Til toppen

\ loading=

Åpent alle dager i mai

May Britt Husby mener Ålesund trenger steder som er åpne stort sett hele året, og derfor har hun bestemt seg for å holde Vinni Bar og Restaurant åpen på alle dager i mai. Også de som er merket røde i kalenderen.

UTE: May Britt Husby sitter i en av mange sittegrupper. Nå har de enda flere sitteplasser å tilby.

Tidligere har utestedet og restauranten, som ligger strategisk til på hjørnet av Kremmergaarden, vært stengt på søndager og på helligdager, men dette blir det nå en endring på.

– Vi skal ha åpent hver dag, selv på røde dager, for å se om det er noe byen trenger. På røde dager er det mye som er stengt i byen, så vi har bestemt for å prøve å se om dette er noe som slår an. Det kommer turistskip de dagene også og turistene ser jo også etter plasser som er åpne. Jeg er spent på hvordan det blir mottatt allerede torsdag som er Kristi Himmelfartsdag, sier May Britt Husby.

 – Jeg er veldig positiv og har stor tro på dette. Jeg er sikker på det er mye folk som vil ut da også. Torsdag skal vi servere potetball og det er det nok mange ålesundere som har lyst på, legger hun til.

Flere sitteplasser ute

Det har i lang tid vært jobbet i Korsegata like utenfor området hvor Vinni Bar og Restaurant har uteservering. Nå er arbeidet der over, og derfor gleder Husby seg ekstra mye til å ta imot gjestene i tiden fremover.

Vinni som ligger i Kremmergaarden kjøpesenter har også egen stor uteservering

– Det er utrolig fint at de er ferdig med arbeidet, for det var mye bråk og støv i fjor. Torsdag, fredag og lørdag var det strålende vær, så svært mye folk var innom. Vi har merket at når det er fint vær, så er det ikke nok uterestauranter i byen, sier Husby.

– Vi hadde også for å få sitteplasser ute, så det har vi gjort noe med. Blant annet har vi laget flere sittegrupper. Rådhuset sperrer for en del av utsikten, men den skjermer også godt for vinden, som gjør at det fint å sitte ute her.

Og endringene blir lagt merke til.

– Så utrolig flott dere har fått det. Det har blitt skikkelig koselig, sa en tilfeldig forbipasserende mann.

Private arrangement

Vinni Bar og Restaurant åpner også opp for slutta lag.

– Vi skal satse mer på private arrangement på kveldstid, så om det er 40-, 50- eller 60årsdag, så er folk hjertelig velkommen til å booke.

– Og så må jeg minne folk på at vi har fulle rettigheter. Mange tror vi er en ren café, men det er noen år siden vi fikk muligheter til å selge mat og alkohol både inne og ute, legger Husby til.

SITTE UTE: Det frister kanskje å sitte ute på Vinni Bar og Restaurant og nyte et lite måltid.