Til toppen

\ loading=

Uteguiden tar over virksomhet fra 62°NORD

– Vi kjøper ut hele guidevirksomheten i 62°NORD og overtar formelt på selve nasjonaldagen, forteller Oscar Almgren, gründer og daglig leder i Uteguiden. Overdragelsen innebærer at flere medarbeidere i 62°NORDs guidevirksomhet melder overgang til Uteguiden som i tillegg overtar Uteguiden RIB-båter, kajakker, sykler og annet utstyr som 62°NORD har stasjonert i Brosundet i Ålesund.

Ta en helt unik padletur i vakre Brosundet midt i Ålesund sentrum.

– Det er en stor ære – og en like stor glede – for oss i Uteguiden å overta den spennende guidevirksomheten som 62°NORD har bygget opp, sier Almgren.

Uteguiden ble etablert av Oscar Almgren i 2012 – tre år etter at han flyttet fra den svenske skidestinasjonen Åre til Stranda på Sunnmøre. Med bakgrunn som guide oppdaget Almgren raskt det store potensialet for kommersiell fjellføring og andre friluftsaktiviteter på Sunnmøre.

Har opplevd stor vekst

Uteguiden har i flere år opplevd stor vekst og tilbyr nå turopplevelser både på Sunnmøre og i Romsdalen. Selskapet har flere helårsansatte, en lang rekke sesongarbeidere og egne lokaler i Ålesund, Stranda, Valldal, Åndalsnes og Molde. Det rike aktivitetstilbudet inneholder både toppturer på ski, fotturer, rafting, kajakkpadling, tinderangling, sykling, juving og såkalt coasteering – spennende turer i havgapet med våtdrakt og guide.

– Overtakelsen av 62°NORDs guidevirksomhet innebærer en stor utvidelse av tilbudet vårt, sier Almgren.

– Naturen på Nord-Vestlandet er noe av det vakreste og mest spektakulære vi finner på kloden vår. Svært mange norske og utenlandske turister ønsker å se hvor vi fint vi har det her – og nå kan vi i Uteguiden tilby gjestene våre enda flere spennende opplevelser. Vi gleder oss selvsagt til å kunne ta med gjestene våre på båtturer ut fra Ålesund. I tillegg styrker vi det etablerte tilbudet vårt innen både kajakkpadling, sykling, fotturer og skiturer. Vi i Uteguiden ser fram til å bidra enda mer for å styrke og synliggjøre det gode reiselivstilbudet i regionen vår.

Nå kan du bli med Uteguiden ut på enda flere eventyr i Ålesund!

62°NORD er glad for at nettopp Uteguiden overtar selskapets guidevirksomhet.

– Vi har samarbeidet godt med Uteguiden over flere år og ser frem til å styrke vårt partnerskap fremover, sier Mikael Forselius, CEO i 62°NORD Hotels & Adventures.

– Vi ønsker å fokusere mer på å utvikle våre unike hoteller og reiselivskonsepter, samtidig som vi fortsetter å skreddersy fantastiske opplevelser i samarbeid med Uteguiden. Dette bygger opp om vår strategi om å bidra positivt til lokale bedrifter og lokalsamfunnet generelt.

Uteguiden og 62°NORD Hotels & Adventures inngår nå en ny og gjensidig samarbeidsavtale.

– Sammen med Uteguiden ønsker vi videreutvikle Ålesund og Sunnmøre som aktivitetsdestinasjon, sier Forselius.

– For oss i Uteguiden betyr det svært mye at vi kan spille på lag med 62°NORD Hotels & Adventures, sier Oscar Almgren.

– Den fantastiske sunnmørsnaturen er selvsagt utgangspunktet for alt vi gjør. Det er landskapet her som sørger for at folk fra hele verden kommer på besøk. Nå kan vi i tillegg tilby gjestene våre en kombinasjon av de beste guidetjenestene og de beste overnattingsmulighetene. Det tror jeg er en ekte suksessoppskrift.