Til toppen

Byliv

Annonse:
Annonse:

10-års jubileum for Båt og Caravan i Ålesund

Denne helgen samles utstillere for tiende gang i Sparebanken Møre Arena for å inspirere alle med interesse for båt- og caravanliv. – Vi gleder oss og fyller hallen med et bredt utvalg av båter, motorer, flytebrygger og alt utstyr man bare kan tenke seg for gode opplevelser, forteller markedssjef Jeanette Lorgen. Les mer:

Les mer

Inviterer til ny runde med ByTorsken

Gjør deg klar for årets store fiskekonkurranse. Kanskje vinner du “Gulltorsken”? Det blir også andre aktiviteter for øvrige landkrabber når Ålesund Sentrumsforening for andre gang inviterer til fiskefestival.

Les mer

Engelske Carol elsker Ålesund

Carol Draper (62) fra England elsker Ålesund, og har fulgt Bypatrioten i mange år. Det måtte vi finne ut av. Vi møtte henne og svigerdatter Monica midt i byen hun har lagt sin elsk på.

Les mer

Lover at du skal lære noe nytt!

Lurer du på å bli kunstner eller er du nysgjerrig på hva kunststudentene i Ålesund holder på med? Lørdag inviterer Ytre Kunstfagskole nok en gang til åpent hus, med aktiviteter, og de lover at alle som tar turen kommer til å lære noe nytt!

Les mer

Stor interesse for Fargespill gir ekstraforestilling

Fargespill er et fredsskapende kunstprosjekt som handler om møter mellom mennesker, der musikk og dans blir brukt som et universelt språk som forener oss og 10. mars inntar rundt 70 barn og unge fra mer enn 25 ulike nasjonaliteter scenen på Parken kulturhus.

Les mer

Fram med danseskoa

2. mars gjentar Quality Hotel Ålesund suksessen fra i fjor, og inviterer til ny Dansefest med levende musikk.

Les mer

Vinterfestival hos Bryt

Det mangler ikke på tilbud i Ålesund denne vinterferien. For nå kommer restauranten Bryt Tapas på banen med egen vinterfestival.

Les mer

Ting å gjøre i vinterferien i Ålesund

Gjett om vi gleder oss til årets vinterferie. Vi har tatt runden for å undersøke hva som skjer, når det skjer og hvor det skjer. Her får du noen av våre beste tips til opplevelser og ting å gjøre i Ålesund by!

Les mer

Ålesund får nasjonale midler til å styrke sangtilbud

Jubelen var stor da det ble kjent at Ålesund vant frem i den nasjonale sangsatsingen «Syngende kommune». Det betyr at de vil få veiledning og økonomisk støtte til å styrke sangtilbud for alle aldersgrupper, og spesielt sangmøter mellom barnehagebarn og eldre på institusjon.

Les mer

«Naturen syng» med ekstrakonsert

Da arrangørene bak samarbeidet «Naturen syng» la ut billetter til konsert på Fjellstua ble 60 plasser revet bort og utsolgt på to timer. – Utrolig kjekt, sier musiker Håvard Sveås og fotograf Øyvind Kåre Sunde som med det satser friskt og legger ut ekstrakonsert samme kveld.
 

Les mer

Filmfestival tilbake på Løvenvold Theater

Byens egen filmfestival er klar for sin 11. utgave fra 7.-10. mars og publikum som i små og store kan glede seg til mange dager med kvalitetsfilm. Årets åpningsfilm er den rykende ferske og høyst relevante norsk-palestinske dokumentaren “Life is Beautiful»:

Les mer

Veien videre for byrommene

I fjor startet Ålesund kommune prosessen som skal utvikle og fornye byrommene Harald Torsviks plass, Korsatunellen og St. Olavs plass. Nå er forprosjekt-rapporten levert, og i den anledning inviterer de til åpent folkemøte for byens innbyggere.

Les mer

Devoldbygget blir skatehall

– Sørsida Utvikling jobber for å tilrettelegge plasser og steder som unge i Ålesund kan være med på å utvikle selv og skating passer godt inn i planene for Kulturhavna, sier daglig leder Peter Wahl Hareide som har fått med seg Rulleforeningen til sentrum og Devoldbygget.

Les mer

På plass i sjefsstolen hos NHO Møre og Romsdal

#folkifarta eller endelig på plass, kan vi kanskje si denne gang! Vi har nemlig vært innom NHO for å si hei og gratulere Lene Trude Solheim som for kun tre dager siden startet i jobben som regiondirektør for NHO Møre og Romsdal. Og hun har mye på hjertet!

Les mer

Jubler for godt besøk hos Vitimusea i 2023

– Mange tar med familie og venner til museet, og museet er en populær aktivitet for hjemmeferiene, ikke bare om sommeren, men også i vinter- og høstferiene, sier administrerende direktør i Viti, Audhild Gregoriusdotter Rotevatn som gleder seg over svært gode besøkstall i 2023.

Les mer

Sørsida Utvikling søker prosjektleder!

Sørsideplanen, som ble vedtatt i 2015, skal bidra til å styrke Ålesund som regionby med utvikling av en ny bydel midt i byen. Her skal det på plass flere hundre boliger, næringsbygg og en tydelig kultursatsing med Kulturhavna. Nå søker de etter prosjektleder.

Les mer