Til toppen

\ loading=

QR-kode erstatter miljøstasjonskortet hos Attvin

Attvin ønsker å gjøre hverdagen enklere for kundene sine og har lansert en ny digital løsning, som gjør at du kan legge igjen miljøstasjonskortet ditt hjemme.

QR-KODE: Du trenger bare å gå inn på den nye hjemmesiden til Attvin og hente en QR-kode før du drar på miljøstasjonen.

Selskapet har det siste året jobbet med løsninger for å forbedre kundereisen, og denne uken lanseres helt nye nettsider

– Vi er svært fornøyde med hvordan de nye nettsidene har blitt, men det som kanskje er den aller beste nyheten for innbyggerne, er at de nå kan bruke en QR-kode på telefonen som adgangsbevis, og altså legge igjen miljøstasjonskortet hjemme, om man har lyst til det, sier leder for kommunikasjon og marked i Attvin, Caroline Mehl Nakken.

Hørt på kundene

For å bruke QR-kode på miljøstasjonen, så går du inn på hjemmesiden til Attvin og henter en QR-kode, som er et digitalt alternativ til det tradisjonelle miljøstasjonskortet.

– Du må logge deg inn på min side, hente opp QR-koden og skanne denne i vekta når du ankommer miljøstasjonen. Vekta vil ikke være bemannet slik den har vært tidligere, for nå skanner du deg selv inn. Og så henter du opp det du skal levere fra menyfeltet og følger anvisningene der.

Kundene har kommet med tilbakemeldinger på hvordan de mener miljøstasjonskortet har fungert, og dette har Attvin tatt på alvor.

– Folk har etterlyst en annen løsning og vi har hatt som mål at vi skal være lydhøre til innbyggerne sine ønsker gjennom en økt digitalisering. Det blir mer selvbetjening, men også en større automatisering i bakkant, slik at vi kan jobbe mer effektivt og raskere, og det gagner alle parter, sier Mehl Nakken.

– Hvordan er det å gi kundene en bedre teknisk løsning?

– Det er veldig godt, for vi vet at avfalls- og renovasjonsbransjen har vært bakpå og hatt stor teknisk gjeld. Det er ikke gjort i ei håndvending å oppdatere og bytte ut virksomhetskritiske fagsystem, men nå er vi endelig der at vi kan begynne å høste fruktene av det arbeidet som er nedlagt. Dette gir en bedre kundeopplevelse og en bedre hverdag for oss.

– Vi skal drive kostnadseffektivt og da trenger vi at fagsystemene våre fungerer best mulig gjennom gode integrasjoner og mer automatisering av det som tidligere har vært manuelle og tidkrevende operasjoner.

App kommer

Den største digitale nyheten gleder Mehl Nakken seg ekstra mye til.

– Vi ser virkelig frem til at vi kan gå live med en app som samler hele renovasjonstjenesten på en flate. Da vil virkelig det nye alternativet til miljøstasjonskortet komme til sin rett, i tillegg til at den vil inneholde en rekke funksjoner vi vet innbyggerne vil sette pris på. Lanseringsdatoen er ikke helt spikret.

Selv om verden blir mer og mer digitalisert, så er det ikke slik at kundene må gjennomføre endringene med å bruke QR-kode.

– De som ønsker det, skal få fortsette med miljøstasjonskortet sitt. Våre løsninger skal fungere for alle, så bruk det som fungerer best for deg, sier Mehl Nakken.

– QR-koden er enkel å få frem når du er innlogget. Men om man ikke får det helt til med QR-koden, er det bare å ta kontakt, så skal vi hjelpe de så godt vi kan.

LÆRER: Barn på besøk hos Attvin og lærer om hvordan miljøstasjonen fungerer.
Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!