Til toppen

\ loading=

Filmfestival tilbake på Løvenvold Theater

Byens egen filmfestival er klar for sin 11. utgave fra 7.-10. mars og publikum som i små og store kan glede seg til mange dager med kvalitetsfilm. Årets åpningsfilm er den rykende ferske og høyst relevante norsk-palestinske dokumentaren "Life is Beautiful»:

Daglig leder på Løvenvold Theater, Kathrine Synes Finnskog og festivalsjef i WENIFF Besnik Zogaj

Utvidet samarbeid

At festivalen har funnet veien tilbake til Løvenvold gleder begge parter.

– Vi tror festivalen har et stort potensiale og vi ønsker derfor å bidra til å videreutvikle WENIFF. Festivalen settes stor pris både av lokal publikum og av norske og internasjonale filmskapere, så dette er det veldig gøy å være med på, sier daglig leder på Løvenvold Theater, Kathrine Synes Finnskog som mer enn gjerne framsnakker årets program og mannen bak.

– Festivalsjef Besnik Zogaj har kuratert frem et godt og bredt program, og har mange jern i ilden. I dagene i forkant arrangerer han WENIFF LAB, en filmskole for ungdom fra Ålesund. I år er det Sivert Kalvo Harang som står bak “Birk og Maga” fra Ålesund som underviser. Søndagen skal også avsluttes med WENIFF KIDZ og da skal det vises barne-og familiefilmer fra hele verden, sier hun.

– Det er veldig fint for oss å være tilbake på Løvenvold, og vi gleder oss til å invitere inn publikum. I Løvevold har vi et godt rom og en utrolig fin sal å være i, både for oss som lager festival og ikke minst for publikum, sier Besnik Zogaj.

Om åpningsfilmen

I 2014 kommer den palestinske regissøren Mohamed Jabaly på besøk til filmfestivalen i Tromsø. Mens han er der stenger grensene til Gaza, og han må bli værende i Norge. Lite vet han at det skal ta syv år før han kan treffe familien sin igjen. Statsløs, fordrevet og fast i Tromsø. Mohamed nekter å la det definere ham. – «Life is Beautiful» er historien om et liv satt på vent av internasjonal politikk og et rigid byråkrati. Fortalt fra perspektivet til en ung mann som bruker all sin kreativitet og tid på å holde kontakt med omverden og bygge en vei videre, og anbefales på det sterkeste av arrangøren.

Hele programmet

Torsdag 7. mars Etter Skoletid med WENIFF
15.00 Filmvisning (egen billett)

Fredag 8. mars Faglig program og Åpningsfilm
11.00 – 13.00 Manusforfatter workshop med Nadina Helen Bakos.
13.00 – 13.30 Pause og Lunsj
13.30 – 16.00 Kvinnelig filmskaper i 2024. Panelsamtale.
18.00 – 20:00 Festivalåpning – Åpningsfilm Life is Beautiful.
20.00 – 22.00 Kortfilmprogram.
22.00 Afterparty

Lørdag 9. mars Filmvisninger
11.00 – 13.00 Dokumentarfilmprogram, filmprat med Kalle Løken
13.00 – 16.00 Norsk kortfilmprogram
17.00 – 20.00 Internasjonalt kinoprogram
20.00 – 21.00 Prisutdeling

Søndag 10. mars: Weniff KIDZ
10.00 – 15.00 Barnefilm fra hele verden (egen billett, program kommer! )

Se mer på festivalens hjemmesider her!

Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!