Til toppen

Byblogg

Annonse:
Annonse:

Leveringstjesten Wolt etablerer seg i Ålesund

– Ålesund er en spennende by, med mange gode lokale restauranter og butikker. Vi er veldig glade for endelig å være på plass med vår leveringstjeneste til innbyggerne og lokalt næringsliv. Vi har gjennom sommeren og høsten jobbet med å signere både budpartnere, restauranter og butikker, forteller Elisabeth Stenersen som er daglig leder i Wolt Norge.

Les mer

– Våkne, du må våkne!

Det er ikke bare bare å skulle sette klima på teaterplakaten, men med  «Et stykke for de levende i en døende verden» gjør Teatret Vårt akkurat det. En solid og tidvis ubehagelig naturfagstime, om du bare klarer å ta det innover deg. For det er ikke behagelig å skulle snakke om den sjette masseutryddelsen.

Les mer

Høstscena er i gang

Stedet var foajeen i Parken kulturhus. Publikum, mange med bobler i hånden, ble møtt av en tilsynelatende sovende Solveig Styve Holte midt på gulvet.

Les mer

Fantastisk sommer for museene

– I byområdene var økningen på hele 50 prosent, og internasjonale turister strømmer til som aldri før, forteller administrerende direktør i Viti, Audhild Gregoriusdotter Rotevatn i en pressemelding.

Les mer

Hva opptar deltakerne på Bra By konferansen?

Neste onsdag går startskuddet for den femte utgaven av Bra By i Ålesund, og det med rekorddeltakelse. I det Bypatrioten åpner årets konferanse samles tett på 200 aktører fra kulturlivet, næringslivet og det offentlige som alle brenner for by- og samfunnsutvikling.

Les mer

Opplev Dennis og Stian i Atlanterhavsparken

Har du ungdommer i hus? Da bør du sende de til Atlanterhavsparken under Researchers Night, for der vil de gode opplevelsene stå i kø.

Les mer

Har vi nok grønn energi?

I forbindelse med Forskningsdagene gir NTNU folk flest en unik mulighet til å møte flere av forskerne som jobber med grønn energi. I Norge er vi i den situasjonen at vi har hatt rimelig og ren energi fra vannkraft i flere tiår. Det siste året har strømprisene økt og det har vært energimangel i Europa. Hvor skal vi hente all den kraften fra?

Les mer

Ålesund litteraturfestival kommet for å bli

Ålesund litteraturfestival som gikk av stabelen for aller første gang i januar i år, ble en umiddelbar suksess. Fulle hus og strålende tilbakemeldinger viste at de hadde truffet både en nerve og et behov i kulturbyen Ålesund. Med den erfaringen i bakhånd satses det nå friskt videre.

Les mer

Byggingen i Tonningsgate er i gang

Nå skjer det i Skarbøvika. Gravemaskinene er på plass, og den nye gangveien, sykkelveien med oppgradering av veibanen på strekningen fra Steinvågbrua, er et skritt nærmere ferdigstillelse.

Les mer

Trafikken øker på fergesambandene

Med kun få unntak er statusen for hurtigbåter og ferger, fra januar til og med juli 2023, at trafikken øker. I Møre og Romsdal er tallene tilbake på nivået fra 2019. Flere samband har blitt gratis, og disse har som forventet hatt spesielt stor økning.

Les mer

HTH inviterer til høstfest

Når høstmørket kryper innpå oss, og vi tilbringer mer tid inne i eget hjem, er det aldri feil å bli invitert til arrangement som kan gi inspirerende påfyll og hyggelig prat. Og det er nettopp inspirasjon, påfyll og ikke minst god mat du får servert, når HTH Kjøkkenforum Ålesund inviterer til høstfest torsdag 28. september.

Les mer

Studenter gir elever leksehjelp

Klokka slår 16.00 på NTNU, og elever strømmer på for viktig leksehjelp. Studentene Torgrim og Fredrik fra ENT3R står klar for å gi realfagstrening.

Les mer