Til toppen

\ loading=

Bli med på offisiell åpning av Kulturhavna

Trylling, Moctailbar, Is fra Lamella, Streetfood, dans og fiskekonkurranse er bare noen av ingrediensene når Sørsida inviterer til offisiell åpning av Kulturhavna lørdag.

Peter Wahl Hareide i Sørsida Utvikling

-Denne lørdagen fyller vi området med aktivitet for store og små fra klokken 11, og vi ønsker alle velkommen, sier daglig leder i Sørsida Peter Hareide som gleder seg til at byens befolkning tar plass på det nye området.

Grønn øy, badstu, minihus og mer er allerede på plass. Alle viktige elementer som skal gi liv til et område i stor endring og der kulturen skal spille ei sentral rolle.

-Kultur er jo så mye. Det er mat, idrett, kunst, det er alle oss, sier prosjektleder for midlertidighet i Kulturhavna Tone Lise Vilje.

Prosjektleder for midlertidighet i Kulturhavna Tone Lise Vilje har funnet seg et sted i solen. Et sted som ikke var der før Kulturhavna var et faktum. Nå vil hun at hele byen skal ta turen innom på lørdag. Og alle andre dager ellers.

– Kulturhavna skal være er et sted det er kjekt å være. Det kan være nok det. Det å ha gode steder å bare kunne være på er undervurdert i en by. Det er også viktig kunnskap å formidle. Dette er ikke noe vi gjør på egenhånd. Det er stort nettverk av offentlige og private samarbeidspartnere og engasjerte innbyggere som er på lag. Jeg er imponert over hvor mange som ønsker å hjelpe oss med å fylle dette stedet med innhold og som bidrar til gode løsninger. Kulturhavna skal forsterke og fremheve eksisterende aktiviteter og funksjoner i Ålesund og være et tilskudd til alt det kule som finnes her fra før, sier hun og legger til at dette er verdiskaping på sitt beste der man begynner i en ende som er synlig, mens man jobber iherdig med de lange linjene.

-Vi begynner med folkene. Med alle oss som skal være der. Vi som også skal utgjøre Sørsida når den står ferdig. En ny bydel fylt av mennesker som oppholder seg der, bor og lever der, med alle sine egenskaper og interesser, sier hun og oppfordrer små og store til å bli med på en deilig lørdag i egen by.

Se alt som skal skje og bli med!