Til toppen

\ loading=

Se opp for løpsglede i sentrum på lørdag

Lørdag 8. juni er det klart for folkefest i Ålesund når godt over 1000 mennesker skal delta i alt fra helmaraton til stafett og Barnas egen minimaraton. Det betyr også at publikum må være oppmerksom på omlegginger i trafikken på dagtid. Les mer:

Ålesund Maraton er et årlig arrangement som fremmer bevegelse og løpsglede for folk i alle aldrer og løypevarianter. Fra full maraton til stafett og rolig gange. Her er det plass til alle. Startskuddet går på arenaen på Skansekaia og arrangørene håper på folkefest både i og ved løypene.

Med over 1000 deltakere ute i kortere og lengre løyper under Ålesund maraton ber arrangøren publikum om å være oppmerksom på endrede kjøremønster og noen stengte gater.

– Vi må gjøre noen små justeringer av trafikkavviklingen fra klokken 09.00-16.00 denne dagen og vi oppfordrer alle til å ta det med ro, beregne litt ekstra tid og unngå kjøring i sentrum om det kan unngås. Parker gjerne bilen i Aksla parkering og ta bena fatt. Husk å heie på deltakerne som suser forbi i samme slengen, sier leder Monica Isaksen.

Hunn understreker også at det er viktig at både kjørende og gående hører på og tar hensyn til funksjonærene som står med gule vester og passer på trafikken. De er der for løpernes sikkerhet.

– Start og mål vil være på Skansekaia, og derfor vil deler av Sorenskriver Bullsgate og Tollbugata bli stengt for biltrafikk. Vi stenger også deler av Løvenvoldgata for biltrafikk. I tillegg vil Storgata være enveiskjørt fra Keiser Wilhelmsgate og opp til krysset Parkgata/Løvenvoldgata. I denne delen er det kun lov til å kjøre oppover/nordover. Vi må også fjerne alle parkeringsplasser langs hele Storgata og på sørsiden av gata i Keiser Wilhelmsgate mellom Storgata og Rådstugata slik at deltakerne kan løpe der, legger hun til.

Bypatrioten anbefaler alle å tenke at man også kan ta buss og båt til byen denne dagen og glede seg til å få med seg folkelivet i sommerbyen Ålesund!

Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!