Til toppen

\ loading=

Økonomisk kvinnedag på Løvenvold

Tidligere arrangement har vært en braksuksess og torsdag 7. mars, dagen før selve kvinnedagen, ruller banken ut den røde løperen på Løvenvold Theater og inviterer til ny runde av #huninvesterer.

Tirill Skodje og kollegene i DNB i Ålesund ønsker velkommen til kvinnekveld på Løvenvold Theater dagen før kvinnedagen.

– Velkommen til en kveld med inspirasjon til mer økonomisk frihet for kvinner, sier finansrådgiver Tirill Skodje i DNB.

DNB ønsker å bidra til å skape økonomisk likestillingshistorie ved å gi kvinner mer økonomisk kunnskap og bevissthet. Derfor inviterer DNB i Ålesund til en økonomisk inspirasjonskveld for kvinner, der deltagerne får gode og konkrete tips rundt egen økonomi, noe godt i glasset og spennende innslag fra scenen i de ærverdige lokalene i Løvenvold Theater.

– Norge er et av landene i verden der likestillingen står sterkest, men vi har fortsatt en vei å gå før kvinner og menn er økonomisk likestilte. Det må vi rette opp i, først og fremst med å øke kvinners kunnskap om økonomi, sier finansrådgiver Tirill Skodje i DNB i Ålesund.

I fjor ble arrangementet raskt utsolgt, så det er tydelig at interessen og behovet er stort blant kvinner som ønsker å ta grep om egen økonomi.

Økonomisk mannsdominans

– Det er viktig å tette kapitalgapet og bryte den tradisjonelle økonomiske mannsdominansen. Vi ønsker at også kvinner i større grad sikres like muligheter og økonomisk frihet, sier Tirill Skodje.

I følge tall fra DnB hadde norske menn 264 milliarder kroner mer i formue enn kvinner i 2023. Menn hadde 56 milliarder kroner mer i kapitalinntekter og eier 80 prosent av de private aksjeverdiene på Oslo Børs. Hele 80 prosent av fjorårets aksjeutbytte tilhørte menn, og de opprettet også 80 prosent av alle aksjeselskap.

#huninvesterer er et program som skal få kvinner i alle aldre til å ta grep om egen økonomi. (Foto: DNB)

Trenger mer kunnskap

– Vi ønsker rett og slett å få opp bevisstheten rundt økonomisk likestilling. Kvinner bør “eie verden” i like stor grad som menn, med alt det innebærer av frihet og like muligheter, sier Skodje.

Situasjonen er likevel ikke helsvart når det gjelder økonomisk likestilling i Norge. Både lønnsforskjeller og andelen som sparer har jevnet seg ut mellom kjønnene. Det samme gjelder ansvaret for økonomien i hjemmet. Likevel er det et godt stykke igjen før kapitalgapet er helt tettet.

– Kvinner bør bli flinkere å investere. Først og fremst i kunnskap om økonomi og investeringer, men også ved å gjøre alt fra små grep som å spare litt til pensjon hver måned, kjøpe fond og aksjer, til kanskje å starte sitt eget selskap, sier Skodje.

Økonomi og kvinnehelse

DNBs #huninvesterer arrangeres i ærverdige Løvenvold Theater torsdag 7. mars.

Mange slike konkrete råd og tips kan deltagerne se frem til på Løvenvold torsdag 7. mars. Tirill Skodje skal selv på scenen for å snakke om hvorfor investeringer bidrar til likestilling. Det kommer også flere kunnskapsrike personer som skal bidra til en helstøpt aften med kvinner i fokus.

– Det er ikke tilfeldig at vi legger det til 7. mars. Da blir det en oppvarming til selveste kvinnedagen. Og når vi samler så mange kvinner, så snakker vi litt om kvinnehelse også, sier Skodje. Gynekolog Åse Roald Sandvik skal delta i en sofaprat, sammen med Løvenvolds egen Kathrine Synnes Finnskog som er leder for strategi og utvikling i Momentium. Se hele programmet og les mer om arrangementet her (ekstern lenke til Facebook).

Billetter og påmelding skjer via DnBs påmeldingsside. Alle billettinntektene går uavkortet til UNICEFs arbeid for kvinners rettigheter.

Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!