Til toppen

\ loading=

Fellesverket i ny drakt

Takket være en arv til ungdomshusene Røde Kors har rundt om i landet, har Fellesverket Dragen fått en skikkelig oppussing.

Og gjett om det ble flott. Åpnere, lysere og med nye møbler har ungdomssenteret i Storgata fått en ny look.

Her blir det rom for å gjøre lekser, kurs og foredrag når glassmesterne er ferdig med jobben.

Fikk arv

-Vi er et av tjue ungdomshus Røde Kors har i Norge, og en arv, der fokus skulle være på ungdomshusene, gjorde det mulig for oss å søke på midler. Det fikk vi en del av, og nå har vi holdt på med oppussing i en snau måned, forteller senterleder Carina Nørve.

Fellesverket Dragen holder til i Storgata over to etasjer, og er et kultur- og aktivitetshus for ungdom mellom 13 og 25 år tre dager i uka, etter skoletid, drevet av Røde Kors.

Og selv om ikke alle rom var hundre prosent ferdig til åpningen, ble det pyntet til fest med rød løper, blomster og ballonger.
For nå skulle det feires med mat, prat og sosialt samvær.

-Lokalene har jo egentlig aldri vært tilpasset oss, men nå har vi fått åpnet opp lokalet og pusset opp.
De holder fortsatt på med rommet der vi skal ha tilbud om lekselesing, foredrag og lignende, i tillegg til et rom med fire datastasjoner. Men det blir snart ferdig, og bra.

Lougi “åpner bordet” når han og Alberto skal spille biljard. -Dette bordet har vi nettopp fått, forteller Lougi, som også kan velge mellom digitalt og analogt fotballspill, shuffleboard og andre aktiviteter.

Populært

Brukerne av Fellesverket Dragen, Lougi og Alberto åpnet biljardbordet, og de er to av rundt 900 unike brukere av senteret i 2023.

-I snitt er det vel innom rundt 40 brukere, og i underetasjen har vi den store scenene som brukes av blant annet Fargespill. Men vi skal ha opp en miniscene her også. Da kan vi får noen innslag inn i mellom, forteller Carina.

Aktivitetene er mange på senteret.

-Vi har en rekke aktiviteter utover mulighet til å gjøre lekser, og nå starter vi også opp med “Turverket”. Et samarbeid med Sunnmøre Turistforening der vi inviterer ungdom fra 15 år og oppover med på tur.
Nå aller først blir det en tur opp på Aksla, men senere tenker vi å få både fjellturer og hytteturer sammen med Turistforeningen, sier senterlederen.

-Og selv om sommeren er på vei så holder vi åpent gjennom hele sommeren, sier Carina Nørve, som sammen med brukerne er klar for å feire og ta i bruk det nyrenoverte senteret.

Alberto lurer på neste trekk.
Ballonger og rød løper hører med på en åpning.
Shuffleboard har de også på Fellesverket Dragen.
Ikke alle fotballspill heter Fifa, og er digitale. Her får en brukt nevene.
Hovedrommet på senteret er blitt større etter oppussingen.
Fellesverket Dragen.
Fellesverket Dragen.
Fellesverket Dragen.
Fellesverket Dragen.