Til toppen

Byliv

Annonse:
Annonse:

Ålesund Live med konsertopplevelser på løpende bånd

Det er bare å holde seg fast og spenne på seg konsertkondisen. Ålesund har bydd på mange solide konsertopplevelser siste tiden, og nå kommer det enda mer. I morgen starter Ålesund Live som betyr fire dager med godbiter på rekke og rad der flere av konsertene er nærmer seg utsolgt.

Les mer

Bli med på Barnas Superfestival

I fjor feiret Sparebanken Vest 200-årsjubileum i flere byer langs kysten, selvsagt også i Ålesund. Banken var aldri i tvil, barna skulle være i sentrum av feiringen. Sånn ble Barnas Superfestival skapt, og lørdag lørdag 15. juni inviterer de nok en gang til stor gratisfest på St. Olavsplass.

Les mer

Donuts i vinden

– Det første året vil jo alltid være litt berg og dalbane, men nå føler vi at vi har funnet formelen, sier butikksjef Jessica Da Silva Muren hos Devie´s Donuts på Aspøya som ikke bare har utvidet med ulike godbiter, men også åpningstidene!

Les mer

Kulturhuset går over til nytt billettsystem

Om to uker lanserer Parken Kulturhus ny nettside og går samtidig over til nytt billettsystem. – Vi håper dette skal gi en mye bedre og enklere opplevelse for alle som er glad i gode kulturopplevelser, sier leder for kulturhusene i Ålesund Hans Pareliussen.

Les mer

Se opp for løpsglede i sentrum på lørdag

Lørdag 8. juni er det klart for folkefest i Ålesund når godt over 1000 mennesker skal delta i alt fra helmaraton til stafett og Barnas egen minimaraton. Det betyr også at publikum må være oppmerksom på omlegginger i trafikken på dagtid. Les mer:

Les mer

– Jeg ville imponere farmor!

– Det var hardt å begynne på igjen etter brannen, men det kom seg. Det var bare å gå rett på, sier Odin Hole (14) som også hadde en helt spesiell motivasjon for å bli med på å bygge bål på Slinningen. – Jeg ville imponere farmor, forteller han og vi er solgt.

Les mer

Delte ut hjelmer og arbeidstøy til bålgjengen

For et par uker siden fikk den ivrige arbeidsgjengen som bygger Slinningsbålet arbeidsklær i gave. Nå har de også fått hjelmer, og det ble feiret med pizza da ungdommene innvilget seg en liten pause i byggingen av bålet.

Les mer

Straks braker det løs for tre måneder med Sommertelt

Første juni går startskuddet for tre måneder med konserter, show, quiz, fotball-EM, aktiviteter og sommerstemning dag og kveld på Rådhusplassen. – Kanskje den største sommersatsingen noensinne i Ålesund, sier arrangementsansvarlig i Ékip Pål Bakke, som håper på yrende byliv.

Les mer

Bestem deg Ålesund!

– Hvorfor kan de ikke bare komme i gang med byggingen på Sørsida da? Spurte han meg i gangfeltet. En av byens politikere. – Spør du oss? Det er jo sannelig du som sitter på det svaret, sa Bypatrioten kjapt. Vi er nemlig en av flere aktører som føler vi står i spagat på fortauskanten om dagen. Og det er flere med oss.

Les mer

Skomaker’n tilbake i sentrum

– Da vi åpnet i dag var her kø, sier en begeistret skomaker Ida Edwards som ikke skjuler sin glede over å være tilbake på plass i Ålesund sentrum.

Les mer

Unik og musikalsk vandring i jugendstilen

Se opp for vandrekonserter i originale jugendstilinteriør og musikkinspirerte verksted for barn. Jugendstildagene 8. og 9.juni gir publikum en sjelden mulighet til å oppleve jugendstilen med både øyne og ører.

Les mer

Uteguiden tar over virksomhet fra 62°NORD

– Vi kjøper ut hele guidevirksomheten i 62°NORD og overtar formelt på selve nasjonaldagen, forteller Oscar Almgren, gründer og daglig leder i Uteguiden. Overdragelsen innebærer at flere medarbeidere i 62°NORDs guidevirksomhet melder overgang til Uteguiden som i tillegg overtar Uteguiden RIB-båter, kajakker, sykler og annet utstyr som 62°NORD har stasjonert i Brosundet i Ålesund.

Les mer

Sunn-Trans setter farge på gågata under Bylørdag

Høydepunktene står i kø når Sunn-Trans tar over Kongens gate lørdag. Barnas Dager og Bylørdag blir feiret med gratis pølse, det blir møte med AaFK-spillere, turer med storbil og ikke minst en flott mulighet for de minste til å gå inn i to gravemaskiner og en hjullaster.

Les mer