Til toppen

Dropper bruda, satser på yrkesklær

I 1974 kledde Arne Oksnes opp den første bruda i egen butikk. Nå, 50 år, og over 20.000 håpefulle bruder senere er det slutt. Han skal konsentrere seg om yrkesklær.

-Jeg begynte i 1974 da Farstad & Møller ble solgt, og tok over driften der.
Da hadde jeg allerede jobbet med klær i ti år i Th.Berg på St.Olavs plass, som var en klesbutikk for herrer, forteller 76 år gamle Arne Oksnes.

-Det er vel nærmere 20.000 bruder som er kledd opp gjennom disse femti åra, mener Arne Oksnes.

Slutt med bryllup

Opp gjennom årene mener han at det er over ti butikker med bryllupsklær som har prøvd seg som konkurrenter, men som har gitt seg en etter en.
Arne har imidlertid holdt ut med bryllups- og selskapsklær, men nå er det slutt.

-Jeg har jo tenkt på det lenge, for det er omfattende, og kapasiteten strekker ikke til lenger, rett og slett. Så nå er det slutt, og kjører derfor ut varene med gode tilbud på mellom 20 til 70 prosent når det gjelder brudekjoler, smoking og klær til brudgommen, og på tilbehør.

-Men jeg håper jo egentlig at noen vil kjøpe alt og ta over. Det hadde vært det beste, så om noen vil så ta en tur innom for en prat, oppfordrer Arne.

-“Oksneskrysset” dette, sier Arne Oksnes, som har tre lokaler i krysset Rådstugata og Røysegata. Nå skal to bort.

Pendler

Arne Inge Oksnes, som er fra Valderøya bor fortsatt på øya, og han pendler hver dag til byen. Det var ikke alltid like enkelt før 1987 da tunnelene kom.

-Da måtte jeg jo ta ferga. Det kunne by på mye styr, så jeg hadde derfor eget renseri hjemme.
Alt som skulle renses etter bruk tok jeg med hjem, sier han.

-Men så kom tunnelene, og ei uke før åpninga var jeg med på å arrangere et stort bryllup i bunnen av den ene tunnelen. Hvilken husker jeg faktisk ikke lenger, men det var stas, humrer han.

Oksnes har holdt til i mange forskjellige lokaler med driften sin. Og nå er den fordelt på tre lokaler i krysset Rådstugata og Røysegata.

-Oksneskrysset dette, vet du. Vi har bryllups- og selskapsklær her i lokalene. På andre siden er det kostymer til karneval og slike ting, og på nedsiden har vi yrkesklær.

Arne Oksnes retter fokus på yrkesklær etter femti år med selskap og bryllup.

Yrkesklær

-Og det er den sistnevnte du skal satse på nå?
-Ja. Vi har fått gode avtaler med store bedrifter og det offentlige. Blant annet Ålesund kommune, Attvin og flere andre. Derfor ønsker vi å samle kreftene på dette markedet, forteller Arne, som har to voksne barn. En er med i driften.

-Hugo er med i familiebedriften. Jeg har også en datter, men hun bor i Bergen.
Jeg, Hugo og to ansatte på yrkesklær konsentrerer oss om det markedet, kona pensjonerte seg for noen år siden.

-Og på yrkesklær er det et mangfold?
-Ja. Vi kler opp kokker, fiskere, renovasjonsarbeidere og en haug andre med yrker som krever arbeidstøy.
I tillegg har vi profilering på klær, så det mangler ikke på oppgaver med sju kommuner å betjene, forteller Arne, som i en alder av 76 år ikke går av veien for å satse på nye markeder.

-Nå kjører vi flotte tilbud også på smoking og andre selskapsklær. Men om noen vil ta over alt og drive videre så hadde det vært fantastisk. Bare kom for en prat, sier han.