Til toppen

Kultur

Annonse:
Annonse:

Lokal Ragnhild i årets Giskespel

Kristina Grimstad Nordstrand fra Giske er årets Ragnhild og skal spille mot Morten Svatveit i årets Giskespel. Det er mange år siden vi sist hadde en lokal Ragnhild, så det er ekstra kjekt å nå ha fått en som selv har vokst opp i spelfamilien i den gjeveste hovedrollen, som kona til Torberg Arneson.

Les mer

Tønnebad og sauna

Vi er nesten helt sikker på at få, om noen her i byen noen gang har tenkt tanken på å ta sauna, for så å bade i gamle akevittønner på kaia. Til helga kan du nemlig gjøre akkurat det.

Les mer

Rigger til Vårslepp

Nå er våren her, og den skal ønskes velkommen med stor fest i Sparebanken Møre Arena denne helga. Ja til og med kua er på plass i arenaen. Nå rigges det til Vårslepp!

Les mer

Står sammen om Gatefestivalen

Gatefestivalen har fått med seg Sparebanken Vest og Sparebanken Møre på laget slik at de sammen kan skape en folkefest for både store og små i byrommene i Ålesund.

Les mer

Oliver Leonhard Dyb ny produsent for Fjord Cadenza

– Vi er svært glade for å øke kompetansen i vår stab ytterligere. Ved å få Oliver med på laget, har vi tilegnet oss en svært viktig og god ressurs for det sunnmørske kulturlivet, sier Hallvard Braaten Steinhovden, festivalsjef i Fjord Cadenza.

Les mer

Innflytterdagen åpner The North West

Det er ikke lenge til årets utgave av The North West i Ålesund. Festivalen som i år har fått tittelen “Brobyggerne”. Det handler om å se, bli sett, om mennesker og samfunn og det hele åpner med et helt nytt initiativ; en egen innflytterdag som er åpen for alle.

Les mer

Giskespelet markerer nasjonalt jubileum

Denne sommeren blir det ikke bare spel på Giske. Stiftelsen inviterer også til flere spennende foredrag og egen historiekveld i anledning det nasjonale jubileet som markerer at det er tusen år siden innføringen av kristenretten. Det som la grunnlaget for mye av samfunnet som vi kjenner det i dag. – Dette må løftes frem også her vi bor, sier daglig leder i Stiftelsen Giskespelet.

Les mer

Dirigerer mektig symfoni i Ålesund

Når Ålesund Symfoniorkester holder vårkonsert i Ålesund kirke sikter de høyt, for nok en gang skal orkesteret ledes av dirigent Halldis Rønning. Hun lover en mektig opplevelse.

Les mer

Disse lager årets juleshow

Også denne jula topper Løvenvold Theater laget, for årets humoristiske julestemning skal serveres av Terje Sporsem, Ina Breivik og John Brungot.

Les mer

Får søknader fra hele verden!

– Siden vi lyste ut ordningen har det kommet inn søknader fra hele verden. Vi gleder oss veldig til å kunne ønske to kunstnere velkommen til Ålesund i sommer, forteller Trine Smoor Isaksen ved Aggregat Kunstnerfellesskap som går for å bli ledende i Norge på tverrkunstneriske samarbeid.

Les mer

Utelivsbransjen trenger forutsigbarhet

-Vi trenger forutsigbarhet, ikke endringer hvert fjerde år. Det lyder det unisone budskapet fra flere i serveringsbransjen etter at det ble kjent at et flertall av byens politikere ønsker utvidet skjenketid til klokken 03.00.

Les mer

Rotary samler inn penger til akuttklinikker i Ukraina

 
Helt siden krigen i Ukraina startet har lokale Rotaryklubber hatt et sterkt engasjement for å hjelpe de nødstilte innbyggerne med klær og utstyr. – Vi må ikke slutte å bry oss, oppfordrer Arnold Rørstad på vegne at Rotary klubbene på Sunnmøre som sammen med gode krefter i det ukrainske koret DZVINGZA, Spjelkavik kyrkjekor, Von Dess og det lokale Ukrainakoret Perlyna inviterer til stor veldedighetskonsert i Spjelkavik kirke 11. april.

Les mer

Årets Jugend med egen arena for studenter

– Vi er svært takknemlige for at vår hovedsponsor er med på å tenke nytt. Nå lager vi faktisk en miniatyr av «Studentbyen Ålesund» på egen studentterasse under årets Jugendfest, forteller Ante Giskeødegård i Momentium. Les mer:

Les mer