Til toppen

\ loading=

Ting å gjøre i vinterferien i Ålesund

Gjett om vi gleder oss til årets vinterferie. Vi har tatt runden for å undersøke hva som skjer, når det skjer og hvor det skjer. Her får du noen av våre beste tips til opplevelser og ting å gjøre i Ålesund by!

Vinterferien venter i Ålesund by. Kulturliv, byliv, kafeer og aktiviteter for små som store. Ta ei pause med natt på hotell, oppdag et galleri, finn et koselig bakeri, ta med fiskestang på kaia, eller finn skatter i byens nisjebutikker. Trenger ikke reise langt for de store opplevelsene!

1) KINO PÅ LØVENVOLD THEATER (NYHET)

Endelig kan vi gå på kino igjen i Ålesund sentrum. Løvenvold Theater er klar for vinterferien med gjensyn av klassikere, familiefilmer, drama, thrillere, si-fi, komedier og barnefilmer. Sjekk hele programmet her!

2. BADEGLEDE FOR SMÅ OG STORE 

Ålesund har virkelig blitt et eldorado for alle som er glade i å bade. Prøv de utendørs badekarene hos Hotel Brosundet, flytende badstu og havbad på Svai i Moloveien, eller bruk noen gode timer med svømming, sklier eller velvære hos Bybadet!

 

3. AKTIVITETER SAMMEN MED ÅLESUND BIBLIOTEK 

Ta med deg fiskestang til byen og sjekk fiskelykken fra kaia eller bli med når Ålesund Bibliotek og Skattkammeret skal ut i båt. Biblioteket skal ha en rekke arrangement hele ferien der du kan delta på bokkino, bingo, flettekurs for pappaer og mye annet. Se hele programmet her!

4. VINTERFERIEAKTIVITET HOS MUSEENE

Hos VITI Sunnmøre Museum og Jugendstilsenteret skal det både danses og veves! Sjekk de ulike arrangementene her og meld deg på.

5. LÆR OM LIVET UNDER HAVET PÅ ATLANTERHAVSPARKEN

Har du besøkt Vitensenteret på Atlanterhavsparken? Visste du at 95% av havet fortsatt ikke er utforsket. Og at for hvert fjerde pust vi puster inn, kan vi takke havet for tre av pustene og skogen for ett? Sånt lærer du myyye mer om samtidig som du kan glede deg over å holde krabber, sjøstjerner, og se på de søte selene som koser seg i bukta. Sjekk Atlanterhavsparken på nett for mer informasjon.

 

6. MATOPPLEVELSER INNE OG UTE 

Ålesund by har en rekke fantastiske spisesteder, matvogner, restauranter og kafeer, og mange tilbyr også takeaway. Ta med sushi til tre ut i sola, en pizza ut på Molja, eller kjøp noe godt fra matvognene og sitt på benkene på Kiperviktorget. Se oversikt over spisesteder her! Hos BRYT arrangeres egen Vinterfestival!  

7. SHOPPING & SNOPERIER PÅ FORTAUSKANTEN

Hva med å ta ei herlig shoppingrunde? Ta deg tid til et frisørbesøk, et glass bobler på veien og sjekk ut hva byens mange butikker har i hyllene og på stativene. Med to kjøpesenter i bykjernen og en rekke nisjebutikker, er der stor fare for å også oppdage noe helt nytt, eller brukt! For sentrum har også tre spennende secondhandbutikker.

8. TURIST I EGEN BY

Visste du at du kan overnatte i Molja Fyr? Snakk om unik opplevelse. Byen har en rekke flotte hoteller som venter på å få varte deg opp om du reiser alene eller sammen med familien. Ålesund har også to bobilparkeringer i gangavstand til bykjernen. Bare det å ta seg tid til en buss- eller båttur inn til byen kan jo fort være en del av feriefølelsen. Se mer her! 

9. KULTURLIV OG GALLERIER 

Ålesund by har et yrende kulturliv og en rekke gallerier hvor du kan oppleve spennende utstillinger. Oversikten over konserter, teater, og arrangementer finner du i vår kulturkalender!

10) VINTERFESTIVAL HOS BRYT

Tre dager med mat og opplevelser hos BRYT som inviterer til egen Vinterfestival. DJ, familietapas, gjester med mer. Se hele programmet i egen sak!

11) FELLESVERKET DRAGEN

Sjekk ut de kjekke aktivitetene hos Fellesverket!
Vi håper at listen gav deg litt inspirasjon til å søke videre, og vi oppfordrer alle til å legge ut på eventyr i gater der man ikke har gått på lenge, oppsøke nye butikker eller kafeer, og husk for alle del å se opp. For jugendstilen og den unike arkitekturen, den er her hele tiden. Vi ønsker små som store et flott vinteropphold i Ålesund by.
Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!