Til toppen

Kultur

Annonse:
Annonse:

Spjelkavik Drillklubb jubilerer og arrangerer NM

Spjelkavik Drillklubb feirer 10-årsjubileum i år. Og samtidig er klubben arrangør av NM i Sportsdrill til helgen. Og da passet det jo greit med en overraskelse fra Lekivalen og Sparebanken Møre på toppen av kransekaka.
Av Fridgeir Walderhaug.

Les mer

Margot setter helsevesenet på prøve

Margot Hurlen er tilbake, og nå skal hun hente ut sitt livslange innskudd til norsk helsevesen. Ina Breivik går i tospann med skuespiller Simon Andersen i forestillingen «Margot i 100 over 80». For her skal Helse-Norge under lupen.
Av Fridgeir Walderhaug

Les mer

Feirer 50 år med mye teatermoro

Denne uka feirer Ålesund Teaterforening 50 år. Og med på feiringen har de en annen 50-årsjubilant, nemlig Teatret Vårt. Slikt blir det mye moro av. Ikke minst med åpen dag på lørdag.
Av Fridgeir Walderhaug

Les mer

Viti med flest unge besøkende

Viti er det museet i fylket som har flest besøkende av barn og unge viser en ny rapport fra Kulturrådet. Viti peker, i tillegg til godt innhold og aktiviteter, på tilbudet med gratis buss som driver for mer besøk. – En tankevekker, sier administrerende direktør i Viti, Audhild Gregoriusdotter Rotevatn.

Les mer

Nærmer seg nytt Fargespill

For femte gang er armadaen av syngende og dansende barn og ungdom klar med Fargespill på Parken Kulturhus. Vi fikk være med på ei øving på Fellesverket Dragen. Se vår store bildeserie nederst i saken.
Av Fridgeir Walderhaug

Les mer

Disse får hederspriser fra Ålesund kommune

Nå har Ålesund kommune bestemt hvem som fortjener priser for sinn innsats innen kunst, kultur og idrett.  

Les mer

Årets Bypatriot har fortsatt sterke meninger

BRA BY: Årets Bypatriot ble kåret på Bra By 2022, og det var ingen ringere enn Harald Grytten (83) som ble tittelen til del. Og trodde du at han Harald har slutta å mene noe om byen så tar du feil
Av Fridgeir Walderhaug

Les mer

Slik var Bra By 2022

BRA BY: Da var Bra By-konferansen 2022 i gang på Scandic Parken hotell, og allerede i starten har deltagerne fått verdifull informasjon om utviklingen i byen.
Saken oppdateres

Les mer

Da Astrid va lita

Ikke fantes det taco eller pizza, men gode brødskiver med fiskepudding og majones-smilefjes på. Enebarnet Astrid Overaa tar minnene fra barndommen med seg på scena i «Da e va lita».
Av Fridgeir Walderhaug

Les mer

Byen er klar for Høstscena

Så var Høstscena over oss igjen. I dag går startskuddet med et innhold som kan ta pusten fra de fleste. Men er alt i rute for daglig leder Siri Forberg og festivalen?
Av Fridgeir Walderhaug

Les mer

Ålesund Seniorfestival er i gang

Så var den endelig i gang, Ålesund Seniorfestival, med et massivt program på en haug arenaer over hele kommunen. Og det under mottoet ”Livsglede i Eldre År”.
Av Fridgeir Walderhaug

Les mer

Smuttivalen er tilbake

Etter noen år med pandemi gjør «Smuttivalen» comeback på Smutthullet Pub. Festivalen ble arrangert for første gang i 2017 og årets utgave blir den fjerde i rekken.

Les mer

Terje Fagermo (90) stiller ut på Alnes

At Terje Fagermo stiller ut sine arbeider hører til sjeldenhetene. Men lørdag skjer det igjen, med utstillingen «Fanget tid» på Alnes Fyr og Opplevelsessenter. For 90-åringen har slett ikke gitt seg. Det er bare en ting han er redd for.
Av Fridgeir Walderhaug

Les mer

Kokkelauget inntar Fjellstua

(Annonse) Fra «Fra hode til hale» har de navngitt helaftenen som arrangeres på Fjellstua 22. oktober, og Kokkelauget lover å utfordre både ganer og sinn denne kvelden.

Les mer