Byblogg

Velkommen til vår blogg om Ålesund. Om alt som skjer her, om folk, engasjement og byutvikling. Dette er plassen for gode og nære nyheter fra byen - sett fra fortauskanten.  

Ferd med egne båtdager i Ålesund

8.
mar 2021

8 mar 2021

Fredag åpner Ferd Båt sin ni dagers lange ”båtdager” i og rundt båtforhandlerens lokaler i Skarbøvika. Ferd`s båtdager arrangeres i mangel på lignende tilbud i år, og ni hele dager med utvidet åpningstid skal gi godt smittevern.

Les mer

Up & Away får selskaper opp og fram

8.
mar 2021

8 mar 2021

#Viersentrum: Up & Away, det digitale markedsføringsselskapet midt i sentrum gjør nettopp det. De sørger for at selskapers digitale markedsføring får varene, tjenestene og ikke minst salgstallene opp og fram.

Les mer

Skal sjekke om bussreisende er fornøyde!

5.
mar 2021

5 mar 2021

I ukene fremover kan du møte denne flotte gjengen om bord bussene i fylket vårt. De skal nemlig ut og sjekke hva vi reisende egentlig tenker om det å ta buss og ikke minst finne ut mer hvor fornøyde vi er med tilbudet. 

Les mer

Åpner for påmelding til Båt og Caravanmessen 2022

5.
mar 2021

5 mar 2021

-I dag skulle her ha vært fullt hus og masse aktivitet. Tenk, vi har holdt på med denne messen siden 2007. Det har virkelig vært et rart og stille år, men nå ser vi fremover, sier daglig leder for Sparebanken Møre Arena Synnøve Rogne som åpner for påmelding til Båt & Caravanmessen neste år. Les mer:

Les mer

Tømmer pengesekken til gode formål. Kom med innspill!

5.
mar 2021

5 mar 2021

(Annonse) Den største eieren av SpareBank 1 SMN er lokalsamfunnene i Midt-Norge. Derfor går også den rettmessige andelen av overskuddet tilbake dit. Nå ber banken om innspill til hva pengene skal brukes på. Sitter du på gode ideer som burde vært realisert? Som gjør Sunnmøre enda bedre? Nå har du sjansen. 

Les mer

Gleder seg til konsert i kveld

4.
mar 2021

4 mar 2021

-Da årets festival måtte avlyses som vi kjenner den, er det gledelig at vi i stedet har fått til ei spennende konsertrekke med start i kveld, forteller Samuel Skrede i Ålesund kammermusikkfestival.

Les mer

Kunstfestival med kunstvandring

4.
mar 2021

4 mar 2021

I dag inviterer Aggregat kunstnerfellesskap til en kunstfestival på fire dager, og de starter med en liten kunstnerisk byvandring med Kunstambulansen i front. Åtte kunstnere deltar.

Les mer

«Hit eit steg» ei familieforestilling

2.
mar 2021

2 mar 2021

Å følge Kaia på den underlige skoleveien er til de som både gleder og gruer seg, de som snart skal begynne på skolen, de som akkurat har tatt sine første skolesteg eller deg som ønsker å mimre. Forestillingen er sydd sammen med utvalgte tekster fra Ingebrikt Davik og her møter du både Måse-Mons, Vevekjerringa, Flyndre-Fanten og Krabbe-Krølle. 

Les mer

Kunstnervennene Opdahl og Rudjord stiller ut

4.
mar 2021

4 mar 2021

De er kunstnerkolleger og venner. Han kjent for sine malerier av landskap. Hun en kjent kunstkeramiker og læremester. Nå møtes Ørnulf Opdahl og Gunhild Rudjord i en felles utstilling i KHÅK, og det en hel måned.

Les mer

Studentene snart klar for U-KA Revyen

3.
mar 2021

3 mar 2021

Latteren, sangen og dansen preger lokalene til Vibes i Spjelkavika. Der øver nemlig en flokk studenter til det som skal bli en ny suksess, nemlig U-KA Revyen. Fire forestillinger er satt opp i mars.

