Til toppen

Byutvikling

Annonse:
Annonse:

Byggingen i Tonningsgate er i gang

Nå skjer det i Skarbøvika. Gravemaskinene er på plass, og den nye gangveien, sykkelveien med oppgradering av veibanen på strekningen fra Steinvågbrua, er et skritt nærmere ferdigstillelse.

Les mer

Sameiets ansvar på agenda i nettverksmøte

– Bli med når OBOS trår til med kunnskap om ansvaret som hviler på sameier på neste nettverksmøte, lyder oppfordringen fra prosjektleder Sindre Nakken i Ålesund Gårdeiernettverk som inviterer til nytt møte tirsdag 26. september.

Les mer

Skifter over 40 vinduer. Håper på gjenbruk!

De er godt i gang. Over 40 vinduer skal nå skiftes ut i bankbygget på St. Olavsplass. – Et fantastisk løft for bygget, men vi håper kanskje at noen er interessert i å gjenbruke vinduene og de flotte materialene som ellers vil bli deponert og kastet, sier Torbjørn Ness i Græsdal Glass og Jan Rune Hurlen i Sparebank 1 SMN som også vil gi eventuelle inntekter til en god sak.

Les mer

Renoverer gulvene i hele senteret

– Vi fortsetter å friske opp senteret vi både innsiden og utsiden. Det handler jo om å være med på å lage et enda finere bysentrum, sier senterleder ved Ålesund Storsenter Kine Vik. Nå får senteret nye fliser i alle etasjene.

Les mer

Går for stappfull sal til Bra By 4. oktober

– Vi har aldri opplevd en sånn respons, med så tidlig billettsalg, så det er tydelig at byutvikling engasjerer. Det er ikke rart all den tid våre byer står i stor endring, sier Trine Klemetsen i Bypatrioten om Bra By konferansen 4. oktober i Ålesund.

Les mer

Hva koster en omkamp?

Hva koster en omkamp? Hvorfor snakker vi ikke høyt om de beløpene og konsekvensene nå som det tross alt er valgkamp? Og har vi den tiden til rådighet. Egentlig? spør vi i denne kommentaren.

Les mer

Første sprengsalve for Osane Idrettshall

– Dette er virkelig en gledens dag, og en viktig markering av et etterlengtet byggeprosjekt, åpner prosjektleder for Ålesund kommunale Eigedom, Ronny Gårdsvold. I dag ble nemlig første sprengsalve fyrt av på tomten hvor idrettshallen skal settes opp. Ordfører i Ålesund kommune, Eva Vinje Aurdal, fikk den store ære å trykke på knappen.

Les mer

Nå bygges Spjelkavik Arena

Totalentreprenøren Consto er i full gang med Spjelkavik Arena. Frem mot åpningen til høsten neste år blir det stor aktivitet ved halltomten, og publikum oppfordres til å følge skiltingen rundt anleggsområdet. Det forteller de i en pressemelding.

Les mer

Hvem blir “Årets Bypatriot”?

4. oktober er vi klar med årets utgave av Bra By konferansen i Ålesund. Ett av punktene på agendaen er tradisjon tro utdeling av “Årets Bypatriot”. En hedersbetegnelse og pris som deles ut årlig til en enkeltperson, bedrift eller organisasjon som bidrar til å gjøre byen vår enda bedre å være i, bo i og komme til.

Les mer

Ålesund er vår regionby, men…

Jeg er veldig glad i Ålesund by. Det er vår regionby og det er ikke tvil om at det er der kraften ligger. Men skal jeg være ærlig lammes utviklingen i byen av motkrefter med negativ grunnholdning, sier ordfører i Molde Torgeir Dahl (H). Denne sommeren kunne han åpne “Sjøfronten” i Molde. Et prosjekt til den nette sum av 450 millioner kroner. Før moms.

Les mer

Styrker kunstopplæringen for 5. klassinger

De fleste av framtidens yrker er ikke funnet opp og kreativitet er kanskje den viktigste kompetansen vi kan gi barna våre. Vi gleder oss til å ta i mot både elever og lærere i et helt nytt rom fylt av skapende kraft, sier kultursjef Oskar Skulstad om prosjekt “da Vinci” som ikke bare videreføres, men nå skal inn i nytt og stort lokale i Ålesund sentrum.

Les mer

Solid økning for Kremmergaarden

Det graves og bygges utenfor dørene til Kremmergaarden om dagen, og man skulle kanskje tro at det påvirket tallene negativt. – På ingen måte. Vi har ei økning på over 20 prosent hittil i år, og det gjelder for sommermånedene også, sier Berit Westad som gleder seg til det ferdige prosjektet i Korsegata står klart.

Les mer

Sameier, en trussel for vedlikehold av Ålesund sentrum?

Tidligere hadde våre bygårder gjerne en eier. Ofte en familie som både bodde og drev næring i samme hus. De siste tiårene er trenden at stadig flere av husene er seksjonert opp og i organisert som sameier. – En reell trussel for nødvendig vedlikehold av husene og et sentrum som også er av nasjonal betydning, sier Geir Egilsson, med tilhørighet til Apotekergata og engasjement for gårdeiernettverket i byen.

Les mer

Om midlertidighet og gode byrom

– Vi er kun i startgropen på det som vil bli en rekke prosjekter i løpet av høsten. Dette har så vidt startet og vi tar solid selvkritikk på at vi ikke var tidligere ute med informasjon, men det jobber vi med. Fortløpende, sier Lin Marie Nordberg i Ålesund kommune.

Les mer

Strakstiltak og utvidet samarbeid for reiselivet

Trafikksituasjonen er ikke holdbar, verken for innbyggerne eller for turistnæringen. En fullgod løsning vil ta tid, men prosessen er i gang. Frem til da vil kommunen gjøre det som er mulig for å bedre trafikksituasjonen på Akslafjellet, heter det i pressemeldingen som kom i ettermiddag.

Les mer

Slik finansierer kommunen byromsprosjektene

Du har kanskje fått deg med det? At der har dukket opp materialer i byens gater. At noe skal skje? Diskusjonene i sosiale medier er i gang om hvorfor, hvordan og hvor mye. Her svarer Ålesund kommune på spørsmål om prosjektet. En start, for å undersøke, engasjere og vite før man går i gang med endelige og fysiske endringer. Les mer om hvordan man tenker og hva prosjektet koster.

Les mer