Til toppen

\ loading=

Ålesund Data vant pris igjen

For andre året på rad er Ålesund Data kåret til Nordic Outstanding Partner of the Year for sitt arbeid med datasikkerhet. - Å vinne denne prisen igjen er en stor ære for oss. Det viser at vårt engasjement for sikkerhet blir lagt merke til, og at vi fremdeles holder et høyt nivå og er i førersetet når det kommer til datasikkerhet, sier Roar Pedersen, daglig leder i Ålesund Data.

Einar Nyvoll og Roar Pedersen fra Ålesund Data kunne hanke hjem nok et bevis på at de leverer på engasjement og kunnskap rundt datasikkerhet.

Forrige uke samlet sikkerhetsleverandøren Sophos sine partnere til den årlige partnersamlingen, som i år fant sted i Stockholm.

Tøff konkurranse

–  Konkurransen er tøff og det er mange dyktige selskaper med i vurderingen. Vårt fokus har alltid vært på å levere best mulig tjenester til våre kunder, og det er utrolig tilfredsstillende å se at våre anstrengelser blir anerkjent på denne måten.

– Også er det ekstra stas å kunne si at en IT-leverandør fra Ålesund leverer sikkerhet i verdensklasse, sier Pedersen.

Hele tiden i utvikling

Sophos er et britisk programvareselskap som utvikler avansert maskinvare innen datasikkerhet. Ålesund Data har vært Sophos-partner i over ti år, og har med tiden holdt seg på øverste nivå som platinum-partner.

For å bli platinum-partner kreves det at en rekke kriterier er oppfylt, og det har Ålesund Data fått honnør for. I begrunnelsen legges det vekt på det høye nivået og graden av sertifisering blant de ansatte.

– Vi investerer betydelig i utdannelse og sertifisering av våre ansatte for å sikre at vi har den nødvendige ekspertisen til å levere førsteklasses sikkerhetsløsninger til våre kunder. Vi har også oppdatert vår egenutviklede ÅD Sky-plattform med nye funksjoner og bedre integrasjon med Sophos’ løsninger, noe som har gitt kundene våre en mer sømløs og sikker opplevelse, forteller Pedersen.

Ikke nok med “bare” antivirus

En av løsningene Ålesund Data får honnør for å være tidlig ute med å tilby er en egen døgnkontinuerlig alarmsentral som overvåker bedrifters data 24/7 og iverksetter tiltak for å hindre eventuelle angrep.

– Dette er blant sikkerhetsproduktene som vi inkluderer i flere av våre sky-pakker. Vi sikrer bedrifter mot trusler som kan dukke opp når du minst venter det. Da er det uhyre viktig med en lokal alarmsentral med rask responstid som kjenner bedriftene godt.

– Stadig flere bedrifter ser at det ikke lenger er nok å «bare» ha det gode, gamle antivirusprogrammet. Truslene i dag er så komplekse at det trengs tyngre skyts for å bekjempe dem. Å være tilknyttet en alarmsentral bør være en selvfølge for både små og store bedrifter for å opprettholde god datasikkerhet. Det fungerer også godt uavhengig av kundenes eksisterende IT-løsninger, forklarer Pedersen.

Roser de ansatte

Pedersen vil også gi ros til de ansatte for innsatsen som blir lagt ned hver eneste dag, og beskriver prisen som en seier for alle sammen.

– De ansatte er veldig stolte og motiverte av denne anerkjennelsen, og det er i tillegg en bekreftelse på det harde arbeidet og dedikasjonen de legger ned hver eneste dag. Vi har et fantastisk team som alltid streber etter å levere det beste. Det gir oss alle en følelse av stolthet og samhold, og vi er klare til å fortsette å levere topp sikkerhetstjenester til våre kunder, avslutter Pedersen.

Til høsten planlegger Ålesund Data å holde et arrangement innen datasikkerhet der også Sophos deltar.

Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!