Til toppen

\ loading=

Ålesund Live med konsertopplevelser på løpende bånd

Det er bare å holde seg fast og spenne på seg konsertkondisen. Ålesund har bydd på mange solide konsertopplevelser siste tiden, og nå kommer det enda mer. I morgen starter Ålesund Live som betyr fire dager med godbiter på rekke og rad der flere av konsertene er nærmer seg utsolgt.

Ane Brun

Highasakite solgte ut to konserter den siste dagen i mai, deretter fulgte deLillos hadde tre fulle hus, mens Jonas Fjeld og Kristian Kristensen gledet mange i forrige uke.

 

Det har imidlertid ikke mettet sunnmøringene, for de sulter etter mer. Over fire dager serverer Ålesund Live den ene godbiten etter den andre i Ane Brun, Magnus Grønneberg, ARIF, Oslo Ess, Witch Club Satan og Röyksopp.

 

Konsertene er fordelt over tre scener, Terminalen, Løvenvold og T2, og.

 

– Det er første gang vi gjør det på denne måten. For tidligere har Ålesund Live vært en festival, men siden vi har tre ulike og fantastiske steder med faste setup for konserter, så tenkte vi at vi måtte prøve et slikt konsept med mange spennende bookinger, sier salgssjef i Momentium, Idar Giskegjerde.

 

– Under by:Larm skjer ting på forskjellige steder i løpet av noen dager og det gjør noe med musikkinteressen til folk. Og vi ser også at folk her i byen går ut for å høre musikk og ta seg ei øl i stedet for å drikke øl og høre på musikk. Det er en klar forskjell, og det blir flere og flere i Ålesund som elsker å gå ut for å høre musikk. Vi har også ønsket å fange flere generasjoner, og det føler vi nå gjør med Ålesund Live, legger han til.

 

 

Idar Giskegjerde

Blir fulle hus

Han er godt fornøyd med billettsalget like før det hele braker løs med Ane Brun på Terminalen onsdag 12. juni.

– Vi måtte også tenke på hva som slår an og selger, men det vet man aldri. Det jeg var mest spent på var Röyksopp, men det har overrasket meg og der blir det fullt hus. Jeg forventer at Magnus Grønneberg selger ut og så har vi solgt 400 billetter til Ane Brun, noe som er veldig bra, for man tenker kanskje på at hun er en høstartist. Og så har hun ikke vært her siden hun var varmet opp for A-Ha for om lag 20 år siden, sier Giskegjerde.

 

– ARIF selger også bra med billetter, for han treffer ungdom, som jeg kaller alle under 40 år. Det er også fint at vi får bruke T2, som nå er blitt en rockeplass. Det vil bli spennende med Oslo Ess som skal kjøre et akustisk sett. Jeg har selv opplevd det på by:Larm for noen år siden, og det var veldig bra.

 

– Vi måtte også ha Norges største eksportartikkel innenfor musikk, black metal. Så har vi hentet Witch Club Satan, som kanskje er det meste spennende Norge har å by på innenfor den sjangeren. Det er tre damer som knapt kunne spille et instrument for fire år siden, og det er utrolig kult både visuelt og musikalsk.

 

 

 

Bygge merkevarenavn

Selv før det har blitt spilt en eneste tone, så kan det tyde på at konseptet med flere enkeltkonserter over noen dager, er kommet for å bli.

– Det tror jeg vi kan si. Vi jobber med flere ting til neste år, uten at jeg kan si noe mer. Vi skal lande et program til vår, sommer og høst neste år som gjør at Ålesund Live lever videre. Vi må bygge et merkevarenavn, slik som for eksempel Bergen Live har veldig dyktige på, sier Giskegjerde.

 

– Vi har tidligere hatt arrangement på St. Olav plass med store artister, og da så vi at solgte dårlig fordi folk tenker at det er god plass der og det går ut over salget. Ved å bruke scenene i byen vet folk det er dårligere plass og da kaster de seg mer rundt og kjøper billetter.

 

Samfunnsansvar

Momentium vil skape liv og røre i juni i byen, og ser på dette som en del av samfunnsansvaret til selskapet.

 

– Tanken bak Ålesund Live var å skape aktivitet i juni. Vi har stort sett brukt å ha en stor internasjonal artist i juni, men det har vært vanskelig, for vi har en altfor høy kronekurs. Men vi vil at ting skal skje i byen og for å holde opp trøkket, bestemte vi oss for å holde flere konserter på få dager.

 

– Det vi også ser er at folk kommer til byen og er her i flere dager. Og det er fantastisk for hele byen. Ante Giskeødegård har vært tydelig i alle årene jeg har jobbet her, og det er i 15 år, at vi skal bidra til at regionen blir enda bedre å bo i og at byen skal bli mer spennende, forteller Giskegjerde, som til slutt kan avsløre hva han gleder seg mest til.

 

– Ane Brun ser jeg virkelig frem til og ikke minst historiefortellingene til Magnus Grønneberg, for der kommer det garantert noen historier som ikke tåler dagens lys. Og så vil jeg anbefale de to konsertene på T2 med Oslo Ess og Witch Club Satan.

Oslo Ess
Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!