Til toppen

\ loading=

«Naturen syng» med ekstrakonsert

Da arrangørene bak samarbeidet «Naturen syng» la ut billetter til konsert på Fjellstua ble 60 plasser revet bort og utsolgt på to timer. – Utrolig kjekt, sier musiker Håvard Sveås og fotograf Øyvind Kåre Sunde som med det satser friskt og legger ut ekstrakonsert samme kveld.
 

Fotograf Øyvind Kåre Sunde og musiker Håvard Sveås har laget en ny versjon av “Naturen syng” og etter at billettene forsvant på et blunk er de også klare med ekstrakonsert på Fjellstua.

De har holdt på konseptet siden første gang de fikk ideen i 2017. Siden den gang har de turnert rundt om på hele Sunnmøre og vel forbi med vakker musikk og naturbilder som kan ta pusten fra de fleste.

-Vi har til og med vært i Molde, understreker Sunde med begeistring til umiddelbart nikk fra Sveås som var den som først kom på muligheten for å gjøre noe annet. Noe mer.

-Da jeg så ett av bildene som Øyvind Kåre delte i sosiale medier, det fra Trollveggen med nordlyset i horisonten, kom ideen umiddelbart. Tenk om man tok naturbildene hans og satte musikk til. Eller omvendt. Jeg tok kontakt og svaret i andre enden var et umiddelbart ja og det har siden den gang vært et prosjekt som betyr mye for meg. Det er virkelig gøy og meningsfylt å holde på med, sier Sveås som er en mann med mange jern i ilden.

Han er til daglig organist i Sula kirke, tar studioppdrag og dirigerer koret Voxing. Men «Naturen syng» er noe annet enn både jobb og oppdrag. For de begge.

-Vi har det utrolig kjekt når vi holder på sammen. Det er veldig givende, sier de nesten i kor.

De hadde solgt ut fullt hus på Fjellstua da pandemirunde nummer to med nye begrensninger satte inn og stoppet det hele. De er derfor veldig glade for at daglig leder Ann Helen Støbakk kom på å sveive det hele i gang igjen. I ny versjon.

Dette er bildet som trollbandt musiker Håvard Sveås og som gjorde at han hev seg på tråden til fotograf Øyvind Kåre Sunde. Med det initiativet startet et mangeårig samarbeid.

-Vi er veldig glade for samarbeidet som gjør at vi også skal fremføre en helt ny versjon på kveldstid i kuppelen. Den første forestillingen var nemlig satt sammen av salmer og bilder. Nå har vi satt sammen ei utgave med mer kjente almene låter og viser. Og en salme. Den må nesten bare være med, spør Sveås undrende.

-Selvfølgelig. «Fager kveldssol smiler» tilhører alle. Det er nesten allsang det, svarer Øyvind Kåre.

Man skal ikke se bort fra at naturen selv også vil spille på lag på utsiden av panoramavinduene denne kvelden.

Kveldsåpent med middag også i kafeen

Konserten er lagt til kuppelen på kveldstid fredag 1. mars. Den første  konserten kl. 19.00 er utsolgt, noe som betyr at konsert nummer to vil starte kl. 21.00. Fjellstua vil for anledningen derfor også ha ekstra lenge åpent.

Med utsolgt hus og ny konsert på gang er det derfor er en ekstra glad daglig leder som møter oss i døren på toppen av byfjellet.

-Det er bare så hyggelig at de får en så god respons at de kan satse på en konsert nummer to. Vi kommer til å holde åpent så lenge her er folk den kvelden, sier hun og avslører at de også setter opp egen meny for alle som vil kombinere konsert med middag eller bare oppleve «Ålesund by night» sett fra kafeen.

– Her planlegges det både fiskesuppe, helstekt indrefilet og klippfisk. Det er bare å ta turen, sier hun.

Billettene? De finner du på Tikkio!
 

Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!