Til toppen

\ loading=

Kulturhuset går over til nytt billettsystem

Om to uker lanserer Parken Kulturhus ny nettside og går samtidig over til nytt billettsystem. – Vi håper dette skal gi en mye bedre og enklere opplevelse for alle som er glad i gode kulturopplevelser, sier leder for kulturhusene i Ålesund Hans Pareliussen.

Leder for Kulturhusene i Ålesund Hans Pareliussen

Det jobbes godt i kulissene. Onsdag 19. juni skal det nemlig skje viktige endringer hos byens kulturelle storstue.

-Dette gleder vi oss til å endelig få vise frem, sier Pareliussen om endringene som ikke bare skal gi et visuelt løft, men også gjøre hverdagen enklere for alle. For både ansatte og publikum.

Nytt billettsystem og nettside

Det nye billettsystemet som de har landet på, Tixly, er allerede godt kjent hos mange kulturaktører.

-Til og med Operaen i Oslo bruker dette, sier han og forteller om systemet som er tilpasset kulturhus med faste seter, og som har flere funksjoner som skal komme publikum til gode.

– Det settes blant annet opp egen «min side»-løsning på nettsidene, der publikum selv kan få oversikt over alle sine billettkjøp.  Der vil også komme en funksjon med venteliste der man kan sette seg opp dersom man ønsker å få beskjed ved ledig plass på noe som er utsolgt, forteller han.

Hittil har det i tillegg vært mulig å kjøpe billetter til kulturhusene på bibliotekene på Moa og i sentrum, men dette videreføres ikke.

– Vi tenker at den nye løsningen er såpass enkel og strømlinjeformet at det ikke vil være nødvendig med et eget salgspunkt over disk på daglig basis, sier han.

På selve dagen da det nye systemet innføres vil det være stengt for billettsalg mellom klokken 11.00-16.00.

– De som allerede har billetter som er kjøpt i det gamle systemet trenger ikke foreta seg noe, de får tilsendt nye billetter automatisk. Det gjelder også gavekort. Det vil automatisk flyttes over i det nye systemet, opplyser han.

Stor pågang

Parken Kulturhus har siste tiden ikke bare jobbet med nye nettsider og systemer, men også med innholdet på de ulike scenene i huset og han gleder seg til årets kulturhøst.

– For oss har det vært viktig å tenke på at vi skal være et kulturhus for alle. Vi skal ha plass til de store nasjonale forestillingene, artistene og anledningene, men vi skal også sørge for bredde og være et godt sted for våre lokale aktører. Som denne uken, når elever fra Å Studio er i full sving med prøver og forestillinger på hovedscenen. Her er stort sett aktivitet hver eneste dag noe som er med på å gi et solid bidrag til bylivet i Ålesund, sier han og gleder seg til å lansere de siste postene på høstprogrammet fremover.

Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!