Til toppen

Nå åpner Spisestua på Storsenteret

I morgen skal det skje. Da åpner populære Spisestua på Ålesund Storsenter, og det med store og små retter, samt et åpningstilbud de fleste nok vil sette pris på.

-Potetball, selvfølgelig, sier Ida Hareide, en av de som skal lede Spisestua på Storsenteret.

Det jobbes med å få alt på plass, før Spisestua på Ålesund Storsenter åpner i morgen, onsdag.

Skal bli ferdig

-Vi åpner selvfølgelig med et godt tilbud på potetball, og det fra klokken 12.00 når dørene åpnes, sier hun.

En dag før åpningen er det bare et ord som raskt melder seg. Kaos. Men det er kaos i system og med en plan, for alt skal stå klart når de første gjestene kommer til ”sentrumsfilialen” av Spisestua og Vinterhagen. To kafeer mange kjenner fra Moa.

-Det blir en sein kveld, og svært tidlig morgen. Det kan jeg trygt slå fast, sier en smilende Jan Erik Waksvik midt i blant kjøledisker, møbler og utstyr som skal på plass, og arbeidsfolk som jobber på for å gjøre alt klart til åpningen.

(F.v) Anniken Tønnesen, Wibekke Østrem Waksvik, Ida Hareide og Jan Erik Waksvik gleder seg til å ta mot de første gjestene til Spisestua i sentrum.

Det er Jan Erik og hustru Wibekke som driver Spisestua og Vinterhagen på Moa, og som nå kommer tilbake til Ålesund Storsenter der de fram til 2013 var drivere av kafeen OPUS.

Eget konsept

Nå er det imidlertid deres eget konsept som åpner i lokalene der en tidligere kunne finne Tante Bruun, som ga seg på sensommeren i fjor.

-Det er en litt mindre meny her enn vi har der inne, og det er fordi kjøkkenet er betraktelig mindre, sier Wibekke.

Vi kan imidlertid slå fast at det meste er på plass på de nytrykte menyene for Spisestua Storsenteret.

-Vi har både frokost, lunsj, småretter og middagsretter. I tillegg til kaker og sandwicher, baguetter og annet godt, sier hun.

Til tross for det lille kaoset det jo skal være timer før en åpning, kan vi raskt slå fast at dette blir en koselig plass med gode sitteplasser. Ja til og med peiskos kan det bli, for de som ønsker det. for  Jan Erik og Wibekke har fått på plass to peiser en kan slå seg ned ved.

Skilt, bilder og dekor skal opp. Og kanskje du rekker å kapre deg en plass ved en av de to peisene?

-Og nedenfor trappa blir det gode sittegrupper og et langbord. Perfekt for de som er litt flere og kanskje har med barn i barnevogn.

-Hvor mange sitteplasser får dere?

-Der blir vi litt svar skyldig enda, men inne beregner vi rundt seksti plasser, forteller hun.

Spisestua følger senterets åpningstider med åpent til klokken 20.00 på hverdager, og 18.00 på lørdager.

Og klokken 12.00 skal alt være klappet og klart for de første gjestene.