Til toppen

Kameraklubben med utstilling på biblioteket

De har en stor kjærlighet for fotografiet. Det er lett å se på bildene Ålesund Kameraklubb stiller ut på biblioteket.

Det er Ålesund bibliotek i lavblokka som er gallerivert når Ålesund Kameraklubb nå har utstilling.

Akkurat nå er det temaene arkitektur, landskap, kontemplativ og makro. I mars kommer nye temaer opp på veggen i biblioteket.

Utstilling

Og bildene, over kategoriene arkitektur, landskap, kontemplativ og makro viser hvor stor lidenskapen er blant medlemmene.

Arkitektur kan dreie seg om alt fra bygninger, veikryss og broer. Landskap ser vi rundt oss er en omfattende kategori. Kategorien kontemplativ dreier seg om å formidle skjønnhet mange ikke legger merke til, og makrofotografering betyr å gå inn i detaljene. Nært, rett og slett.

-Det er 28 bilder over fire tema vi nå stiller ut. Noen av medlemmene har flere bilder med på denne månedens utstilling, sier formann Stein Lauritsen.

Vi møter han sammen med Leonard Løvoll, Lars Heggdal og Torhild Silseth som er styremedlemmer, og medlem Trine Hofseth Helgå.

-I mars kommer vi med ny utstilling, og da med fire nye temaer. Da er det Portrett – Kreativ – Natur – Street som er temaer medlemmene kan bidra med.

Ålesund Kameraklubb ble etablert i 1949 og er ansvarlige for noen millioner klikk på utløserknappene gjennom alle disse åra.

De står for en solid dokumentasjon fra etterkrigstidens Ålesund, og fortsatt er de mange aktive som formidler bilder.

-Vi er rundt seksti medlemmer, men har alltid plass til flere, sier formannen.

Ålesund Kamerklubb tar mer enn gjerne mot nye fotograferende medlemmer. (F.v) Lars Heggdal, Stein Lauritsen, Torhild Silseth, Leonard Løvoll og Trine Hofseth Helgå.

Klubbmøter

-Vi møtes på Volsdalen menighetshus første tirsdagen i måneden. Der diskuterer vi bilder og teknikker, sier styremedlem Leonard Løvoll.

-Det blir mye diskusjon rundt bilder. Og vi har “Bildekritikk” som en post på programmet. Egentlig et dumt begrep som kan skremme en hver. Derfor liker vi å kalle det “Bildevurdering”, sier Stein, for det er vurdering vi snakker om.

-Den som legger fram et bilde får en diskusjon rundt løsninger fotografen har tatt.
Andre får si hvordan de ville løst det. Og vi kårer månedens bilde, sier han.

-Ja, for konkurranser er jo en viktig del innen fotografering?
-Det er riktig. Og vi har flere slike i løpet av et år. Og nå går vi faktisk inn i høysesongen for fotokonkurranser, med NM 15. mars som høydepunkt.
Vi har også klubbkonkurranse 20. mars. Og da bedømmes bildene av en jury bestående av medlemmer fra andre fotoklubber. Vi kjenner hverandre for godt til å bedømme bildene internt. Vi kjenner godt til bildeuttrykkene til hverandre, sier han.

-Og nå tar dere mot flere som kunne tenke seg å bli medlem?
-Ja. De er hjertelig velkommen. Og faktisk har det aldri blitt tatt flere bilder enn nå når vi har mobiltelefonene med kamera. Og noen konkurranser er det mulig å delta på med mobilbilder. Så ta gjerne kontakt, sier formann Stein.

Vi anbefaler alle å ta en tur på biblioteket, men få ikke prestasjonsangst av å se de flotte bildene. En kameraklubb er også et sted for læring og utvikling innen fotografering.