Til toppen

Byutvikling

Annonse:
Annonse:

Støttet kafe-prosjekt ved Fontenehuset

Om ikke lenge skal Fontenehuset i Keiser Wilhelms gate flytte, og i den forbindelse ønsker de å etablere flere tilbud. Deriblant en kafé. Og tirsdag kom Sparebanken Møre på besøk.Av Fridgeir Walderhaug

Les mer

Bjørn skulle aldri tilbake #flyttertilålesund

Aldri er et veldig sterkt ord. Og de fleste av oss har brukt det med stor overbevisning. Så også med Bjørn. Ålesund var et tilbakelagt kapittel. Helt til en dag i påska 2018.

Les mer

Ålesund vokser

Ferske tall fra SSB viser at Ålesund vokser. Siden 2002 ser man ei økning på 27 prosent som gjør at man er nummer ni på listen over landets største byer og tettsteder. 

Les mer

Enighet om ett år til på Sørsida

Lille julaften ble Sørsida Utvikling og Keiser Wilhelmskvartalet AS enige om en ett års forlengelse av festekontrakten på tomten som huser Terminalen og Rutebilstasjonen.

Les mer

Storstilt renovering for Kongens gate 1

Mange har sikkert fått med seg at det jobbes iherdig både inne og ute i Kongens gate 1 på St. Olavs plass. Sparebanken Vest er på vei inn og før de er helt på plass i slutten av januar, har huset gjennomgått ei solid renovering.

Les mer

Nå endres byen for «alltid»

Å ta seg en tur innom formannskapsmøter eller bystyremøter for den saks skyld trenger ikke være ei kjedelig affære om du skulle tro det. Hvertfall ikke om du er opptatt av byen din. For nå endres Ålesund for “alltid” og vi tenker det er greit å prøve å henge på. Hvertfall i noen av svingene. 

Les mer

Lekeplass-løft for Ålesund kommune

Siden i oppstart i fjor har tretten kommunale skoler og barnehager i hele kommunen fått nye lekeplasser, og tre er under bygging. Vi fikk barna på Fagerlia barnehage til å vise oss den nye flotte lekeplassen.
Av Fridgeir Walderhaug

Les mer

Gigantutbygging på Flatholmen

I 2003 startet Ålesundregionens Havnevesen utbyggingen på Flatholmen. Og til våren skal 700 meter med ny kai stå klar, sammen med 90 mål med areale for næringslivet. Og det er bare begynnelsen.
Av Fridgeir Walderhaug

Les mer

Ingen av forslagene oppfyller krav til områdeplan

– Som kjent har vi mottatt tre svært ulike men samtidig kreative og spennende konsepter. ÅKE er nå ferdig med evalueringen av de innkomne konseptene, og har ikke fullmakt til å akseptere noen av tilbudene ettersom de ikke oppfyller kravene til områdeplan, heter det i pressemeldingen som kom i ettermiddag. Saken derfor sendes derfor til kommunestyret for videre behandling.

Les mer

Et sterkt Ålesund gagner også omlandet

BRA BY: Det mener medlem i kommunedelsutvalget for Tennfjord og Vatne, Lars Martin Vik. Onsdag deltok han på Bra By-konferansen 2022 og er ikke i tvil om at også hans område vil tjene på en sterk ålesundsregion.

Les mer

Slik var Bra By 2022

BRA BY: Da var Bra By-konferansen 2022 i gang på Scandic Parken hotell, og allerede i starten har deltagerne fått verdifull informasjon om utviklingen i byen.
Saken oppdateres

Les mer

Spenstige planer for Blixvalen

Ålesund Parkering avslørte storstilte planer for Blixvalen-området under årets Bra By-konferanse. Undersjøisk parkeringsanlegg, rekreasjon- og lekeområde, bibliotek, restaurant og utendørs oppvarmet svømmebasseng er blant de spenstige tiltakene som foreslås.

Les mer

Nytt second hand konsept åpner i sentrum

Second hand konseptet der publikum leier egen stand i en betjent butikk er allerede godt kjent i flere andre byer. Nå kommer det til Ålesund og Linn Therese Dimmen kan knapt vente med å få åpnet dørene i lokalet i Kipervika.

Les mer