Til toppen

\ loading=

Inviterer til fotballfest

Fotballgruppa til Spjelkavik IL setter alle kluter til for å lage årets fotballfest. For onsdag kommer AaFK på besøk til første runde i cupen. Blir det ny publikumsrekord?

Først møtte de SIF/Hessa, så naboklubben Herd, og slo begge i kvaliken til NM. Nå inviterer de til fotballfest på egen stadion.

1551 kom for å se oppgjøret mellom Spjelkavik og AaFK i 2016. Her er det Edvard Skagestad, Bjørn Helge Riise, og vikas Markus Kampenes som gir jernet.

Historisk kamp

-Dette blir årets lokaloppgjør, uten tvil. Så her er det bare å møte opp til kamp, sier leder i fotballgruppa til Spjelkavik IL, Audun Røyset.

Spjelkavik, som ligger i 3.divisjon, har igjen kvalifisert seg til cupen. Det samme har AaFK som i år spiller i nest øverste divisjon. Da er det tradisjon for at laget i lavest divisjon lokalt får det første oppgjøret.

Og Spjelkavik gjør seg klar, for muligens blir det publikumsrekord når kampen blåses i gang klokken 18.00 onsdag.

Det ble fotballfest, slik det blir i morgen. Men det ble ikke kakefest på AaFK keeper Adreas Lie da han høflig takket nei til søtsaker fra to tiåringer, midt i kampen i 2016.

For forrige rekord på Spjelkavik stadion involverer også AaFK. Og da skal vi tilbake til 13. april 2016 og første cuprunde med 1551 tilskuere på tribunene. En historisk fotballfest med mange til bords, selv om keeper Andreas Lie takket nei til kake fra to tiåringer midt i kampen.

Trond Fredriksen ledet AaFK. På motsatt side sto trenerduo Frode Fagermo og Tor Hogne Aarøy for SIL.
Og med de to brødrene Riise på bana.

”Den som hadde noe å klage på i går har det altfor, altfor godt i livet”, kvitterte SIL-trener Fagermo dagen etter den store kampen, tapet til tross.

For det kom nesten ei cupbombe den dagen for åtte år siden, men til slutt trakk AaFK det lengste strået etter et straffespark. Men kommer cupbomba på onsdag?

SIL har satt alle i sving før fotballfesten. Sander Svorkmo Finnøy var maskot under innmarsjen i 2016. I morgen spiller han for laget sitt.
Her med Vidar Finnøy, Roar Jønsson og fotballeder Audun Røyset ringside.

Alle i SIL i sving

-Tja. Vi håper på at AaFK skal vinne serien, men de kan unne oss cupen, sier Audun lurt.

Fotballfest skal det uansett bli, lover fottballsjefen i Spjelkavika.

-Vi har satt i sving mer eller mindre hele fotballgruppa med ulike oppgaver. Store, små, frivillige og ansatte har alle sine oppgaver, forteller fotballederen, som sammen med gruppa si har gjort sine forberedelser for å ta mot ekstra mange mennesker.

-Vi må spille kampen på kunstgresset vårt, siden det er litt tidlig for naturgresset enda. Men vi har egen tribune for AaFK sine supportere og ber dem gå inn på stadion ved Tafjord-hallen. Også at alle følger henvisningene til parkeringsvaktene, for vi kommer til å lede trafikken bort fra veien.

Også i pausa skal det skje ting. Da kommer de nyslåtte sølvmedaljørene fra Drill EM, Spjelkavik drillklubb.

Kom tidlig

-Vi har godt med plasser og ber folk holde seg bak gjerdene vi plasserer ut. Samtidig anbefaler vi alle å kjøpe billetter på forhånd til sone A som er Gryta, altså kortsiden mot nord. Sone B som er vollen på vestre langside, eller sone C som er tribuna på kortsiden mot sør, sier Audun, som tror dette kan bli en kamp for minneboka, og anbefaler alle å komme tidlig.

-Det kan fort bli kø og trengsel innover Vasstranda, så kom tidlig. Og gjerne i lagenes farger. Ta med flagg, skjerf og godt humør. Lag lyd og fotballfest. For dette kan bli en minnerik kamp.

-Og trener Kenneth Moldskred og laget hans er klare for et møte med AaFK?

-Så absolutt. Vi stiller full tropp. Vi har mange nye på laget, og har et ungt lag der vi til og med har spillere i ungdomsskolealder. Det er derfor kampen går rimelig tidelig, for de skal være i seng klokka 21.00 humrer Audun.

Pauseunderholdning blir det også.

-Ja, for i pausa kommer selveste sølvmedaljørene fra EM i drill, Spjelkavik drill. De skal holde en oppvisning fra EM-programmet de fremførte i Nederland i påska, så dette blir bra. Kom på kamp, lyder oppfordringen fra Spjelkavika.