Byblogg

Velkommen til vår blogg om Ålesund. Om alt som skjer her, om folk, engasjement og byutvikling. Dette er plassen for gode og nære nyheter fra byen - sett fra fortauskanten.  

Kunsthelg i Ålesund sentrum

10.
jun 2021

10 jun 2021

De er begge fra Oslo, er født på 60-tallet og anerkjente kunstnere. Lørdag åpner Espen Eiborg og Magne Furuholmen hver sin utstilling i sentrum. Gjør klar for ei kunstnerisk superhelg i Ålesund.

Les mer

Hurtigbåter kan bli utslippsfrie innen 2025

10.
jun 2021

10 jun 2021

Hurtigbåtsambandene i Møre og Romsdal kan bli utslippsfrie fra 2025, men driftskostnadene vil øke sammenlignet med dagens drift med marin diesel. Det kan også innebære at et av sambandene blir delt i to. 

Les mer

Rusfri dag hos Frelsesarmeens Varmestue

9.
jun 2021

9 jun 2021

Siden 2011, har Frelsesarmeen markert sin rusfrie dag den 8.juni. Og i hagen til Varmestua i Giskegata ble det vartet opp med sang, musikk, dart, mat og god drikke. Det siste selvfølgelig alkoholfritt.

Les mer

20 tips til aktiviteter i sommerbyen Ålesund 2021

26.
mai 2021

26 mai 2021

Lurer du på å ta turen innom Ålesund under årets Norgesferie? Du kommer nok ikke til å angre. Her finner du alt fra urbane tilbud med shopping og kaféliv i en liten bykjerne, til attraksjoner og spennende aktiviteter for hele familien. Bypatrioten kjenner hemmelighetene og det er klart vi deler med dere. Se våre tips: 

Les mer

SUROFI – Viktig fiskeriaktør i sentrum

7.
jun 2021

7 jun 2021

#Viersentrum: Ålesund har lenge vært landets største og viktigste fiskerihavn. Fisk fanges, selges, kjøpes og leveres. Som viktige aktører bak dette står salslagene, og et av dem er SUROFI (Sunnmøre og Romsdal Fiskesalslag). Visste du at SUROFI sørger for godt og trygt salg av fisk og skalldyr på kaia?

Les mer

Rigger sommertelt på Sankten

4.
jun 2021

4 jun 2021

Nå rigges det for «Sommerkonserter i Sentrum». For på parkeringslokket ved St.Olavs plass er Ålesund Live i full sving med å rigge opp et stort telt der det blir konserter, fotball EM på storskjermer, arrangement for barna, kos og hygge i seks sommeruker.

Les mer

Opplev Robin Hood på Tueneset

4.
jun 2021

4 jun 2021

Fjorårets runde med uteforestillinger gav mersmak for Teatret Vårt. Nå gjøres det klart for ny utgave av Robin Hood på Tueneset. -I perfekte omgivelser, sier kunstnerisk leder Vera Krohn Svaleng. 

Les mer

Godt med litt "Medvind" i ryggen

2.
jun 2021

2 jun 2021

-Jeg liker å male. Det har jeg funnet ut. Utover det bruker jeg tiden godt for å finne ut mer om hvem jeg er og hva jeg liker, forteller «Børre» (25). Han er en av flere unge voksne som av mange ulike grunner har opplevd å falle utenfor skole- og jobbsystem og som nå har funnet ny glød i prosjektet "Medvind". 

Les mer

Flytende sommerskole hos Bybadet

3.
jun 2021

3 jun 2021

Når Lasse Hoel åpner dørene for 300 barn som skal delta på Bybadets sommerskole så er det flere enn bare barna som gleder seg.

Les mer

ENDELIG NYTT SOMMERSHOW

3.
jun 2021

3 jun 2021

-Skriv ENDELIG med store bokstava!, sier Astrid Overaa, som sammen med Henrik Overaa Bjørnson, Synnøve Hatlen og André Ulveseter ruger på nytt sommershow, der ordet ENDELIG står svært sentralt. Fredag er det premiere.

Les mer

Musea ser til Sørsida

1.
jun 2021

1 jun 2021

-Sørsida er vår generasjons store mulighet. Det at vi i Musea på Sunnmøre melder oss på listen over interessenter til å skape noe unikt her, handler om muligheten for å skape kultur nettopp i dialog med byen, sier administrerende direktør Audhild Gregoriusdotter Rotevatn.

Les mer

Deep Purple til Ålesund neste år

1.
jun 2021

1 jun 2021

Det er uten tvil et av verdens mest berømte rockeband som kommer til Ålesund neste år. Da inntar nemlig Deep Purple Sparebanken Møre Arena.

Les mer

Fra ”Heimebane” til Giskespelet

1.
jun 2021

1 jun 2021

Pandemi og avstand stopper ikke årets Giskespel, tvert i mot. Det blir tenkt nytt på alle områder, og i år bekler Rune Sæther fra TV-serien ”Heimebane” rollen som Kalv Arneson, vikingen som gikk i strid mot sine brødre.

Les mer

Ny, nasjonal konferanse for rederier på Sunnmøre

31.
mai 2021

31 mai 2021

Vi digger jo at Ålesund og Sunnmøre er og blir stedet for nye oppfinnelser. Nå ser også en helt ny konferanse dagens lys. Se opp for Rederikonferansen21. Skreddersydd for og av rederiene, med ett felles mål: Styrke verdiskapingen i hele rederinæringen. Les mer:

Les mer

Momento Mori, en unik butikk i sentrum

27.
mai 2021

27 mai 2021

For to uker siden åpnet Sunniva Slotsvik Walderhaug butikken sin med det latinske begrepet Momento Mori som navn. Et navn som minner oss alle om at vi ikke lever evig. Så da er vel kanskje dette plassen en må få besøkt før så skjer?

Les mer

Tok kunstutdanning i voksen alder. -Ikke angret en dag! 

27.
mai 2021

27 mai 2021

Det er stor aktivitet i lokalene til Mottaket i Nedre Strandgate. Det skjer noe inne, ute og i samtlige kriker og kroker når studentene ved Ålesund Kunstfagskole gjør klart for årets avgangsutstilling. 

Les mer

Ålesund skal bygge kreativ muskel

27.
mai 2021

27 mai 2021

De aller fleste kjenner kanskje til Newton-rommet der barn får styrket sin kunnskap i realfag. Men hvorfor har vi ikke det samme tilbudet for estetiske fag og håndverk? En plass der barn, unge og lærere kan boltre seg for å styrke den kreative muskelen? Nå kommer det på plass. I Ålesund!

Les mer

Glede etter viktig kompensasjonsordning

26.
mai 2021

26 mai 2021

Denne våren fikk Ålesund kommune i overkant av 14 millioner kroner fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet til fordeling til bedrifter med svekket inntjening grunnet pandemien. Nå er pengene fordelt og på konto. Det er mange aktører svært glade for.

Les mer

Hessa skole med tankevekkende utstilling

26.
mai 2021

26 mai 2021

-Det å få holde på med kunst og håndverk, gir mestringsfølelse på en helt annen måte enn matte og norsk, forteller elevrådsleder i 6-klasse ved Hessa skole Johannes Flatmark Hagen som tar oppgaven med å sette Bypatrioten inn i den tøffe kunstutstillingen på strak arm!

Les mer

The Loox inn hos Kremmergaarden

26.
mai 2021

26 mai 2021

-Vi er veldig glade for å kunne fortelle at parfymeri-og kosmetikk kjeden The Loox er på vei inn, forteller senterleder Susanne Lunde Petersen hos Kremmergaarden.

Les mer