Til toppen

Samfunn

Annonse:
Annonse:

Ålesund kommune med overskudd for 2023

– Vi er en kommune i stor omstilling. Spesielt gjelder det innen helse og omsorg. Selv om tallene viser at vi er på rett vei kan vi ikke senke skuldrene, sier kommunedirektør Jon Steven Hasseldal i Ålesund kommune etter at de foreløpige tallene for 2023 viser overskudd i regnskapet.

Les mer

Oppfordrer kvinner til å ta grep om økonomi

– Mangel på økonomisk likestilling er et problem ikke bare for den enkelte, men også for oss som samfunn, sier banksjef Aage Ellingsund Christensen i Nordea som inviterer kvinner til egen økonomikveld med eksperter 7. mars.

Les mer

Gjenåpner fornyet samling på Jugendstilsenteret

Jugendstilsenterets samling har vokst mye de seneste årene, takket være generøse donasjoner og innkjøp. Nå inviteres publikum inn i en fornyet basisutstilling som fyller flere rom enn tidligere. Bli med på kveldsåpent museum med gratis inngang.

Les mer

Fremad marsj – det er søknadstid!

Det lyder overskriften inne på nettsidene til Stiftelsen Kjell Holm som minner alle om søknadsfrist 1. mars og ber alle med spennende prosjekter om å legge inn søknad om støtte!

Les mer

Ting å gjøre i vinterferien i Ålesund

Gjett om vi gleder oss til årets vinterferie. Vi har tatt runden for å undersøke hva som skjer, når det skjer og hvor det skjer. Her får du noen av våre beste tips til opplevelser og ting å gjøre i Ålesund by!

Les mer

Økonomisk kvinnedag på Løvenvold

Tidligere arrangement har vært en braksuksess og torsdag 7. mars, dagen før selve kvinnedagen, ruller banken ut den røde løperen på Løvenvold Theater og inviterer til ny runde av #huninvesterer.

Les mer

Akademiet starter ungdomsskole i Ålesund

Akademiet har allerede lang erfaring med drift av grunnskoler i flere byer i Norge. Nå starter de opp egen ungdomsskole også i Ålesund. – Et positivt tilskudd til skolemangfoldet i Sunnmørsregionen, sier daglig leder Jan Ove Otterlei, om tilbudet som planlegges med oppstart allerede til høsten. 

Les mer

Veien videre for byrommene

I fjor startet Ålesund kommune prosessen som skal utvikle og fornye byrommene Harald Torsviks plass, Korsatunellen og St. Olavs plass. Nå er forprosjekt-rapporten levert, og i den anledning inviterer de til åpent folkemøte for byens innbyggere.

Les mer

Ytre Kunstfagskole stiller ut på Alnes

– Kunst og samfunn har alltid gått hånd i hånd, og som kunststudenter er det essensielt å ha en arena hvor vi kan uttrykke oss. Vi gleder oss til utstillingsåpning 16. februar på Alnes fyr og opplevelsessenter, sier Pil Ulheim fra kuratorgruppen ved Ytre Kunstfagskole.

Les mer

Blond musikal fra dyktige elever

I tre dager blir det drama, sjalusi, karrierejag, frieri, mord, rettssak og kjærlighet på Parken kulturhus. Rundt hundre elever fra Ålesund videregående skal i sving. Se vår store bildeserie nederst i saken.

Les mer

Devoldbygget blir skatehall

– Sørsida Utvikling jobber for å tilrettelegge plasser og steder som unge i Ålesund kan være med på å utvikle selv og skating passer godt inn i planene for Kulturhavna, sier daglig leder Peter Wahl Hareide som har fått med seg Rulleforeningen til sentrum og Devoldbygget.

Les mer

– Usikkerhet kan gi bråbrems for bypakken.

-Jeg skjønner at posisjonen har behov for å svare ut løftet til sine velgere, men det å strupe finansieringen av bypakken slik de nå foreslår skaper stor usikkerhet om vedtatte prosjekt faktisk blir fullført. Det sier Tore Johan Øvstebø (KrF) etter forrige ukes formannskapsmøte der styrende partier, for å unngå planlagt prisjustering, heller vil se på muligheten for å plukke ut enkeltprosjekter. Les mer:

Les mer

Sørsida Utvikling søker prosjektleder!

Sørsideplanen, som ble vedtatt i 2015, skal bidra til å styrke Ålesund som regionby med utvikling av en ny bydel midt i byen. Her skal det på plass flere hundre boliger, næringsbygg og en tydelig kultursatsing med Kulturhavna. Nå søker de etter prosjektleder.

Les mer

Ekstremværet “Ingunn” på vei

I forbindelse med det varslede ekstremværet som har fått navnet “Ingunn” som er ventet å treffe kysten av Møre og Romsdal i løpet av onsdag er der kommet viktig informasjon fra både Ålesund kommune og fylkeskommunen.

Les mer