Til toppen

Kultur

Annonse:
Annonse:

Årets Bypatriot har fortsatt sterke meninger

BRA BY: Årets Bypatriot ble kåret på Bra By 2022, og det var ingen ringere enn Harald Grytten (83) som ble tittelen til del. Og trodde du at han Harald har slutta å mene noe om byen så tar du feil
Av Fridgeir Walderhaug

Les mer

Slik var Bra By 2022

BRA BY: Da var Bra By-konferansen 2022 i gang på Scandic Parken hotell, og allerede i starten har deltagerne fått verdifull informasjon om utviklingen i byen.
Saken oppdateres

Les mer

Da Astrid va lita

Ikke fantes det taco eller pizza, men gode brødskiver med fiskepudding og majones-smilefjes på. Enebarnet Astrid Overaa tar minnene fra barndommen med seg på scena i «Da e va lita».
Av Fridgeir Walderhaug

Les mer

Stor suksess for historisk Klipravandring

Aalesund Historielag arrangerte byvandring i Klipra søndag, med svært godt besøk.

Les mer

Byen er klar for Høstscena

Så var Høstscena over oss igjen. I dag går startskuddet med et innhold som kan ta pusten fra de fleste. Men er alt i rute for daglig leder Siri Forberg og festivalen?
Av Fridgeir Walderhaug

Les mer

Ålesund Seniorfestival er i gang

Så var den endelig i gang, Ålesund Seniorfestival, med et massivt program på en haug arenaer over hele kommunen. Og det under mottoet ”Livsglede i Eldre År”.
Av Fridgeir Walderhaug

Les mer

Smuttivalen er tilbake

Etter noen år med pandemi gjør «Smuttivalen» comeback på Smutthullet Pub. Festivalen ble arrangert for første gang i 2017 og årets utgave blir den fjerde i rekken.

Les mer

Terje Fagermo (90) stiller ut på Alnes

At Terje Fagermo stiller ut sine arbeider hører til sjeldenhetene. Men lørdag skjer det igjen, med utstillingen «Fanget tid» på Alnes Fyr og Opplevelsessenter. For 90-åringen har slett ikke gitt seg. Det er bare en ting han er redd for.
Av Fridgeir Walderhaug

Les mer

Kokkelauget inntar Fjellstua

(Annonse) Fra «Fra hode til hale» har de navngitt helaftenen som arrangeres på Fjellstua 22. oktober, og Kokkelauget lover å utfordre både ganer og sinn denne kvelden.

Les mer

Puls – Et teater om avtrykkene våre

Alle oppfinnelsene våre og alt vi mennesker produserer setter avtrykk på jorda. Men vil vi bli konfrontert av det på et tidspunkt? Blir vi fanget i avtrykkene våre? Tenk om det er en diger rusten kube som gjør nettopp det, slik Cirka Teater tenker i stykket «PULS».
Av Fridgeir Walderhaug

Les mer

Bra By 2022 -Se hele programmet!

– Er du opptatt av by- og samfunnsutvikling, byliv med alt det innebærer og trenger påfyll av både kunnskap og inspirasjon? Da har vi arenaen for deg. 5. oktober møtes vi på Scandic Parken Hotel for en ny utgave av Bra By konferansen, forteller Trine Klemetsen i Bypatrioten. 

Les mer

John John lovpriser ålesundsdialekta

Når John ”John  John” Bruset skal spille i hjembyen så blir det en hylles og fest for dialekta han tviholder på i utlendighet. Og publikummet elsker ålesundsdialekta i sangene hans.
Av Fridgeir Walderhaug

Les mer

Turistglede på Fjellstua

(Annonsørinnhold): Daglig leder på Fjellstua, Ann Helen Støbakk gleder seg over stor pågang av både turister og lokalbefolkningen. Nå ser hun fram til høysesongen.

Les mer

Korps, trommiser og puddelrock

Liker du fengende rytmer, korpsmusikk og overraskelser? Da bør du ta turen til Avholdshjemmet søndag 1. oktober når Aalesunds ungdomsmusikkorps inviterer til høstkonsert med Miki Campins som gjestesolist på trommer. 

Les mer

Morgenkaffe og poesi

Solen hadde så vidt kastet av seg noen få stråler over byens tak da et tjuetalls personer samlet seg for morgenkaffe og poetiske finurligheter hos Baker Walderhaug i dag. Høstscenen i Ålesund er i gang. 

Les mer

Bli kjent med Ålesund fengsel

Lurer du på hva som skjer bak murene til en av byens best bevoktede bygninger? Kommende lørdag åpner Ålesund fengsel dørene slik at byens innbyggere, politikere og samarbeidspartnere kan få et innblikk i hverdagen til innsatte og ansatte. 

Les mer