Til toppen

\ loading=

Akademiet starter ungdomsskole i Ålesund

Akademiet har allerede lang erfaring med drift av grunnskoler i flere byer i Norge. Nå starter de opp egen ungdomsskole også i Ålesund. – Et positivt tilskudd til skolemangfoldet i Sunnmørsregionen, sier daglig leder Jan Ove Otterlei, om tilbudet som planlegges med oppstart allerede til høsten. 

Daglig leder ved Akademiet Ålesund Jan Ove Otterlei

Egen realfagsungdomsskole

Akademiet har drevet videregående skole i Ålesund siden 2005, og siden oppstarten har nesten 5000 elever har fått sitt vitnemål hos skolen i Moloveien i Ålesund sentrum. Til høsten planlegger de også egen ungdomsskole, med fokus spesielt på realfag.

­– Vi gleder oss over at nyheten om realfagsungdomsskolen endelig er ute. Dette er et tilbud som er åpent for alle som bor i Ålesund og nabokommunene, da spesielt rettet mot ungdommer med interesse for realfag. De som velger å gå hos oss vil få akkurat samme fag som på andre ungdomsskoler, men vil i tillegg få flere timer med utvidet pensum, iblant annet matematikk og naturfag, legger han til.

I første omgang er tilbudet klart for elever som skal starte på 8. og 10. trinn, og til neste høst også 9. trinn. Når skolen er fullt utbygd vil det være plass til totalt 90 elever.

– Det tar tid å rullere inn alle tre årene, så det må gjøres gradvis, forklarer rådgiver Ann Kristin Lyngset, som legger til at de som søker vil møte et svært godt forberedt system.

Utfordringer tilpasset realfagsinteressen

Rektor Marius Heltne gleder seg over tilbudet til elever som ønsker å spisse egen realfagskompetanse og mener det trengs.

– Vi ser at mange elever ønsker å «forsere» i matematikk, som betyr at de allerede i ungdomsskolen har muligheten å ta matematikk på Vg1 nivå fra videregående, dersom eleven ønsker det selv.

Hos oss vil de få utfordringer tilpasset sitt eget nivå, og det er selvfølgelig en fordel at vi også har en videregående skole i byen. Vi har stort fokus på at ei satsing som dette også skal ta hensyn til og sørge for, at det ikke blir for tungt.

Aktiv bruk av nærområdet

Heltne forteller videre at i tillegg til realfagsfokus, vil skolen også vektlegge fysisk aktivitet.

– Dette er jo elever som i utgangspunktet er interesserte i realfag, men vi lager rom for både fysisk aktivitet og spennende prosjekter inne og ute. Her blir gode luker til å både lære mer, men også bruke kunnskapen, forklarer han.

Ola Skjelten er lærer og koordinator med master i idrettsvitenskap legger til at det er mye naturfag å hente gjennom  å være ute i naturen og i et bynært miljø.

– Det er like viktig å bruke kroppen som toppen! Jeg ser kun fordeler av å koble læring av realfag med spennende aktiviteter i frisk luft. Naturfag er læren om verden rundt oss det, og i den krysningen skal elevene også få all mulighet til å hente inspirasjon og overskudd til å yte.Det at de får lengre skoledag innebærer at vi, i tillegg til det faglige som selvfølgelig ligger i bunn, også legger mye energi i å tilrettelegge for det sosiale. Vi sørger blant annet for at de får både frokost og lunsj, samt tid til å gjøre leksene på skolen, sier Skjelten.

– Vi håper dette er med på å skape et viktig og enda bredere mangfold i regionhovedstaden Ålesund. Her er også stadig flere som har arbeidsplassen sin i sentrum, og med vår beliggenhet og utvidede skoledager, kan det i tillegg gjøre det svært praktisk for flere familier, sier Otterlei.

Er det noen som ønsker mer informasjon er det bare å ta kontakt med oss direkte. Vi svarer gjerne på spørsmål og inviterer til informasjonsmøte på Akademiet i Moloveien den 7. mars kl. 18, avslutter Lyngset. Lyst å vite mer? Se mer Akademiets nettsider her!

Fysisk aktivitet er viktig for både kroppen og toppen!
Rektor på Akademiet Ålesund, Marius Heltne

 

Rådgiver ved Akademiet i Ålesund, Ann Kristin Lyngset, forsikrer de som søker vil møte et svært godt forberedt system.
Ola Skjelten, lærer og koordinator ved Akademiet i Ålesund.
Akademiet i Ålesund starter ungdomsskole
Sosial og sunn start på dagen med fellesfrokost