Til toppen

\ loading=

Jakter rekord og fullsatt Color Line i toppkamp

AaFK Fortuna har satt seg et svært ambisiøst mål når de ønsker en fullsatt Color Line Stadion under toppkampen i 1. divisjon mot Bodø/Glimt 8. juni.

JAKTER REKORD: Spillerne i AaFK Fortuna.

Akkurat nå topper Bodø/Glimt 1. divisjon med 15 poeng på fem kamper, mens AaFK Fortuna følger hakk i hæl med 12 poeng på fire kamper. Om én måned, møtes de to lagene på Color Line Stadion.

Før den tid, skal AaFK Fortuna spille den utsatte hjemmekampen mot Avaldsnes 20. mai samt så skal begge lag spille tre serierunder hver. Da kan man jo håpe at AaFK Fortuna har allerede sneket seg opp på 1. plassen.

Allerede nå mobiliserer de i AaFK Fortuna og i en pressemelding skriver de at de setter alle kluter til for å lage fotballfest på Color Line stadion lørdag 8. juni.

De kaller kampen for “Kampen for like muligheter”, der AaFK Fortuna skal vise at de er best på banen, men også vise at Ålesund og Sunnmøre står i spissen for jentesatsingen og kvinnefotballen i Norge.

I fjor satte klubben publikumsrekord i 1. divisjon to ganger i løpet av sesongen. Først med 1.173 tilskuere mot Grand Bodø og deretter 1.324 mot Hønefoss. Nå er rekorden slått av Avaldsnes som hadde 1.822 tilskuere under rogalandsderbyet mot Viking.

Nå vil de ha rekorden tilbake i hjemmekampen mot Bodø/Glimt, men det ønsker også å fylle Color Line stadion til randen med entusiastiske, herlige og fotballgale sunnmøringer. Kapasiteten er 10.778.

– Det er et veldig ambisiøst og hårete mål, men dersom vi får alle sunnmøringer til å slå ring rundt satsingen som foregår i regionen, så har jeg troen på at vi skal klare det, sier markeds- og arrangementsansvarlig, Kimy Fagermo.

– Vi ser at de har klart å fylle stadion på kvinnelagets kamper i Bergen og Trondheim. Jeg ser derfor ingen grunn til at vi ikke skal klare det her i Ålesund. Det er jo klart at vi sunnmøringer skal være best, legger hun til.

De planlegger blant annet stor Fanzone med masse aktiviteter utenfor stadion, VIP-arrangement, breddelagskonkurranser og andre aktiviteter på kampdag.

Dette skal være med å skape ei oransje og blå fotballhelg  i samarbeid med AaFK, som spiller hjemmekamp mot Kongsvinger dagen eter. .

Informasjon om billettsalg kommer i neste uke.

Neste hjemmekamp er 12. mai mot Hønefoss, som er nummer tre på tabellen.

STALLEN: Denne herlige gjengen utgjør årets utgave av AaFK Fortuna.
Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!