Til toppen

\ loading=

Operakoret feirer 50 år med to festkonserter

Endelig, et år på overtid, kan Aalesund Operakor feire 50 år. Og det med hele to innholdsrike jubileumskonserter på Parken kulturhus.

-Det er pandemien som dyttet jubileumsfeiringen vår litt fram. For det var i 2023 vi ble 50 år. Nå kan vi endelig invitere til to flott jubileumskonserter, forteller Rune Martinez i Aalesund operakor.

Marianne Ravn Stavseng har vært dirigent for koret siden 1994, og har således et eget jubileum. Her terpes det på «Die Fledermaus».

Variert program

Og stedet blir Parken kulturhus 16. og 17. mars.

For øyeblikket er de 32 sangerne i full sving med å øve i storsalen til Ålesund kulturskole.

Syngende operalatter krever sin sanger. Og vi ble vitner til da korets mangeårige dirigent, Marianne Ravn Stavseng terper på teknikker igjen og igjen sammen med koret. For operetten «Die Fledermaus» (Flaggermusen) er et av verkene publikum får utdrag av, og som skal sitte som støpt når festhelgen er her.

Styreleder Thor Even Kipperberg (t.v) og Rune Martinez har mye å styre med fram til konsertene, men gleder seg.

-Det blir en todelt konsert der vi begynner med kjente musikaler som eksempelvis «Cats», «Chess» og «Evita», for å nevne noen, avslører leder i koret, Thor Even Kipperberg.

-Så blir det en hyggelig pause i Foajeen der det også blir servering, før vi gyver løs på andre avdeling. Og da er det kjente operaer og operetter som står på programmet, sier han.

Musikalsk mimring

Koret sang sin første strofe i 1973, og når de inviterer til jubileum, ja så er det jo naturlig å mimre litt.

-Vi skal feire med å ta fram noen av de største tingene vi har gjort disse årene, forteller Rune.

Og Aalesund operakor har mye å vise til, siden 1973, da de ble dannet for å delta i oppsettingen av operetten «Den glade enke», i samarbeid med Den Norske Opera og Ålesund Symfoniorkester.

Aalesund Operakor består av 32 sangere i skrivende stund. Koret har stor aldersspredning, og øver på Ålesund kulturskole.

-I konsertene vil vi oppsummere korets første 50 år med blant annet innslag fra operaklassikere som «Don Pasquale», «Elskovsdrikken», «La Traviata» og «Rigoletto», samt musikalinnslagene, sier han.

Men koret stiller slett ikke alene på scenen. Med seg har de Ålesund strykekvartett, fløytist Yuri Hashimoto, Tor A. Dyrseth på kontrabass, og korets faste samarbeidspartner Rasmus Bondevik på flygel.

-Stort er det også for oss å ha med oss et tidligere medlem av koret, og nå nyutdannet sopran, Julia Fjærli som solist. Hun har med seg sin tidligere studiekamerat og tenorsolist Steffen Sortland, forteller Rune om de to, som begge har studert under den verdenskjente sopranen Elizabeth Norberg-Schulz, professor i sang ved Universitetet i Stavanger.

Og selvfølgelig blir det dans. For ballettpedagog Carola Teti har med seg en gruppe dyktige dansere til forestillingene i Parken kulturhus.

Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!