Til toppen

Kultur

Annonse:
Annonse:

Kulturhavna på Sørsida får egen minigolfbane

Etter å ha spurt byens befolkning og hva de ønsker seg i ei levende kulturhavn kom minigolf i sentrum høyt oppe på listen. – Faktisk kun slått av grøntområde, som allerede er på plass. Nå kan de bare begynne å glede seg til banen er på plass, sier Tone-Lise Vilje i Sørsida Utvikling som lover at det hele er klart til åpning under Ålesund Gatefestival.

Les mer

Vimpelprosjekt gir viktige sommerjobber

– For oss i Bypatrioten er det viktig å iverksette prosjekter som hele tiden skaper ringvirkninger i egen by. Denne festivalen handler nettopp om nye måter å tenke og samhandle på, sier Trine Klemetsen i Ålesund Gatefestival som står bak det store vimpelprosjektet som ikke bare skal skape glede i byen under festivalen, men også har gitt viktig sommerjobb for ungdom hos Fellesverket Dragen.

Les mer

Rockestjerne ber Ålesund være bevisst på arven sin

Magnus Grønneberg elsker å spasere i Ålesunds gater fordi han er svært opptatt av estetikk. Derfor har han også noen tanker om hva byen må gjøre nå som man skal utvikle Sørsida.

Les mer

– Miljøfokus i hele Korsatunnelen

Et spennende rom. Med så masse potensiale. Her skal vi lage ei gøy og lærerik reise for alle besøkende til årets Gatefestival i Ålesund, sier Caroline Mehl Nakken i Attvin, som sammen med gode kollegaer og samarbeidspartnere skal sette sitt preg på hele Korsatunnelen tre dager til endes.

Les mer

Mot rekordhelg for Sommerteltet

-Starten har gått over all forventning med mye folk og veldig god stemnig på alle kveldsaktivitetene, sier Pål Bakke i Ekip som står bak det nye Sommerteltet på rådhusplassen. Denne helgen ser ut til å bli ei rekordhelg der fredagens arrangement er helt utsolgt.

Les mer

Jugendfest flytter i 2025

Årets Jugendfest i august blir den siste på Color Line Stadion. Fra 2025 blir fylkets største festival flyttet til et nytt område.

Les mer

– Helt fantastisk film om byen vår!

– Det er nesten så man ikke tror det man ser. Det var et eventyr og ikke minst rørende, sier kunstnerne Terje Fagermo, Ørnulf Opdahl og Sidsel Colbiørnsen etter å ha sett den helt nye filmen om Ålesund signert fotograf Dag Lausund.

Les mer

Tre griser og en ulv til Tueneset

Teatret Vårt gjentar suksessen med familieforestilling i friluft på Tueneset i samarbeid med Tueneset Kystfortforening. Foreningen fyrer opp bål og serverer gratis bålkaffe og saft, mens publikum kan glede seg til å møte Vidar Wolf vil starte band og bli berømt igjen.

Les mer

Har du et tema til disse skuespillerne?

Kanskje et merkelig spørsmål, for på teater forventer en jo at både tema og innhold er klart. Men sånn er det ikke når de fire skuespillerne i Impronautene inviterer til improteater på Løvenvold Theater.

Les mer

Ålesund Live med konsertopplevelser på løpende bånd

Det er bare å holde seg fast og spenne på seg konsertkondisen. Ålesund har bydd på mange solide konsertopplevelser siste tiden, og nå kommer det enda mer. I morgen starter Ålesund Live som betyr fire dager med godbiter på rekke og rad der flere av konsertene er nærmer seg utsolgt.

Les mer

Johannes Lovund bak ny musikkvideo fra Martin Garrix

-Det mangler ikke på idylliske bilder fra Giske, Ålesund og Sunnmøre når fotograf Johannes Lovund fra Valderøya setter sin solide signatur som produsent på musikkvideoen fra en av verdens beste Dj´er som i dag ble sluppet på YouTube.
 

Les mer

Bli med på Barnas Superfestival

I fjor feiret Sparebanken Vest 200-årsjubileum i flere byer langs kysten, selvsagt også i Ålesund. Banken var aldri i tvil, barna skulle være i sentrum av feiringen. Sånn ble Barnas Superfestival skapt, og lørdag lørdag 15. juni inviterer de nok en gang til stor gratisfest på St. Olavsplass.

Les mer