Til toppen

\ loading=

Bli med på Barnas Superfestival

I fjor feiret Sparebanken Vest 200-årsjubileum i flere byer langs kysten, selvsagt også i Ålesund. Banken var aldri i tvil, barna skulle være i sentrum av feiringen. Sånn ble Barnas Superfestival skapt, og lørdag lørdag 15. juni inviterer de nok en gang til stor gratisfest på St. Olavsplass.

POPULÆRT: Det var svært folksomt under fjorårets festival.

I fjor feiret Sparebanken Vest 200-årsjubileum i flere byer langs kysten, selvsagt også i Ålesund. Banken var aldri i tvil, barna skulle være i sentrum av feiringen. Og det gjorde at Barna Superfestival så dagens lys.

– Det var utrolig populært og over 2.000 mennesker var innom. Vi fikk veldig mange positive tilbakemeldinger, om det så var fra besteforeldre, foreldre barna selv og andre sentrumsaktører. De var enige om at det var fantastisk å ha et slikt gratisarrangement midt i byen, sier banksjef i Sparebanken Vest, Eirik Vartdal.

­– Viktig og meningsfullt

Det tok ikke lang tid før bankens ledelse skjønte at dette ikke kunne bli en engangsforeteelse.

– I etterkant tok vi en prat om arrangementet, og så at det var utelukkende positivt. For oss som jobber i banken, og som sitter på kontoret heledagen, så er det fint å være med å bidra ved å gi tilbake til lokalsamfunnet på denne måten. Det var utrolig godt å se den effekten festivalen hadde på alle som var med. Alle på kontoret gleder seg til å bidra denne dagen!

BÅTTUR: Det blir mulighet til båttur med Elias.

 

Lørdag 15. juni blir årets Barna Superfestival arrangert på St. Olavsplass. Blant trekkplastrene finner vi Bjørnis, Elias og Fantorangen (hele programmet kan du se i bunnen av saken).

– Vi er veldig fornøyde med programmet. Og i tillegg til det som skjer på scenen, så blir det mange aktiviteter som skjer rundt om på området. Vi synes det er viktig at barn kan se at man kan ha det gøy midt i sentrum av byen. Og så kan de gå videre til en barnekino på Løvenvold eller kanskje går de og spiser et sted i byen. Vi håper at flest mulig vil bruke hele dagen i sentrum, sier Vartdal.

– Det er utrolig viktig og meningsfullt å skape noe som gir en masse glede til barna. Det var helt fantastisk å se at køen av barn, som ville kjøre Elias-båten i fjor, gikk langt bortover Brosundet. For turen med båten handler om noe mer enn kun en tur, det handler også om svømmeopplæring, hvordan opptre på en båt og viktigheten av redningsvest.

Samfunnsansvar

For Sparebanken Vest er det en del av bedriftsfilosofien å gi noe tilbake til samfunnet, og da også til barna.

DELER UT: Også i år skal Sparebanken Vest dele ut penger til lokale lag og foreninger.

– Dette er en gave til befolkningen og byen som en del av samfunnsansvaret vårt. 60 prosent av overskuddet skal gå tilbake, og dette er et av prosjektene vi gjør for å bidra til å skape noe  mange kan ha stor glede av. Vi håper dagen blir noe spesielt for folk på tvers av generasjonene, sier Vartdal.

Det blir flere hyggelige overraskelser fra scenen. Det skal gis pengegaver til flere utvalgte lag og klubber som gjør en ekstra innsats for samfunnet.

– I fjor delte vi ut 350.000 kroner til åtte forskjellige frivillige aktører som jobber for et bedre lokalsamfunn. Det er noe vi skal gjøre i år også, for vi synes det er viktig å synliggjøre for alle som kommer, hva disse klubbene bidrar med i lokalsamfunnet.

– Årets beste dag

Han gleder seg allerede til festivalen.

– Det var så absolutt den gøyeste dagen i fjor. Vi var med å rigge opp sceneområdet og folk sto klar før vi åpnet, og det var ikke vanskelig å lese spenningen i ansiktene til alle barna. Blide barn, og foreldre, på en fin sommerdag bare helt nydelig, sier banksjefen.

Her er hele programmet:

12.00: Dørene åpner, aktiviteter starter.
12.15: Bjørnis show med etterfølgende Meet & Greet
13.00: Tegneshow med Øisteins Blyant med etterfølgende Meet & Greet
13.45: NRK Supershow med etterfølgende Meet & Greet med Fantorangen og NRK Super
14.30: Urban Circus
15.15: Bjørnis Show med etterfølgende Meet & Greet
16.00: Slutt

GLEDER SEG: Gjengen i Sparebanken Vest ser frem til å arrangere Barnas Superfestival nok en gang.
Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!