Til toppen

Byliv

Annonse:
Annonse:

Hurra for Bambi tre år!

Hurra for Bambi tre år! Beboerne på Aspøy Omsorgssenter storkoste seg ute i sansehagen fredag der det var invitert til superkoselig bursdagsfest for kaninen Bambi. Den levende maskoten som gjør hverdagen så mye tryggere og bedre for alle.

Les mer

Tønnebad og sauna

Vi er nesten helt sikker på at få, om noen her i byen noen gang har tenkt tanken på å ta sauna, for så å bade i gamle akevittønner på kaia. Til helga kan du nemlig gjøre akkurat det.

Les mer

Støtt Lions tulipanaksjon

Lørdag 27. april vil du møte en rekke engasjerte medlemmer fra Lions ute i gatene i Ålesund sentrum. De avholder sin årlige tulipanaksjon, og håper mange vil støtte viktig barne- og ungdomsarbeid i eget nærmiljø.

Les mer

Bli med på øl- og ostesmaking

Er du glad i både øl og ost eller har du lyst å teste godt øl sammen med ost? Så kan du ta turen på Molo Brew kommende lørdag.

Les mer

Står sammen om Gatefestivalen

Gatefestivalen har fått med seg Sparebanken Vest og Sparebanken Møre på laget slik at de sammen kan skape en folkefest for både store og små i byrommene i Ålesund.

Les mer

Oliver Leonhard Dyb ny produsent for Fjord Cadenza

– Vi er svært glade for å øke kompetansen i vår stab ytterligere. Ved å få Oliver med på laget, har vi tilegnet oss en svært viktig og god ressurs for det sunnmørske kulturlivet, sier Hallvard Braaten Steinhovden, festivalsjef i Fjord Cadenza.

Les mer

Innflytterdagen åpner The North West

Det er ikke lenge til årets utgave av The North West i Ålesund. Festivalen som i år har fått tittelen “Brobyggerne”. Det handler om å se, bli sett, om mennesker og samfunn og det hele åpner med et helt nytt initiativ; en egen innflytterdag som er åpen for alle.

Les mer

Endelig åpnet Fontenehuset!

I dag ble endelig Fontenehuset Ålesund offisielt åpnet av ordfører Håkon Lykkebø Strand. Og selvfølgelig ble det en liten alkoholfri skål på ordfører og daglig leder Elisabeth Aasen. God mat og kaker var selvfølgelig på plass på det som ble en skikkelig flott markering.

Les mer

Valderløpet 50 år

Det første Valderløpet ble arrangert i april 1974. Totalt deltok da 96 personer i ulike klasser, hvorav fem løp rundt øya. I år er dette 50 år siden og 20. april håper arrangørene på storfest på Valderøya.  -Du kan løpe, gå, heie, spise kake, eller alt på en gang, sier arrangørene i IL Valder.

Les mer

Sommergøy hos Bybadet

Bybadet fortsetter det populære tilbudet med eget sommerbånd til ungdom. Nytt av året er at båndet, i tillegg til å bade så mye man bare vil, også inkluderer undervisning og gøye sommeraktiviteter.

Les mer

Får søknader fra hele verden!

– Siden vi lyste ut ordningen har det kommet inn søknader fra hele verden. Vi gleder oss veldig til å kunne ønske to kunstnere velkommen til Ålesund i sommer, forteller Trine Smoor Isaksen ved Aggregat Kunstnerfellesskap som går for å bli ledende i Norge på tverrkunstneriske samarbeid.

Les mer

Utelivsbransjen trenger forutsigbarhet

-Vi trenger forutsigbarhet, ikke endringer hvert fjerde år. Det lyder det unisone budskapet fra flere i serveringsbransjen etter at det ble kjent at et flertall av byens politikere ønsker utvidet skjenketid til klokken 03.00.

Les mer

Ta roret jenter!

Mange har allerede fått båten på sjøen og gleder seg til en lang og god båtsesong på Sunnmøre. – Stadig flere damer oppdager gleden av å stå ved roret, men vi vet at der er enda flere som ønsker å ta regi, men gjerne er usikre på det praktiske. Vi setter derfor opp ei ny runde av det populære kurset “Ta roret jenter”, sier instruktør Jan Petter Ytreberg som legger til at der er mange gode grunner til å øke andelen damer med kontroll på sjøen.

Les mer

Satser på årets bypåske

Det skjer mye i sentrum i påska, og nå melder Hotel Brosundet og tilhørende fasiliteter at de for første gang holder åpent i påska.

Les mer