Til toppen

Byliv

Annonse:
Annonse:

Oppsving for Best Kids etter ombygging

De er den eneste i sentrum som selger barnevogner, bilstoler og utstyr til de aller minste. Etter  ombygging av lokalene har de også fått inn mye større sortiment. Best Kids på grunnplan hos Ålesund Storsenter har opplevd en skikkelig oppsving etter nyåpningen i starten av mars. 

Les mer

Kunst som pådriver for gode byrom 

Med kunst som drivkraft skal Ålesund kommune skape attraktive og sosialiserende byrom med hverdagsperspektiv. Prosjektet vil ha spesielt fokus på barn, unge og eldre og de håper på bred involvering. Les mer:

Les mer

Sjekk vårens trender fra Kremmergaarden

Se opp for friske farger! Vi i Bypatrioten er altså så glade for vedvarende sol og deilig vår i luften at vi tok runden for å hente inn noen deilige shoppingtips fra butikkene i byen. Vi startet runden vår på Kremmergaarden hvor de merker at vi nå har kommet ut av hiene og er klare for å både samles og fornye oss. Les mer:

Les mer

Gleder seg til juleshow i Ålesund

I dag kom nyheten om det som blir den aller første satsingen for den nye scenen på Løvenvold Theater. Juleshow med trioen Terje Sporsem, Hilde Marie Kjersem og Are Kalvø. De er i full gang med å kna tekster og ideer og lover både god musikk, humor og overraskelser.

Les mer

Lokale kunstnere til KHÅK

Det loves en mangfoldig og spennende kveld i KHÅK når Karin Augusta Nogva og Bent Erik Myrvoll inviterer til åpning av sin felles utstilling «The Floating World» torsdag 20. april.

Les mer

– Vi skal få servert folk!

– Dette kommer på ingen måte på et godt tidspunkt, med både strålende sol og åpne uteserveringer, men vi i serveringsbransjen er vant til å takle det meste. Vi skal få servert folk denne gangen også, sier Ronny Kolvik på Bro om streiken som også rammer de store bryggeriene.

Les mer

Årets team med guider er klare

Kursing, praktisk trening og pugging har stått på plakaten siden kursstart i september. Nå er årets guider straks klare for å innta bygatene og fortelle om alt de vet til besøkende i jugendbyen.

Les mer

Endelig midnattskonsert

Årets vinterfestival ble en flott suksess med mange gode minner for arrangørene av årets Kammermusikkfestival. Dessverre måtte en konsert avlyses, men nå er de klare for å gjøre det godt igjen. Fredag, ved midnatt, kan du få med deg en helt spesiell opplevelse i Ålesund by.

Les mer

Gratulerer med 175-års dagen Ålesund

Tenk det. Det har gått 175 år siden Ålesund fikk sin bystatus. Her kommer en videohilsen fra oss på fortauskanten som setter stor pris på at vi kan bo, virke og være akkurat her!

Les mer

Digitalt påskebingobongo-show

Det ble en dundrende suksess under pandemien. Det å samles for å bli underholdt digitalt. Heldigvis så er ikke det hverdag lengre, men ett konsept fikk bli med videre. Signe Stundens påskebingobongo-show på selveste påskeaften

Les mer

Kulturhuset med stor barnebursdag

Hipp hurra for Parken Kulturhus! Lørdag 15. april feirer de sitt 25-årsjubileum med voksenforestillingen «Byens hukommelse». Ei gave til Ålesund by som feirer 175 år på samme tid. Søndagen blir det barnas tur når de inviterer til gratis barnebursdag med klovneri og parade.

Les mer

Skal bli størst mellom Bergen og Trondheim

Denne sommeren ferdigstilles det store prosjektet hos Quality Hotel Waterfront som når det er ferdig vil gi totalt 248 rom. Tre etasjer med det som før var kontorer er nå revet og skal gjøres om til 53 nye rom. Bli med på omvisning.

Les mer

Godt billettsalg for nykommer Vårslepp

– Vi er godt fornøyd med billettsalget så langt. Fredagen selger foreløpig best, men lørdagen ligger hakk i hel, sier Adrian Stieng som er markedssjef for Vårslepp som går av stabelen i Sparebanken Møre Arena 21.-22. april.

Les mer

Piff opp påskematen

-Påska er litt som jula, ei tid der mattradisjonene er viktig. Men det er også fint å kunne prøve nye ting, sier Laila hos Hole Kjøtt.

Les mer

Øivind Tiller blir kjøkkensjef for Sjøbua

Når Sjøbua åpner dørene til høsten står Øivind Tiller ved roret som kjøkkensjef. Han kommer fra stillingen som soussjef for Britannia hvor han har bygget flere suksessfulle konsepter, er omtalt av Forbes Magasin og vunnet førsteplass for Norges beste frokost, skriver 62 nord i en pressemelding.

Les mer

Årets russekull inviterer til foreldremøte

– Det har vært både kjekt og nødvendig med litt hjelp og veiledning, sier årets russekull om samarbeidet med kommunen og andre etater for å planlegge årets russefeiring. Nå vil de også ha foreldrene på bana når de inviterer til digitalt foreldremøte.

Les mer

KLM feiret 10 år på Vigra

Det var stor stas i avgangshallen på Vigra i dag da KLM markerte sitt 10- års jubileum for direkteruten Ålesund- Amsterdam. – Det har vært både gøy og spennende. Vi har lyktes med å bygge ei god rute, sa en fornøyd salgsdirektør for Air France og KLM Halvor Gløersen.

Les mer

Får 15 millioner til sykkelvei i ytre bydel

Forrige måned sendte Statens vegvesen et forslag til Samferdselsdepartementet, om fordeling av tilskuddsmidler til mindre byområder. Samferdselsdepartementet sier nå ja til at midlene for 2023 fordeles likt mellom Ålesund og Bodø. Det betyr mer sykkelvei enn først antatt.

Les mer