Til toppen

\ loading=

La deg inspirere under årets Næringsdriv

Bærekraft og omstilling er sentrale problemstillinger for de fleste bedrifter. Konferansen Næringsdriv er fullspekket av gode perspektiver og innspill på det bedrifter har lykkes med og hva som kan gjøres i årene som kommer. 

SpareBank 1 SMN har i 13 år arrangert konferansen Næringsdriv hvor de inviterer næringslivet, gründere, investorer, akademia og andre engasjerte folk til en dag full av gode foredragsholdere og debatter. 

 

I år har de kalt næringskonferansen for “Et fornybart Sunnmøre”.

 

– Næringsdriv er opptatt av å ha aktuelle tema på agendaen og i år er det fokus på bærekraft, omstilling og energi. Dette er temaer som bør oppta oss alle. Vi har flere store navn, både nasjonale og regionale, på plakaten, sier bedriftsrådgiver i SpareBank 1 SMN, Maria Remøy-Sjåstad.

 

Lokale bedriftsledere bidrar

Tidligere statsråd Ola Borten Moe, konsernsjef i SpareBank 1 SMN, Jan-Frode Janson og internasjonal direktør i NHO, Kristin Hansen, skal alle stå på scenen.

 

FOREDRAG: Ola Borten Moe er stortingsrepresentant for Senterpartiet og tidligere forsknings- og høyere utdanningsminister fra 2021-2023.

Men vel så viktig er det for arrangørene at de lokale bedriftene er godt representert.

 

– Vi har tre ledere fra lokale bedrifter som skal snakke om hva de har gjort så langt i omstillingen sin. Og ikke minst hvilke muligheter det vil gi dem i årene som kommer. Det er veldig fint å få eksempler på hvordan man tar ting fra ord til handling, at de har tro på at det ligger lønnsomhet i det. Det er inspirasjon i å vise at det er mulig, sier Remøy-Sjåstad.

 

– På Sunnmøre er vi så heldige at vi har mange dyktige bedriftsledere som har mye å bidra med. Vi har plukket ut tre personer som kommer fra forskjellige bransjer i Roger Hofset fra Hofset International, Jan Endre Vartdal fra Vartdal Plast og Tommy Walaunet fra Island Offshore.

 

– Vi står for mye verdiskaping på Sunnmøre, og det må en nå frem med til de politikerne som sitter på Stortinget. Vi må bli hørt. Så det er klart at dialogen mellom næringsliv og politikk er, har vært og vil være veldig viktig. Vi må forstå hverandre, snakke samme språk og jobbe mot felles mål.

 

Debatt: fiskeri vs landbruk

Det blir også debatt ledet av Jon Georg Dale, som har fått tittelen “Matberedskap og bærekraftig matproduksjon, fiskeri vs landbruk”. I debattpanelet sitter Hofseth, Olve Grotle (Høyre), Jenny Klinge (Senterpartiet) og Anders Nordstad (siviløkonom og formidler).

 

– Det er et spennende tema og jeg er ikke i tvil om at det kommer til å bli temperatur i debatten. Så det er vel verdt å få med seg, sier Remøy-Sjåstad.

 

– Vi har fått inn aktører fra både politikken, næringslivet og akademia, så vi føler at vi har en bred representasjon. Vi har satt sammen et program som skal få inn litt ulike perspektiv og synspunkt på de temaene vi tar opp. Vi håper at mange blir inspirert av det de vil høre denne dagen, legger hun til.

 

FOREDRAG OG DEBATT: Jenny Klinge er stortingsrepresentant for Senterpartiet, og sitter i Næringskomiteen.

Under konferansen skal banken også presentere årets bærekraftsbarometer.

 

– Hvert år ringer SpareBank 1 SMN til folk, kommuner og bedrifter og spør hvordan det egentlig står til når det kommer til bærekraft. Rapporten legger vi frem under Næringsdriv. Det vi ser er at det er mange som har startet med overgangsplaner og klimarapportering, men at den største barrieren er lønnsomhet. Bankene er satt i forsetet på denne omstillingen, og vi ønsker å finansiere det som i første omgang bidrar til å ta ned klimagassutslippene.

 

Fortsatt ledige plasser

Næringsdriv er gratis og det er fortsatt noen plasser igjen, så her er det bare å hive seg rundt og bli med.

  

– Dette er ikke bare konferanse, men også en møteplass. Og vi vil skape det gjennom våre arrangement. Vi har lagt inn pauser og lunsj for at folk skal kunne snakke sammen, for det er fint å komme seg ut og høre hva slags erfaringer andre bedrifter har gjort deg. Det handler om å få nye perspektiver på ting og det setter i gang tankeprosesser, legger Remøy-Sjåstad til.

 

Arrangementet er på Scandic Parken torsdag 13. juni. Ønsker du å melde deg på, så kan du gå inn her. Der får du også tilgang til hele programmet.  

 

Kveldsarrangement

Det blir også et kveldsarrangement på Pir. Her skal Fremtidens verdiskaper kåres for første gang. Og i finaleheatet på Sunnmøre er selskapene Breivik Marine Solutions AS, Scandinavian Crayon Company AS, Sensnet Analytics og Tweakly.

 

– De kjemper om en premie på 100.000 kroner og en plass i finalen som arrangeres i Trondheim 13.november. Hver bedrift får pitche i tre minutter om sin forretningsidé, så blir juryen å stille spørsmål i to minutter. På slutten av kvelden blir en vinner kåret, sier Maria Remøy-Sjåstad.

 

– Vi ønsker å skape en hyggelig kveld og en møteplass gjennom et nytt konsept. Det er fortsatt ledige plasser og håper at flere vil bli med på feiringen når vi kårer Fremtidens verdiskaper på Sunnmøre. 

 

Der blir det også utdeling av SpareBank 1 SMN sitt talentstipend, og presentasjon av det nye såkornfondet. Såkorn 1 Midt er øremerket midtnorske gründere og oppstartsbedrifter, fortrinnsvis innenfor grønn nyskapning. Det blir også underholdning fra Liv-Margrethe Muren Ulvund, som deltok i The Voice.  

 

Arrangementet starter kl.18 på Pir i 6.etasje. Ønsker du å melde deg på, så gå inn her

Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!