Til toppen

\ loading=

Står sammen om Gatefestivalen

Gatefestivalen har fått med seg Sparebanken Vest og Sparebanken Møre på laget slik at de sammen kan skape en folkefest for både store og små i byrommene i Ålesund.

ARRANGØR: Det er Bypatrioten som står bak gatefestivalen som har fått tema “Tenk om”.  På bildet daglig leder Trine Klemetsen.

I midten av august skal Ålesund Gatefestival prege byens gater. Dette er en helt ny festival, som arrangeres av Bypatrioten. Her blir det blant annet pallesalg med en masse gode tilbud, DJ og lunsjparty, byvandring showsirkus, egenproduksjon av vimpler, balkongpyntekonkurranse og mye mer.

Og det hadde ikke vært mulig å gjennomføre festivalen uten at de fikk med seg hovedsamarbeidspartnere Sparebanken Møre og Sparebanken Vest.

– Vi er utrolig glade for å ha støtten fra dem i ryggen. Det betyr alt, og en festival som denne hadde ikke kommet opp og stått uten samarbeidspartnere som ser verdien av praktisk byutvikling, som er det vi holder på med her, sier Trine Klemetsen i Bypatrioten som opplyser at festivalen på den måten er en gave til egen by. – Her har vi ikke billettsalg, og alt vi programmerer settes ut i det åpne rom, sier hun.

– Så skal man ikke la seg lure av innpakningen på hvor vi vil med et arrangement som dette. For selv om uttrykket er både gøy og lekent, så har vi en viktig undertone. Det handler om å utvikle muskelen for toleranse, fortsette å koble krefter, dele kunnskap og åpne opp for det du kanskje ikke forstår eller i utgangspunktet har interesse for. Vi trenger å få ned skuldrene og øke toleransen på mange områder skal vi utvikle en attraktiv by som til rekker seg nye mennesker. For det må vi skal vi klare å løse det som ligger foran oss.

– Skaperglede i praksis

De to bankene var aldri i tvil om at de ville være med på Gatefestivalen.

– Sparebanken Møre sin visjon er å være en pådriver for skaperglede. Gatefestivalen er skaperglede i praksis, rett fra fortauskanten. En gratis festival som når ut til barn, unge, vokse og de eldre. Vi liker at det skal være til glede for publikum, men at det også kommer byens bedrifter, organisasjoner, kulturliv, kunstnere og mange flere til gode, sier banksjef i Sparebanken Møre, Linda Strømmen.

PARTNER: Eirik Vartdal i Sparebanken Vest.

– Sparebanken Vest støtter Gatefestivalen fordi vi ser viktigheten av å støtte kulturlivet i Ålesund. Kultur i Ålesund har et oppsving for tiden som gir mange positive følger, og med Gatefestivalen ser vi muligheten også for å støtte alle de flinke pådriverne for de mindre prosjektene som kan samles på festivalen, sier banksjef for personmarked i Sparebanken Vest, Eirik Vartdal.

Og i dag, fire måneder før det braker løs 15. august, ble det kjent at både Sparebanken Møre og Sparebanken Vest går inn som hovedsamarbeidspartnere. Og det er ikke akkurat hver dag at så store konkurrenter står side om side.

– Det er veldig kjekt å kunne samarbeide med Sparebanken Møre om dette, for selv om vi et gode konkurrenter, så er vi begge bypatrioter som bare vil det beste for byen og området vårt. Det er tross alt her vi bor og lever. Det at Sparebanken Vest og Sparebanken Møre står sammen om å støtte festivalen, er med på å drive byutviklingen videre samtidig som det viser viktigheten av å ha lokale sparebanker som gir tilbake til samfunnet vi bor i, sier Vartdal.

PARTNER: Linda Strømmen i Sparebanken Møre.

– Konkurrer når du må, samarbeid når du kan. Vi synes det er heilt topp å samarbeide med Sparebanken Vest om denne festivalen. Her er vi helt enig om at det viktigste er å bidra til en levende by til glede for alle, sier Strømmen.

– Vil begeistre, engasjere, underholde og røre oss

Begge bankene ser frem til å gjøre sitt for at det blir en masse liv og røre i byen under Gatefestivalen.

– Vi i Sparebanken Møre gleder oss til å bidra til dette. Det er positivt for de næringsdrivende og for publikum. Festivalen vil utfordre oss og utvikle innbyggernes holdninger. Ved å øke åpenheten og toleransen vil vi få en mer inkluderende by. Bypatrioten og medarrangørene er aktører som tidligere har vist svært god gjennomføringsevne. Vi tviler ikke på at Ålesund Gatefestival vil begeistre, engasjere, underholde og røre oss, sier Strømmen.

– En by uten liv og røre er ikke en by jeg vil bo i. Det viktig med alle små og store prosjekt, både varige og midlertidige, som gjør byen kjekk å bo i. Vi må tørre å utfordre og vi må tørre å satse, og her er Gatefestivalen god. Vi i Sparebanken Vest gleder oss masse til festivalen, og har allerede begynt med «brainstormingen» for hvordan vi kan lage de to flotteste balkongene i byen under Gatefestivalen. Og kanskje skal vi lage en liten minifestival i bakgården vår? Hvem vet, vi gleder oss i hvert fall, sier Vartdal.

Programmet og alt som skal skje legges ut fortløpende på hjemmesiden til Ålesund Gatefestival.

I dag var det programslepp på Bylaben og en av prosjektlederne i Gatefestivalen Solveig Fagermo fortalte mer om bakteppet for Ålesund Vimpelfabrikk som er ett av de største prosjektene som er satt i gang.

 

Kåre Stig Nøstdahl fra Nytt i Uka på plass for å ta bilder og snakke med arrangørene.
Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!