Til toppen

\ loading=

Arrangerer åpen dag for hele familien

Barna får sitte på lastebil, leke i sandkasse, is og sukkerspinn mens de voksne kan leke seg med en vannkanon, se biler bli knust og spise grillmat. Åpen dag hos Sunn-Trans lørdag har noe for enhver smak.

KNUSE: Denne maskinen skal knuse biler.

For første gang i selskapets historie skal Sunn-Trans arrangere Åpen dag på Flatholmen. Det skjer førstkommende lørdag.

– Vi har åpen dag av to grunner. Den ene er for at vi skal vise oss frem og fortelle hva vi driver på med. Vi skal gi et lite innblikk i vår hverdag og hva vi kan tilby kunden, alt fra containere til slamsuging. Vi gjør veldig mye forskjellig. Og så ønsker vi at det skal skje noe på nordsida så vi vil sette vårt preg på bybildet. Bylørdag har vært en suksess som vi har vært med på i tre år og nå vil vi invitere folk hjem til oss, sier salgs- og markedsansvarlig i Sunn-Trans, Per-André Olsbø.

Voksne får også leke

Det er kanskje ikke så overraskende at spenningen er stor foran arrangementet, som varer fra kl 11:00 til 16:00.

– Vi er veldig spent. For det kan komme 14 personer, 100 eller kanskje 4.000. Det skjer mye i byen, så det er umulig å vite. Vi er her uansett hvor mange som kommer og skal gjøre vårt for at de får det kjekt. Vi må starte en plass og så har vi sett hvordan Bylørdag har vokst. Alle barnehagene er også invitert, for vi ønsker at mange barn tar turen. Nå gleder vi oss veldig til å få besøk.

De har delt området inn i ni forskjellige stasjoner, og det er slik at noen kan man være aktivt med på, mens andre ting er man tilskuer til.

– Uansett om du er barn eller voksen, så skal du kose deg og få en god opplevelse. Blant annet får man sitte på lastebil, se på sorteringsmaskiner og vi skal til og med knuse to biler hver halve time. Det er ikke noe man får se hver dag, sier Olsbø.

VANNKANON: Med denne får du prøve å skyte på en blåse på havet. Per-André Olsbø gleder seg til å teste vannkanonen.

De voksne får også muligheten til å leke seg litt.

– I slamsugingsavdelinga vår så har vi også en spylebil. Folk skal få teste en kanon, som vi har bygget selv, for å spyle på ei blåse som ligger ute på havet, og da vil folk få et veldig godt inntrykk av hvor sterkt trykket er. Jeg tror folk blir overrasket over hvor heftig det er.

For hele familien

Sunn-Trans vil skape en dag hvor folk i alle aldre føler seg hjemme.

– Vi ønsker at det skal være en familiedag på Flatholmen. Vi vil nå generasjon som flytter hjemmefra, den som skal etablerte seg, den som er etablert og kanskje de som skal videre i leilighet og trenger å tømme huset. Så vi vil nå alle og vise oss fra vår beste side, sier Olsbø.

Dessuten skal gjestene få mat, og siden det er meldt så fint vær, blir det noe å kjøle seg ned med også.

– Det blir grilling, is, slushmaskin, sukkerspinn, kaffi og forfriskende drikke, så det er ingen grunn til å ikke ta turen.

For de som liker fotball, så kan det passe perfekt med en tur til Flatholmen lørdag.

– Vi er samarbeidspartner for AaFK, så spillerne kommer hit etter treningen er over lørdag. Så fra klokka to skal de være her, trikse og skrive autografer.

GAMMEL: En av lastebilene som tilhører Sunn-Trans.
Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!