Til toppen

\ loading=

Mye å gjøre og godt humør hos Ålesund Vekst

Glede, samhold og verdighet. Det kjennetegner de som jobber hos Ålesund Vekst. Og du kan bidra til at de VTA-ansatte har en god, stabil og trygg arbeidsplass i mange år fremover.

GLAD: Det er ingen tvil om at Philip trives i jobben på vaskeriet. Her sammen med Aasveig Forsland.

Ålesund Vekst har både vaskeri og industriavdeling samt at de leier ut duker og servietter til bryllup og andre selskap. Her finner du 30 VTA-ansatte (varig tilrettelagte arbeidsplasser) og 14 personer som veileder og tar seg av driften.

Sjelden har man følt seg mer velkommen. Ikke før man har kommet over dørstokken til vaskeriet før en svært blid Philip tok imot undertegnede. Det var frem med hånden for å hilse og så måtte en fortelle hvilket ærend man var ute i. Etter en fin liten samtale gikk han tilbake til arbeidet med et stort smil.

Det var ingen tvil. Philip trives i arbeidshverdagen.

– Vi har en utrolig fin gjeng som jobber her. Det beste med jobben er å se at de er fornøyde og stråler på jobb. Det varmer virkelig hjertet mitt å se hvor mye det betyr for dem å ha en jobb å gå til, sier VTA- og personalansvarlig hos Ålesund Vekst, Aasveig Forsland.

– En som fikk jobb sa at det var fantastisk at han nå fikk gå på både sommerfest og julebord. Det høres ubetydelig ut, men for mange så er den sosiale delen de har i hverdagen, den som de har på jobben, legger hun til.

Satte ny rekord

Selv om bedriften, som tidligere het Fargerlia Verksted, har eksistert i en årrekke. Og i dag

har de store kunder i institusjonsvaskeriet med blant annet Ålesund kommune og Haram kommune. Og nylig kom en ny aktør inn.

– Vi var også så heldig at vi fikk Per Ståle Dyb og Aalesund Airport Hotel som kunde. Konkurrenten vår, som de brukte før gikk konkurs, så da sa jeg til Per Ståle at jeg håper at dere hjelper oss med å skape arbeidsplasser slik at de VTA-ansatte kan beholde en trygg og stabil arbeidsplass. Og det takket han ja til.

LEGGER BORT: Marit legger bort klær som er ferdig vasket.

 

For tiden er det travelt innenfor veggene på Blindheim.

– I forrige uke fikk vi tre nye kunder og denne uka en til, så det er fantastisk. I forrige måned satte vi ny økonomisk rekord for private kunder, så det er veldig positivt, sier Forsland.

– Vi har stor kapasitet, så vi tar gjerne imot flere kunder. Det er så fint at både bedrifter og private bruker oss, for det er med på å skape arbeidsplasser. Alle i regionen som blir kunder av oss bidrar til å skape varige VTA-plasser, så det er av stor betydning at vi blir brukt. Så private må gjerne komme innom, for vi kan vaske det aller meste.

Gir verdighet

Om noen er i tvil hva det betyr for de VTA-ansatte å ha Ålesund Vekst som arbeidsgiver, så sier følgende det meste.

– En ansatt sa til meg at endelig har jeg noe å gå til som gir meg verdighet. Og det skal man ikke ta som en selvfølge. Det varmer arbeidshjertet mitt å høre slikt, sier Forsland.

– Jeg har jobbet her i 15 år og trives veldig godt. Det er så fint å være her og ikke minst er det viktig å ha en plass å gå til. Hverdagen hadde vært veldig kjedelig om jeg ikke hadde hatt denne jobben. Da hadde jeg sittet hjemme og kjedet meg, så dette betyr alt for meg, sier Ann Cecilie Eriksen.

– Det er utrolig viktig for stoltheten deres å ha en jobb. Hadde vi ikke hatt private kunder samt Ålesund kommune og Haram kommune, så hadde 44 personer vært uten arbeid. Da tror jeg at mange av VTA-ansatte hadde sittet hjemme. Og det ville være veldig trist. Så det er utrolig viktig at folk bruker oss, sier Forsland.

FERDIG: Etter at klærne er ferdig vasket så sørger Kristian for at de brettes og legges i hyllene.
PRESS: Ann Cecilie Eriksen og Aasveig Forsland sørger for at det blir skikkelig press.
LANG FARTSTID: Ruth Elin har jobbet i Ålesund Vekst helt siden 1991 og trives veldig godt.
INDUSTRI: Jan Willy og de ansatte har flere forskjellige oppgaver på industriavdelingen.
Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!