Til toppen

AaFK kan sikre eliteseriespill 2023

- At vi sikrer Eliteserien neste år betyr alt for laget, oss som klubb, og ikke minst mye for byen og regionen, sier klubbdirektør i AaFK, Ronny Stokke, i forkant av kampen mot Sandefjord søndag. Seier her garanterer eliteseriespill og AaFK håper publikum er med på laget.

AaFK å sikre plassen i Eliteserien 2023 når de møter Sandefjord på hjemmebane i morgen søndag. (Foto. AaFK)

AaFK å sikre plassen i Eliteserien 2023 når de møter Sandefjord på hjemmebane i morgen søndag. (Foto. AaFK)

– Det har vært enn hektisk og utrolig spennende sesong for oss i klubben og nå er vi i sluttspurten. Det er klart vi kjenner på spenning, forventinger og ikke minst takknemlighet for alle som har stilt opp for å heie oss frem, sier Stokke som ikke legger skjul på viktigheten av å sikre Eliteserien 2023.
 
Med tre poeng på søndag er plassen berget og dermed ei viktig målsetning nådd.
 
– Klart vi går for tre poeng søndag. Vi skal gi alt, som vi gjør hver eneste kamp. Man må ikke glemme at vi er nyopprykket, med alle de utfordringene det medfører. I en situasjon som det må vi gjøre mye samtidig. Tenke økonomi, bygge lag, sette organisasjonen og vi er tvingende nødt til å jobbe i et langsiktig perspektiv, sier han om det som ble en pangstart for klubben i vår.
 
– Da var det et utrolig trøkk, og vi som alle andre kjente på den følelsen av hvor utrolig gøy det er når det virkelig sitter. Og det er jo det som er magien med fotballen. Så får vi en situasjon der vi må selge to nøkkelspillere, og det er klart vi merket det. Men sånn er gamet. Da er det utrolig viktig at vi gjør alt vi kan for å bygge videre på det vi har og sikre at veien videre er nettopp bærekraftig. Vi må ha et både et godt lag og en sunn økonomi. Det ene står seg ikke uten det andre, sier han.

(Fortsetter under)

Klubben håper publikum blir med på å sikre plassen i morgen. - Klart det betyr mye for oss å ha hatt så gode publikumstall, det betyr alt for spillerne, sier Ronny Stokke om støtten de opplever fra supporterne.

Klubben håper publikum blir med på å sikre plassen i morgen. – Klart det betyr mye for oss å ha hatt så gode publikumstall, det betyr alt for spillerne, sier Ronny Stokke om støtten de opplever fra supporterne.

Ringvirkninger
 
Klubben har denne sesongen gjort mange løft. Ikke bare for å holde seg i Eliteserien, men for å være den klubben som mange har etterspurt at de er.
 
– Tilstedeværelse ute hos klubbene, i bybildet, på turneringer og andre arrangementer har vært utrolig viktig for oss, og det har vært veldig kjekt for både klubben og alle spillerne våre som har lagt ned en enorm innsats for å bidra til fotballglede i hele distriktet. Vi er svært heldige med den stallen vi har nå, en gjeng som strekker seg langt hele uken, nettopp ved å gi av seg selv og skape entusiasme, lære vekk og bidra til alle de barna og unge som kommer bak oss, forteller han.
 
Dette er spenning
 
For alle som har fulgt med, er det ikke til å komme fra at AaFK har et stykke igjen for å levere på antall scoringer som kanskje skal til for å skape den ultimate opplevelsen, men det står man godt i.
 
– Det er klart vi som klubb skjønner hva folk er ute etter og ønsker seg. Der er vi samstemt. Men vi kan ikke ofre plassen kun for å underholde. Det er enn hårfin balanse. Vi elsker å underholde, spillerne gir alt for å underholde, men vi må først og fremst sørge for resultater som gjør at vi holder oss der vi mener vi fortjener å være. I Eliteserien. Det håper vi skjer allerede i morgen, og det er spennende, sier Stokke.

Keeper Sten Grytebust spiller sin kamp nummer 200 for AaFK søndag.

Keeper Sten Grytebust spiller sin kamp nummer 200 for AaFK søndag.

Arrangementssjef Sven Giske lover gjensyn med spillere som var med den gangen AaFK rykket opp i 2002. Altså for 20 år siden, mot nettopp Sandefjord.

Arrangementssjef Sven Giske lover gjensyn med spillere som var med den gangen AaFK rykket opp i 2002. Altså for 20 år siden, mot nettopp Sandefjord.

Grytebust med kamp nummer 200
 
Søndagens kamp er også nummer 200 for keeper Sten Grytebust. Han sier til klubbens nettsider at å spille 100, 200 eller 300 kamper for AaFK aldri har vært et konkret mål, men at han nyter nuet og hverdagen som fotballspiller.
 
– Det er virkelig verdens beste jobb, det skal vi aldri glemme. Det har blitt noen kamper i en lang karriere, men det er ikke tvil om at det er kult å ha spilt 200 kamper for AaFK, sier han.
 
Legender og mimring
 
At AaFK kan sikre seg spill i neste års utgave av Eliteserien når Sandefjord kommer på besøk søndag, byr også på mimring og markering under morgendagens kamp.
 
– Det er kun fire dager som skiller at det er nøyaktig 20 år siden bragden på Kråmyra i 2002. Det året da Ivar Morten Normark og laget banket Sandefjord 5-1 foran 8.700 tilskuere. Det var da tangotrøyene sikret spill på øverste nivå for aller første gang. Da stod byen på hodet da, sier arrangementssjef Sven Giske, som lover gjensyn med flere av spillerne fra den aktuelle kampen.
 
– Her skal det skje i pausen og det er klart vi elsker å hente frem de som var en del av starten på dette eventyret som det har blitt å ha et Eliteserielag i egen by, sier han.