Til toppen

Byliv

Annonse:
Annonse:

Vaffeldag i høyden

Lørdag markeres “Vaffeldagen” over det ganske land. Og i Ålesund vil kokkene i Norske Kokkers Landsforening dele ut vafler i Bytrappene.

Les mer

KLM med oppstart av morgenrute og jubileum

Mandag 27. mars markerer KLM at det er 10 år siden oppstarten av ruten til Amsterdam fra Vigra. Samme dag er også morgenflyet tilbake.

Les mer

– Vi må begynne der vi bor!

– Vi har ikke lyst å flytte, vi har lyst å være her vi, men da må det skje noe. Vi ønsker å betale skatt, vi ønsker å bidra både privat og fra våre selskaper, men jeg tror ikke folk flest skjønner hvordan formueskatten fungerer i praksis, sier Knut Flakk og Roger Hofseth som drar i gang en egen aksjon for å sikre norsk eierskap.

Les mer

– Endelig møttes vi!

– Hvem hadde trodd at vi endelig skulle møtes, sa jeg. En Bypatriot med stor klump i halsen.  – Ja, det er virkelig rart at vi skulle møtes, men i dag kan alt skje, svarte Arne Ivar Solbak med glimt i øyet. Han er utflytta ålesunder, bosatt i Lancaster Pennsylvania, men på fredag drakk vi kaffe sammen. På Baker Walderhaug.

Les mer

Knut Flakk har kjøpt Sjøbua

– Vi ser det som en naturlig del av satsingen vi allerede har gjort i området rundt Brosundet forteller Knut Flakk som bekrefter at de har kjøpt Sjøbua.

Les mer

Aksla Vel på dugnad i trappene til Fjellstua

Sjekk dette arbeidslaget fra Aksla Vel. De har hakket og lempet i hele dag for å gjøre trappene til Fjellstua både snø- og isfrie. – Vi kom oss et godt stykke på vei, men er ikke i mål. Vi fortsetter over helgen, sier de og ber publikum respektere skiltene som forteller at her fortsatt er stengt.

Les mer

Inviterer til tidenes jentahelg i Ålesund

– Denne helgen er skreddersydd for damer som trenger å puste med magen, le høyt og oppleve ei helg helt utenom det vanlige. Vi møtes i Ålesund 5. – 7. mai, forteller Astrid Overaa på Teaterfabrikken om arrangementet «Bukslepp» i samarbeid med journalist Lene Wikander kjent blant annet fra damebladet Tara.

Les mer

Tysk gründer inspirert av Jugendbyen

Ålesund stod på den viktige Bucket-listen. Listen over steder man ønsker å oppleve før man dør. For den tyske gründeren Fabienne Höppner (32) gav besøket til Jugendbyen mer inspirasjon og varme enn hun hadde forestilt seg. Hun lover allerede å komme tilbake.

Les mer

John Fogerty med storkonsert i Ålesund

En av tidenes aller største musikklegender og mannen bak Creedence Clearwater Revival er klar for Ålesund. Lørdag 3. juni står han på scenen i Sparebanken Møre Arena og Giskeødegård lover hits på hits.

Les mer

Bypatrioten lanserer nytt nettsted

Det har vært hektiske dager i innspurten oppe på loftet i Tolbugata 2. Det er her lokale «Up & Away» holder til, selskapet som har holdt godt i trådene i de seks månedene utviklingsarbeidet med de nye sidene til Bypatrioten har foregått.

Les mer

Hva skjer i helgen Ålesund?

Denne helgen er det nok en gang duket for en rekke arrangementer, konserter og happenings i Ålesund by. Stand-up, torskefiske, jazzkonsert, kick-off med AaFK og listen den bare fortsetter!

Les mer

Døds-kul konkurranse på Bybadet

I forbindelse med U.-KA har Bybadet slått seg sammen med Ålesund Studentsamfunn (ÅSS) og mandag arrangerer en adrenalinfylt dødse-konkurranse. Det er bare å melde seg på.

Les mer

Dette er Sunnmøringenes favorittvin

I Oslo dras innbyggerne mot Frankrike når de skal velge sin foretrukne vin. Sunnmøringene derimot, går for et helt annet europeisk land. Vi har tatt oss en god og lang prat med Jeanette Bohinen og Øyvind Tveit. Her får du også de beste tipsene til hvordan du lagrer vin hjemme. Les mer:

Les mer