Til toppen

\ loading=

Klar for å farge Ålesund i regnbuens farger!

Helsesista, nytt festivalområde, frokostseminar, kino, dragshow og parade er noe av det Ålesund Pride har å by på under årets festival 9. – 16. juni.

Daglig leder i Ålesund Sentrumsforening Lisa Mari Sæther. Foto: Iselin Francesca Flem

– Vi er klare for å farge Ålesund i alle regnbuens farger med et spennende program hele uka. Vi er så stolte og glade for at så mange aktører ønsker å bidra i programmet og vi merker et ekstra stort engasjement i kjølvannet av den store diskusjonen om flagging i Ålesund, sier daglig leder i Ålesund Sentrumsforening Lisa Mari Sæther.

Ålesund Sentrumsforening tok initiativ til Ålesund Pride for første gang i 2018, og planla den gangen en parade med et par hundre deltagere. Arrangementet ble tatt imot med åpne armer av Ålesund og mange tusen møtte i paraden for å markere kjærligheten og at Ålesund skal være en kommune for alle.

-Det kommer stadig flere påmeldinger av bedrifter og organisasjoner som ønsker å delta i paraden, og vi merker et stort engasjement fra alle som ønsker å delta. Vi har også et tett samarbeid med politiet for å planlegge på en best mulig måte rundt paraden, forteller Sæther.

Nytt festivalområde og parade-rute

Ombygging i sentrum og stengte gater gjør at festivalen må tenke nytt for årets gjennomføring.

-Vi er svært fornøyde for å kunne presentere et helt nytt festivalområde sammen med Sørsida Utvikling, der vi tar i bruk Kulturhavna som festivalområde. Det blir litt omlegging av paraden, siden vi har noen stengte gater som gjør at vi ikke kan gå der vi har gått tidligere, sier Sæther.

På Kulturhavna blir det Pridetorg med spennende aktiviteter, og et innholdsrikt program fra scena med både DJ, dans, sirkusartister og musikkinnslag. – Pride med feiring av mangfold, kjærlighet og raushet er nøyaktig det Kulturhavna representerer. Vi skal være et sted der alle føler seg hjemme og der det bokstavelig talt er himmelhøyt under taket, sier prosjektleder for Kulturhavna, Tone-Lise Vilje.

Siden starten har arrangementet vokst seg til en uke med festival, og det er stadig flere aktører som ønsker å bidra til programmet.

– Vi gleder oss til en uke med feiring menneskeverd og kjærlighet, der vi skal sørge for at Ålesund skal være en inkluderende kommune som har plass til alle, avslutter Sæther.