Til toppen

Byutvikling

Annonse:
Annonse:

Prosjekter i bypakke settes på vent

Forrige uke behandlet kommunestyret en sak om KPI-justering av bompengetaksten og reduksjon av elbilfordelene. Saken har stor betydning for økonomien i Bypakke Ålesund, og nye prosjekter er satt på vent – blant annet ny gate i Ålesund sentrum med ny bro over Brosundet.

Les mer

Se opp for endret kjøremønster

I siste fase av arbeidet med kollektivknutepunktet skal det nå legges nye traseer for høyspentkabler, samt vann- og avløpsrør. Arbeidet vil hovedsakelig foregå fra Posthuskrysset, innover Keiser Wilhelmsgate og i Kipervikgata.

Les mer

Bestem deg Ålesund!

– Hvorfor kan de ikke bare komme i gang med byggingen på Sørsida da? Spurte han meg i gangfeltet. En av byens politikere. – Spør du oss? Det er jo sannelig du som sitter på det svaret, sa Bypatrioten kjapt. Vi er nemlig en av flere aktører som føler vi står i spagat på fortauskanten om dagen. Og det er flere med oss.

Les mer

Ny prosjektleder i sentral rolle for Sørsida

Tidligere i vinter lyste Sørsida Utvikling ut stillingen som ny prosjektleder i Sørsida Utvikling.
– Nå har vi gleden av å fortelle at Jøran Mentzoni Eilertsen starter i stillingen 1. august, sier daglig leder Peter Wahl Hareide.

Les mer

Hvordan skal det bli på Valderøya?

Det er ikke bare byen som utvikler seg og vokser. Det gjør også omlandet, noe man over mange år har merket sterkt, spesielt på Valderøya i Giske kommune. Nå tar de grep for å ikke havne på «ville veier». Neste uke inviteres både befolkningen og næringslivet til åpne arbeidsmøter for å gjøre stedet enda litt bedre og rustet for fremtiden.

Les mer

En ny generasjon er på vei inn i havna

Tidenes nest yngste havnekaptein er en del av foryngelsen som skjer i Ålesundregionens Havnevesen for tiden. Den nye kapteinen gleder seg til å bidra til at Ålesund blir ei fremtidsretta havn.

Les mer

Tønnebad og sauna

Vi er nesten helt sikker på at få, om noen her i byen noen gang har tenkt tanken på å ta sauna, for så å bade i gamle akevittønner på kaia. Til helga kan du nemlig gjøre akkurat det.

Les mer

Kakefest for Korsegata

Samtidig som debatten om bompengepriser suste politisk i Fylkestinget i dag, så var det business as usual på gateplan. Vel, dog med innlagt tid for en aldri så liten kakefest. Nå kunne man nemlig endelig feire åpningen av Korsegata som står ferdig i Ålesund sentrum.

Les mer

Bom stopp for ny Brosundbro?

I et brev som Møre og Romsdal fylkeskommune mottok fra bompengeselskapet Vegamot denne uken, gjør Vegamot oppmerksom på at vedtaket i fylkesutvalget i saken om takstjustering for bypakke Ålesund får konsekvenser.

Les mer

Ny prosjektleder for Bypakke Ålesund

Bypakke Ålesund er et av de største samferdselsprosjektene i kommunen noensinne. Nå er ny prosjektleder på plass. Erlend Aune er nyansatt leder for de prosjektene som Møre og Romsdal fylkeskommune har byggherrens ansvar for og han ser frem til å bidra.

Les mer

Ny tid for Terminalen?

-Vi er veldig klare over at alt vi gjør nå er midlertidig og på «lånt» grunn, men vi har også et håp om at både bruk og videreutvikling av et bygg som dette også kan være med på å endre en prosess.  Det sier Ante Giskeødegård og Lars Berg Giskeødegård som i enda større grad rykker inn i bygget som de sikret seg for ei krone og som huser tidligere Rutebilstasjonen og Terminalen Byscene.

Les mer

Veien videre for byrommene

I fjor startet Ålesund kommune prosessen som skal utvikle og fornye byrommene Harald Torsviks plass, Korsatunellen og St. Olavs plass. Nå er forprosjekt-rapporten levert, og i den anledning inviterer de til åpent folkemøte for byens innbyggere.

Les mer

Devoldbygget blir skatehall

– Sørsida Utvikling jobber for å tilrettelegge plasser og steder som unge i Ålesund kan være med på å utvikle selv og skating passer godt inn i planene for Kulturhavna, sier daglig leder Peter Wahl Hareide som har fått med seg Rulleforeningen til sentrum og Devoldbygget.

Les mer