Til toppen

Samfunn

Annonse:
Annonse:

Badstu på Alnes bygget på restmaterialer

Sunnmøre har fått aldeles badstuefeber og kanskje ikke så rart med de omgivelsene vi har rundt oss. Se bare hva som har dukket opp i fjøresteinene på Alnes. Og ja, her kan du både ta badstu og bade. Hørte vi kortreist ferieopplevelse?

Les mer

Bysentrum på agendaen under ambassadørbesøk

Ordfører Håkon Lykkebø Strand sveler og brus fra Oscar Sylte da den tyske ambassadøren, Detlef Wächter, besøkte Ålesund mandag 3. juni. På plakaten var både samarbeid, historie og fokus på bysentrum.
 

Les mer

Bli med på Drømmesommer 2024

– I sommerferien kan du bli med oss på uforglemmelige eventyr, skriver Ålesund kommune som inviterer til lokale turer som er tilpassa barna og unge i ulike aldersgrupper. Deltakerne kan oppleve alt fra havkajak på Nordøyane til fjellturer ved Ytste Skotet og den store festen i Norddalen. Les mer:

Les mer

Båtvett og trygt sjøliv på sommerskole

Båtliv og hygge på sjøen hører sommeren til. Og nok en gang inviterer Redningsselskapets RS Ung til sommerskole for barn mellom 9 og 13 år, der sikkerheten står i fokus.

Les mer

– Jeg ville imponere farmor!

– Det var hardt å begynne på igjen etter brannen, men det kom seg. Det var bare å gå rett på, sier Odin Hole (14) som også hadde en helt spesiell motivasjon for å bli med på å bygge bål på Slinningen. – Jeg ville imponere farmor, forteller han og vi er solgt.

Les mer

837.000 kroner til 27 lokale kor og korps

– Regionbanksjef for Sparebank 1 SMN Sunnmøre og Fjordane Marita Løvik Stadsnes er særdeles fornøyd med at kulturlivet i området får en solid del av det totale samfunnsutbyttet. I dag kunne 27 kor og korps juble for 537 tusen i driftsstøtte og 300 tusen i støtte til konkrete aktiviteter som konserter, seminarhelger og liknende.

Les mer

Tenner mattegnisten

– Det handler om å kunne gi lærere og barnehagepersonell de beste verktøyene for å tenne en gnist hos barn og unge, forteller Henrik Kirkegaard i LAMIS Sunnmøre som inviterer til sommerkonferanse i matematikk.

Les mer

Fellesverket i ny drakt

Takket være en arv til ungdomshusene Røde Kors har rundt om i landet, har Fellesverket Dragen fått en skikkelig oppussing.

Les mer

Kollektivtilbudet 17. mai

På 17. mai kjører FRAM sine hurtigbåter, ferger og de fleste busslinjer etter søndagsrute, men med noen unntak og endringer enkelte steder i fylket. I byene Ålesund, Kristiansund og Molde er det egne arrangementer.

Les mer

Jakter på bylivet med kamera under Gatefestivalen

Er du glad i å fotografere? Bruker du mobilen flittig på bytur, tar du alltid med deg kameraet i vesken dit du skal, eller har du bare lyst å lære mer? Da må du lese videre for under Ålesund Gatefestival kan du bli med Ålesund Kameraklubb ut i bygatene på gratis workshop.

Les mer