Til toppen

Byutvikling

Annonse:
Annonse:

Skal bli størst mellom Bergen og Trondheim

Denne sommeren ferdigstilles det store prosjektet hos Quality Hotel Waterfront som når det er ferdig vil gi totalt 248 rom. Tre etasjer med det som før var kontorer er nå revet og skal gjøres om til 53 nye rom. Bli med på omvisning.

Les mer

Øivind Tiller blir kjøkkensjef for Sjøbua

Når Sjøbua åpner dørene til høsten står Øivind Tiller ved roret som kjøkkensjef. Han kommer fra stillingen som soussjef for Britannia hvor han har bygget flere suksessfulle konsepter, er omtalt av Forbes Magasin og vunnet førsteplass for Norges beste frokost, skriver 62 nord i en pressemelding.

Les mer

KLM feiret 10 år på Vigra

Det var stor stas i avgangshallen på Vigra i dag da KLM markerte sitt 10- års jubileum for direkteruten Ålesund- Amsterdam. – Det har vært både gøy og spennende. Vi har lyktes med å bygge ei god rute, sa en fornøyd salgsdirektør for Air France og KLM Halvor Gløersen.

Les mer

Får 15 millioner til sykkelvei i ytre bydel

Forrige måned sendte Statens vegvesen et forslag til Samferdselsdepartementet, om fordeling av tilskuddsmidler til mindre byområder. Samferdselsdepartementet sier nå ja til at midlene for 2023 fordeles likt mellom Ålesund og Bodø. Det betyr mer sykkelvei enn først antatt.

Les mer

Knut Flakk har kjøpt Sjøbua

– Vi ser det som en naturlig del av satsingen vi allerede har gjort i området rundt Brosundet forteller Knut Flakk som bekrefter at de har kjøpt Sjøbua.

Les mer

Åpnet miniutgave av Vardesenteret

Lobbyen på kreftbygget har gått gjennom en «bli-ny-dag». Nå er foajeen forvandlet til et mini-Vardesenter i påvente av fullskala tilbud som åpner til høsten.

Les mer

Nye gatestopp på Moa åpner mandag

– Der er gjort tilpassinger i rutetidene sånn at man skal rekke å gå mellom terminalen og de nye gatestoppene, forteller Marit Holen i Fram som gleder seg til å åpne de nye gatestoppene, en del av Bypakken, kommende mandag. 

Les mer
Alt-tekst kommer her

– Utrolig viktig at dette ble landet

I dagens kommunestyremøte fikk man endelig på plass vedtak for bro og trafikkløsning i Ålesund sentrum. -Utrolig viktig at dette nå ble landet, sier daglig leder for Sørsida Utvikling Kirsti Slotsvik.

Les mer

– Dette er med på å løfte hele området

I dag var en rekke sentrale aktører fra kulturlivet i Ålesund invitert med på omvisning inne i rommet som til høsten åpner som «nye» Løvenvold Theater. – Denne plassen vil uten tvil være med på å løfte området i sin helhet, sier leder for kulturhusene Hans Pareliussen som gleder seg over ny naboscene. 

Les mer

Tilreisende la igjen 3,6 milliarder kroner

Besøkende til Møre og Romsdal hadde i 2019 et forbruk på mer enn 3,6 milliarder kroner. Nesten 1,4 milliarder kroner ble brukt på Nordmøre og i Romsdal, mens det på Sunnmøre ble lagt igjen over 2,4 milliarder kroner.

Les mer

Møte i gårdeiernettverket: Jugendstilveileder

Tirsdag 28. februar kl. 17.00 møtes vi hos Jugendstilsenteret. Her får vi presentert den nye og digitale jugendstilveilederen. For hva vil det egentlig si å eie et jugendstilhus og hvordan kan denne veilederen hjelpe deg?

Les mer

Gir ny overarkitekt utvidet rolle

I disse dager søker kommunen etter ny overarkitekt med en utvidet rolle, mye likt det en byantikvar har. Dermed får stillingen et ansvar for å ha et spesielt fokus på jugendbyen Ålesund.
Av Fridgeir Walderhaug

Les mer

Lanserer digital veileder for jugendstil

Det er nå 20 år siden Jugendstilsenteret ble opprettet i hjertet av Jugendbyen Ålesund. Museet skal være et nasjonalt kompetansesenter for jugendstil, og som første trinn av jubileumsmarkeringen lanseres en digital veileder 31.januar.

Les mer