Til toppen

Oliver Leonhard Dyb ny produsent for Fjord Cadenza

– Vi er svært glade for å øke kompetansen i vår stab ytterligere. Ved å få Oliver med på laget, har vi tilegnet oss en svært viktig og god ressurs for det sunnmørske kulturlivet, sier Hallvard Braaten Steinhovden, festivalsjef i Fjord Cadenza.

Oliver Leonhard Dyb blir ny produsent for Fjord Cadenza

Oliver Leonhard Dyb med røtter fra Godøya og Skodje, spiller jevnlig som en del av Ålesund Symfoniorkester, Elfap og Dyb & Dyb. Han er nå ansatt i en prosjektstilling for festivalen.

– Som produsent vil han arbeide med å arrangere og organisere de ulike konsertene i løpet av årets festival. Tidligere har han vært med både på og bak scenen i Fjord Cadenza – sist i fjor, som fiolinist i Fjord Cadenza-orkesteret samt konsulent i staben.
I tillegg til å være vår produsent, er han profesjonell musiker, med base i Ålesund, Trondheim og Wien. Dette gir ham et unikt innblikk i arbeidet som våre artister nyttiggjør seg av, forteller festivalsjefen.

Tar med Wien hjem til Ålesund og Skodje

– Jeg er veldig spent på å få være med på laget, og bidra i en festival som kan kombinere alle musikksjangre og kunstuttrykk jeg kjenner til. Dette er en unik kombinasjon av min internasjonale og helt lokale erfaring. Jeg får ta med meg Wien hjem til Ålesund og Skodje. Jeg synes det er kjekt å løse praktiske utfordringer, og som frilansende fiolinist er jeg vant med logistikk, kalenderarbeid og Excel-ark, sier den rykende ferske produsenten selv

Han har gått gradene fra musikklinjen ved Fagerlia VGS til å studere fiolin ved Griegakademiet i Bergen, NTNU i Trondheim og ved Universitetet i Wien. Han er ofte å finne i Trondheim Symfoniorkester, og har reist verden rundt med Trondheimsolistene. Han har røtter og slekt både på Godøya og i Utvika i Skodje, og her hjemme spiller han ofte sammen med kystjazzbandet Dyb & Dyb fra Godøya, Skodje-bandet Elfap og Ålesund Symfoniorkester.

Hallvard Braaten Steinhovden, festivalsjef i Fjord Cadenza gleder seg over å ha på plass ny produsent.

– Vi er svært glade for å øke kompetansen i vår stab ytterligere. Ved å få Oliver med på laget, har vi tilegnet oss en svært viktig og god ressurs for det sunnmørske kulturlivet. Oliver har i likhet med mange musikere fra regionen vokst opp i talentparaplyen til Fjord Cadenza og Ålesund orkesterskole, og fikk sin første profesjonelle erfaring i orkesteret! Vi tror Oliver vil være et fantastisk tilskudd i vår stab, og vil sette sitt preg på årets festival, sier Hallvard Braaten Steinhovden, festivalsjef i Fjord Cadenza.