne komme med symbolsjekken til jentene på AaFK fortuna. En million er på plass i tilleggtil andre gaver.

-Utviklingen i damefotballen går i rasende fart, og vi må holde følge. Vi har veldig tro på det vi gjør, og hvorfor skal ikke jentene ha en fin garderobe med egne plasser med navn, slik gutta har?
Og kanskje får vi piffa opp området med bilder og slikt, så blir det trivelig her, sier Kimy.

-Hva er totalbudsjettet?

-Det er på 2,2 millioner før sprekk, sier hun lurt, vel vitende om at det kan skje. Men garderobe skal det bli.

-Det er i alle fall en god del arbeid som skal gjøres, for både vann og avløp må legges inn i denne delen av bygget. Men uten støtte hadde vi ikke klart dette, sier hun.