Til toppen

\ loading=

Bysentrum på agendaen under ambassadørbesøk

Ordfører Håkon Lykkebø Strand sveler og brus fra Oscar Sylte da den tyske ambassadøren, Detlef Wächter, besøkte Ålesund mandag 3. juni. På plakaten var både samarbeid, historie og fokus på bysentrum.
 

I en pressemelding fra Ålesund kommune får vi vite at Strand i sin velkomsthilsen fortalte om hvordan Ålesund ble bygget opp etter bybrannen i 1904 med god hjelp fra keiser Wilhelm. Etter velkomsthilsenen satte de to seg ned og snakket om det gode samarbeidet som har vært mellom både Ålesund og Norge har med Tyskland.

Wächter var veldig imponert over å møte en av Norges yngste ordførere, og han var veldig spent på hva som har vært de vanskeligste oppgavene ordføreren har hatt så langt. Ordføreren kunne fortelle at den vanskeligste oppgaven var uten tvil å jobbe med den vanskelige økonomiske situasjonen kommunen befinner seg i.

Ellers snakket de mye om viktigheten av byutvikling i sentrum og hvor viktig det er med et levende bysentrum med nok boplasser. De var begge enige om viktigheten av flere boplasser og næringslivet i sentrum er for å kunne skape en levende by som flere ønsker å bosette seg i. Ambassadøren kunne fortelle at også i Berlin ser de det økende behovet for flere boliger.

Ålesund kommune takker for det hyggelige besøket og håper ambassadøren koste seg på besøk i den flotte kommunen vår!

Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!