Til toppen

Kultur

Annonse:
Annonse:

Starter eget forlag for og med kunstnere

Aggregat Kunstnerfellesskap har fått 150 000 kroner i utstyrsstøtte fra Kulturdirektoratet for å gå til innkjøp av en riso duplicator. En printer med svært høy kvalitet. Målet er å starte et eget Artist book forlag drevet av og for kunstnere. 

Les mer

Kobler krefter til jubileum

I år er det 25 år siden Parken Kulturhus åpnet dørene for aller første gang. Det på samme tid som Ålesund feirer sin 175- års bursdag. Sånt må feires, og da lager man stor jubileumsforestilling. Selvfølgelig med vri i det kulturhusleder Hans Pareliussen spør Endre Volden om å ha regi.

Les mer

Lanserer digital veileder for jugendstil

Det er nå 20 år siden Jugendstilsenteret ble opprettet i hjertet av Jugendbyen Ålesund. Museet skal være et nasjonalt kompetansesenter for jugendstil, og som første trinn av jubileumsmarkeringen lanseres en digital veileder 31.januar.

Les mer

Enorm respons for lokalt demenskor

Etter at det ble kjent at det skal etableres et demenskor i Ålesund, har det kommet inn svært mange henvendelser. Nå er initiativtaker Astrid Overaa (66) spent foran oppstartsmøtet 30. april.

Les mer

Ny festival «Vårslepp» i Ålesund

Ålesund får ny festival i april. – Det hele braker løs med Vassendgutane og Staysman fredag 21. april kl. 19.00, forteller markedssjef Adrian Stieng i ÉKIP LIVE, i en pressemelding.

Les mer

Gallerier i Ålesund

Jugendstilsenteret & KUBE Apotekergata 16, 6004 Ålesund Tlf.: +47 70 10 49 70 E-post: kunstmuseet@vitimusea.no www.jugendstilsenteret.no Jugendstilsenteret & KUBE Jugendstilsenteret & KUBE Jugendstilsenteret & KUBE

Les mer

Kortfilmfestivalen Weniff 10 år

I ni år har Ålesunds egen kortfilmfestival West Nordic International Film Festival vist norske og internasjonale kvalitetsfilmer. Nå skal det skje for tiende gang, og det med mye på programmet.Av Fridgeir Walderhaug

Les mer

Den store tributehelgen i Ålesund

Det meldes om få billetter igjen på Teaterfabrikken der “Brothers in Arms” endelig er klare med ny Tribute to Dire Straits fredag og lørdag, mens det på Parken Kulturhus rigges for Tribute to Creedens lørdag. På med danseskoene og allsangstemmen!

Les mer

Dette skjer i Ålesund i 2023

I Ålesund by skjer det små som store ting hele året rundt. Her gir vi deg oversikten over noen av de største arrangementene du har i vente i 2023. 

Les mer

Klart for nyttårskonserter

– Endelig, sier Ålesund Symfoniorkester som sammen med Ålesund Operakor inviterer til tradisjonell musikalsk nyttårsfest, helgen 21.-22.januar.  Dirigent og konferansier er i år den karismatiske lederen for Opera Nordfjord, Michael Pavelich.

Les mer

Deler ut to millioner kroner til unge talenter

– Vi ønsker å være en tydelig støttespiller for å løfte unge talenter og leter nå etter regionens beste artister, kunstnere, idrettsutøvere, gründere – og alle andre som tror litt ekstra på det de gjør, sier Regionbanksjef Marita Løvik Stadsnes i Sparebank 1 SMN som skal dele ut to millioner kroner i stipend til totalt 40 unge talenter fra Midt-Norge. 

Les mer

Gir bildekunstnere et nytt marked

Ideen bak ålesundsselskapet Inzpero.no er enkel; Å gi kunstnere en ny plattform å selge kunsten sin på i form av kvalitetstrykk, og gi kundene kvalitetskunst, gjerne produsert av lokale kunstnere.
Av Fridgeir Walderhaug

Les mer