Til toppen

\ loading=

Ny eier og ny meny for Express Pizza & Grill

Aamro Qendah drev restaurant i Kristiansund i mange år. Etter noen år i Ålesund har han bestemt seg for å gå tilbake til bransjen, og det ved å videreføre et kjent merkenavn i byen.

APOTEKERGATA: Aamro Qendah gleder seg til å åpne dørene hos Express Pizza & Grill.

Express Pizza har eksistert i 27 år og ligger sentralt plassert i innbydende lokaler i Apotekergata. Restauranten har vært stengt på grunn av konkurs i selskapet Express Pizza Royal. Fredag åpner imidlertid en helt ny restaurant i de samme lokalene.

Bak disken står en ny driver og eier i Aamro Qendah. Han har også endret navnet til Express Pizza & Grill.

– Jeg kjenner ikke den tidligere eieren som gikk konkurs to ganger, men syns dette var et fantastisk lokale, så jeg tok kontakt med huseieren siden lokalet ble ledig. Jeg kunne endret navnet, men så vet jeg at Express Pizza har et sterkt merkenavn i byen, så jeg valgte å beholde det, sier Qendah.

Mange nye smaker

Det er stort sett kun navnet han har beholdt. Han har endret på menyen og ikke minst investert i helt nytt utstyr på kjøkkenet.

– Utstyret var gammelt, slitt og nesten ingenting fungerte. Jeg har investert 400.000 kroner i utstyr, blant annet i en skikkelig pizzaovn fra Sverige. Så alt på kjøkkenet er nytt.

– Vi har endret på menyen, for å gi plass til nye smaker. Det blir mange forskjellige pizzaer, burger, kebab og grillmat. Sausene lager vi fra grunnen og de må bare prøves. For de er veldig gode, legger han til med et smil.

Qendah har også gjort noe med prisene.

– Jeg syns det var for dyrt her, så jeg har senket prisene på menyen vår i forhold til det som var her før.

PIZZA: Det blir pizza med nye smaker på Express Pizza & Grill.

Han har også kjøpt bil slik at det blir mulig å bestille take away samt at restauranten har samarbeidsavtale med Fodora og Volt.

– Byens beste pizza

Qendah har lang erfaring fra restaurantbransjen.

– Jeg drev i mange år stedet Castillo Fried Chicken i Kristiansund og den gikk veldig bra. Men så ville kona mi studere til ingeniør på NTNU, så da flyttet vi til Ålesund i 2019. Her har jeg kjørt buss i mange år, men jeg har savnet å drive restaurant. For jeg hadde et godt rykte på meg for å lage god mat og hadde mange kunder i Kristiansund.

Og han har store ambisjoner.

– Jeg har to mål. Det ene er at jeg ønsker å få mange av de gamle kundene tilbake. Det andre er å lage byens beste pizza.

– Jeg gleder meg til å komme i gang. Jeg er sosial så jeg ser virkelig frem til å møte kundene våre. Den eneste bekymringen er om folk tenker på at navnet er for assosiert med det som var. Men det er det ikke, for alt er nytt og vi skal servere mat av veldig god kvalitet. Det er det jeg er mest opptatt av.

Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!