Til toppen

\ loading=

Sunn-Trans setter farge på gågata under Bylørdag

Høydepunktene står i kø når Sunn-Trans tar over Kongens gate lørdag. Barnas Dager og Bylørdag blir feiret med gratis pølse, det blir møte med AaFK-spillere, turer med storbil og ikke minst en flott mulighet for de minste til å gå inn i to gravemaskiner og en hjullaster.

GLEDER SEG: Thomas Østen Hurlen ser frem å møte en masse glade barn i gågata.

I tre dager til ende feires Barnas dager i sentrum fra torsdag 2. mai til lørdag 4. mai. Og lørdag blir det mye liv og røre i Kongens gate, for da skal Sunn-Trans kjøre showet.

– Bylørdag er barnas dag og da ønsker vi selvsagt å bidra. Det er utrolig artig å være med og det er grunnen til at vi stiller opp. Vi får mange fine tilbakemeldinger og det setter vi stor pris på. Og det er ekstremt viktig for oss å være ute blant folk, for det er en del av merkevare- og omdømmebyggingen vår. Dessuten liker vi å kunne være med å skape et mer aktivt sentrum, for Ålesund er en by som vi alle er glad i, sier Leder for farlig avfall og slamsuger i Sunn-Trans, Thomas Østen Hurlen.

– Det er tredje året på rad at vi tar over gågata, som kanskje er til pest og plage for butikkene, men til stor glede for innbyggerne, legger han til med et stort smil.

– Fint å se gleden hos barna

Han er ikke tvil om at alle de ansatte syns det er svært givende å bidra.

– En god del av de ansatte er småbarnsforeldre og det gjorde at vi fikk enda større lyst til å skape mer liv i sentrum.

VELSTELT: Den gamle og gode Scania-bilen har mange flotte detaljer.

Og det er ikke vanskelig å se hvor mye barna setter pris på at de stiller opp under Bylørdag.

– Vi har merket veldig godt at barn liker maskinene og bilene våre. Så i år, på lik linje med tidligere år, så har vi to gravemaskiner, lastebiler og en hjullaster som folk kan gå inn i. Det blir også kjøring i sentrum hvor barna og voksne får sitte på, sier Østen Hurlen.

– Det er også veldig fint å se gleden i barna når de får ta på maskinene og bilene våre, for det er jo noe de ellers ikke kan gjøre. Vi skal også ha med en stor sandkasse, trolig byens største. Det er utrolig givende å være med på et slikt arrangement, legger han til.

Stiller med 1.100 pølser

Mat blir det også. Det flotte været har jo gjort sitt inntog på Sunnmøre, og det sammen med at det er barna som er midtpunktet, så blir det selvsagt servert pølser.

– Vi skal dele ut gratis pølser. Første året trodde vi det holdt med 200, men vi delte ut hele 800 pølser og tømte Bunnpris i gågata. I år har vi handlet inn 1.100, så det er bare å ta turen.

– Vi skal holde på fra klokka 10:00 til 15:00. Fra 12:00 skal Radio Ålesund sende på direkten og en halv time senere kommer to spillere fra AaFK som skal trikse med ball og signere autografer. Så det er bare å ta med godt humør og komme innom sentrum, sier Østen Hurlen.

– Vi skal også informere om den åpne dagen vi skal ha 25. mai, hvor folk kan komme til Flatholmen å se bilknusing, sitte på nye lastebiler og fortelle om hva vi gjør, legger han til.

LIV OG RØRE: Det kommer til å bli mye mer folksomt under Bylørdag.
Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!