Til toppen

\ loading=

Oppgraderer utsiktspunkt på Storhaugen

Fantastiske Storhaugen blir enda mer fantastisk, takket være en like fantastisk gjeng. Nå utbedrer og fornyer de enda et utkikkspunkt, kraftig.

Å bruke ordet ”fantastisk” er å dra fram et sterkt uttrykk, men vi mener å kunne forsvare bruken av ordet.

Når Mikkelplass er ferdig skal dette bli en perfekt plass til grilling, kos og kanskje oppleve en vakker solnedgang ute i havet.

Mikkelplass

For jo, Storhaugen er fantastisk, og likeså at vi både har denne perlen midt i byen, og en gjeng driftige mennesker som tar vare på området.

Og nå er de i gang igjen, gjengen i Storhaugen Velforening. Og da vi besøkte arbeidslaget gjorde været at vi helt klart fikk et inntrykk av hvilken nydelig plass dette blir.

-Plassen heter Mikkelplass og ligger ved det flotte Mikkeltreet helt vest på Storhaugen, og her er det utsikt i alle retninger, og spesielt mot vest og nord. For her kan en oppleve nydelige solnedganger i vest ut mot Godøya og Giske, sier Frode Pål Fladmark i Storhaugen Velforening.

Hogne Varholm står for underholdninga til barna i Storhaugen barnehage, der han plasserer kantsteinene på hengeren.

-Gravemaskiiiiiin, roper ungene i Storhaugen barnehage nede ved foten av haugen, like ved der velforeningen har fått dumpet store kantsteiner som skal opp på Mikkelplass.

Maskinfører Hogne Varholm sørger for underholdningen til de små som presser nesa mot gjerdet. Han plasserer en og en kantstein på hengeren Frode Pål og makker Jan Rogne har kjørt ned. De er tre på jobben da vi er på plass, men de er åtte i styret, og alle har vært innom. Storhaugen er teamwork.

-Vi har hatt en del store prosjekter de siste åra, og opprustingen av Mikkelplass har stått på planen vår og vært planlagt ei god stund. Og i helga begynte vi. Nå var det mulig takket være støtte fra blant annet Holmstiftelsen, for det koster, forteller Frode Pål.

Utsikt, grilling og kos

-Kantsteinen kommer fra nord i fylket, og senere kommer det skifer fra Oppdal som skal plasseres, sier han, og viser oss plassen de har jobbet på. Og allerede nå er Mikkelplass ikke til å kjenne igjen.

-Her blir det både benker og bord. Inne i kroken blir det en grill alle kan benytte. “Ålesundgjerder” kommer også på plass, sier Frode Pål Fladmark.

-Når kantsteinene og skiferen er på plass kommer kommunen for å sette på plass ”Ålesundgjerder” slik at unger kan ferdes trygt, for det er jo litt høyt ned, spesielt mot nord, sier han.

-Kommer cruisekaia til han Anders (Pedersen journ.anm) der nede nå så blir jo dette nærmeste nabo, forteller Frode Pål og peker ned på nordsiden.

-Det kommer opp både benker og en flott grill folk kan benytte. Så dette blir en nydelig plass når vi er ferdige, sier han.

For de som ikke har tatt seg tid til å besøke Storhaugen så er oppfordringen vår klar.

Utsikten mot øst, inn mot Aspøyskolen, sentrum og Sunnmørsalpene i det fjerne er formidabel.

En oase midt i byen

Vi snakker lavterskel. For det er en haug, ikke et stort fjell du må være atlet for å bestige. Og tar du turen så oppdager du en oase midt i byen, som om sommeren oppleves som en fargesprakende hage mot det grønne gresset. Blomsterdufter og fuglesang, som faktisk allerede er i gang.

I starten av desember sørger velforeningen for julelys og et koselig julearrangement, også verdt et besøk.

Og på Storhaugens høyeste punkt er utsikten byen i øst storslagen, med Sunnmørsalpene i det fjerne og ærverdige Aspøy skole tett på. Alt sett fra et platå med murer og skifer, benker og bord.

Litt lenger ned kan en sitte skjermet i Solrundingen, eller Halvrundingen som noen kaller den. Omgitt av duftende blomster kan en nyte en rolig stund.

Storhaugen som sted for utflukt får også hele fire av fem poeng på Tripadvisor, og anbefales som den perfekte spasertur i en by som Ålesund.

Frode Pål, Jan, Hogne og alle de andre ildsjelene gjør jobben gratis. Men materialene og alt som skal til koster. Storhaugen Velforening er avhengige av støtte.

Det koster

Nei, nå skal vi ikke drømme oss helt bort, selv om det er enkelt når en snakker om Storhaugen. For det koster å holde området fint.

-Det gjør jo det, for det er ikke billig med materialene som skal til. Her på Mikkelplass har vi budsjettert med rundt 80.000 kroner. Bare kantsteinene til 18.000.- og skifer til 15.000 gjør et bra innhogg, så vi er jo avhengig av støtte, og glad for alle som vil bidra, sier Frode Pål Fladmark.

Vil du finne ut litt mer om Storhaugen, og kanskje hvordan du kan bidra, ja da er Storhaugen Velforening på Facebook en grei plass å begynne. Før du selvfølgelig tar et besøk.