Til toppen

Valderløpet 50 år

Det første Valderløpet ble arrangert i april 1974. Totalt deltok da 96 personer i ulike klasser, hvorav fem løp rundt øya. I år er dette 50 år siden og 20. april håper arrangørene på storfest på Valderøya.  -Du kan løpe, gå, heie, spise kake, eller alt på en gang, sier arrangørene i IL Valder.

Det er 50 år siden første utgave av Valderløpet! Nå blir det jubileum.

Det er IL. Valder Friidrett som står i bresjen for arrangementet som er åpent for alle. Start og mål er som det har vært, ved Idrettshallen på Valderøya, like ved rådhuset. Startskuddet for første aktiviteten går kl. 11.30 og her legges der opp til løyper i ulike lengder og varianter.

Mosjonistene ut først

De første som settes i gang er mosjonistene. Det er alle som vil gå, jogge, løpe eller hoppe rundt Valderøya uten tidtaking.

-Alle som ønsker å delta her melder seg på ved idrettshallen. Man går ut i tidsrommet mellom 11.30 og 12.30. Alle får egen Valderløpmedalje, og kontigenten er kr. 200,-, sier arrangørene som håper mange bruker muligheten til å legge ut på tur.

Egen jubileumsklasse

Valder vil markere jubileet i årets Valderløp lørdag 20. april ved å invitere alle som deltok i 1974 til å delta i en egen jubileumsklasse.

-Starten er kl. 14.00 ved Idrettshallen, og løypa er den samme som for de aller yngste. Ei en runde på ca. 400 meter. Ta den tiden du ønsker, for her er stil viktigere enn fart, og alle som deltar vil få jubileumsmedalje. Det er gratis å delta, men det er mulig å gi et bidrag til idrettsarbeidet for de unge, forteller arrangørene som er spente!

Valderøya rundt

Dette er den store runden, samme som mosjonistene går, og utgjør 8,7 kilometer øya rundt.
– Du kan løpe med eller uten tidtaking, som junior (under 20 år), senior (20-34 år), veteran (over 35 år. 5-årsklasser opp til 70+). Kvinner og menn. Startkontingenten er kr. 250,- pr. deltaker ved påmelding innen 17. april. Senere påmelding koster kr. kr 300,-. Her går startskuddet kl. 13.00.

Eget løp for bar og unge

-For de unge, og er løypa rundt 360 meter. For de som er 10 år, deles en i klasser fra fødselsår og det deles mellom jenter og gutter. Påmelding her sendes direkte til valderlopet@hotmail.no. For barn under 10 år, født 2015 og senere, er det ikke tidtaking.
I de aller yngste klassene kan også foreldre eller andre ledsagere også følge barna i løypa. Startkontingent kr. 75,- per deltaker ved påmelding innen 17. april. Påmelding senere vil koste kr. 100.-, forteller de.

Fest og premiering

Arrangørene gleder seg, og opplyser om at det venter medaljer til alle deltakere og pokal til den raskeste i hver løpeklasse over 10 år.

-Det blir også trukket ut to flotte ekstrapremier mellom alle som deltar. Den ene trekkes blant de som fullfører Valderøya Rundt, og den andre blant de som løper den korte løypa.

Ønsker du å lese mer, eller kontakte arrangør ha du lese her!