Les mer

Jukebox har tatt vare på minnene dine

28.
feb 2021

28 feb 2021

#Viersentrum: Et besøk hos Bjørn Tore Jeppesen og Jukebox i Kipervikgata vil føre til at du får minnene rett i fleisen. Spesielt dersom du var ung på 50, 60 og 70-tallet. For i tillegg til alt du faktisk kan kjøpe er det også mye du ikke får med deg hjem. 

Les mer

Evergreens Bistro i Kremmergaarden ga mersmak

26.
feb 2021

26 feb 2021

Du har nok sett matvogna Evergreens på Kiperviktorget, og kanskje kjøpt mat der. Da vet du at når ekteparet Teresa og Piotr nå har åpnet Evergreens Bistro i Kremmergaarden så betyr det nye smaker og stor nytelse.

Les mer

Tips til vinterferien i Ålesund

10.
feb 2021

10 feb 2021

Det er ikke lenge til årets vinterferie og nå som vi ikke kan reise langt så gjelder det å lage seg luker, bruke fantasien og heller oppleve egen by! Alle kan jo ikke være på fjellet. Her er noen tips til byaktiviteter fra oss. 

Les mer

UKM av stabelen uten publikum i salen

25.
feb 2021

25 feb 2021

Smittevern og pandemi til tross; UKM må det bli, og på tredje dagen er Parken kulturhus åstedet for ung kultur i alle former. 105 aktører er i sving, og 14. år gamle Aurora Blokhus er en av dem.

Les mer

Rykende Fersk Boulangerie i Tollbugata

24.
feb 2021

24 feb 2021

Tirsdag skal den gode lukten og det fristende synet av ferske franske bakervarer være svært merkbart i Tollbugata. For da åpner Vigra-bedriften Rykende Fersk Boulangerie sitt utsalg i sentrum.

Les mer

Serverer eksotisk mat til folk i farta

22.
feb 2021

22 feb 2021

#Viersentrum: En fikser mobiltelefonen din på en to tre. De fem andre sørger for eksotiske opplevelser for ganen, og du finner dem på Kiperviktorget. Og siden de tilbyr litt forskjellig, så velger vi her å kalle dem for torghandlerne.

Les mer

Flere åpner dørene igjen

19.
feb 2021

19 feb 2021

—Vi er jo først og fremst glad nettopp fordi at dette betyr at enda flere kan åpne for arrangementer, men for oss som til nå har kunnet kjøre konserter og forestillinger med 200 personer, betyr det merarbeid, sier leder for kulturhusene i Ålesund Hans Pareliussen om å måtte redusere til 100 publikummere.

Les mer

Musikk, ski og sjøsprøyt på Giske

19.
feb 2021

19 feb 2021

Robert Post (41) har stått på de største scenene i Europa. Nå bor han på Giske, renoverer hus og organiserer langrennsløyper i fjøresteinene. Ski, blåswix og sjøsprøyt er en uvanlig kombinasjon på Sunnmøre. De siste ukene har folk valfartet til Giske for å oppleve langrenn med bølgeskvulp. Primus motor bak skiløypene er musikeren Robert Post, eller Robert Øien Fylling, som han egentlig heter.

Les mer

Inviterer til møte om snørydding i sentrum

18.
feb 2021

18 feb 2021

- Det er både vakkert og veldig kjekt, men vi må være bedre forberedt og ha gode rutiner for å håndtere  snø i sentrum. Som det har vært til hittil i år, er det til hinder for både bolyst og handel, mener Bypatrioten som via Ålesund gårdeiernettverk har tatt initiativ til et møte med flere sentrale aktører for å se på mulige løsninger.

Les mer

PIR Cowork tar form

18.
feb 2021

18 feb 2021

Nå begynner det virkelig å ta form hos PIR Cowork som skal stå ferdig til sommeren. En plass som skal huse en rekke små og store bedrifter, som har ledige pulter til frilansere og som går all-in for å skape et miljø som skal tilføre nytt. Ikke bare for de som vil ha sin arbeidsplass her, men også i møte med sentrum.

Les mer