Til toppen

\ loading=

Ytre Kunstfagskole stiller ut på Alnes

- Kunst og samfunn har alltid gått hånd i hånd, og som kunststudenter er det essensielt å ha en arena hvor vi kan uttrykke oss. Vi gleder oss til utstillingsåpning 16. februar på Alnes fyr og opplevelsessenter, sier Pil Ulheim fra kuratorgruppen ved Ytre Kunstfagskole.

Opplev utstillingen “Eign” på Alnes Fyr- og Opplevelsesenter.

“Eign: Det ytre og indre landskap”

Utstillingen som er satt sammen av kuratorgruppen ved Ytre Kunstfagskole i Ålesund tar for seg 13 studenters originale kunstverk og omfatter en rekke kunstformer som maleri, grafikk og tredimensjonal kunst.

– Ordet “Eign” stammer fra norrønt og har sin opprinnelige betydning i “Det som vender seg mot en” og brukes ofte for å referere til eiendom eller jord, forklarer Pil som viser til at jordens betydning i kunstverdenen ofte tar for seg landskapet og hvordan vi som mennesker forholder oss til det. Mennesket og jorden har alltid hatt et nært forhold, og landskapet finnes i oss alle.

– Vår utstilling tar deg med på en reise fra det ytre til det indre og utforsker hva et landskap kan være. Vi viser landskap fra det bokstavelige til det abstrakte og tar deg med fra landskapet i det offentlige rom, inn til det private interiøret i hjemmet, og helt inn til menneskets dypeste sinn. Hvordan observerer vi naturen? Hva sier interiøret om menneskets private landskap? Og hvor langt inn kan et landskap nå, sier Ulheim om utstillingen som åpner 16. februar og varer til 11. mars.

Pil Ulheim (Foto: privat)

– Kunst og samfunn har alltid gått hånd i hånd, og som kunststudenter er det essensielt å ha en arena hvor vi kan uttrykke oss. Alnes fyr og opplevelsessenter er en slik inspirerende arena som gir oss kommende kunstnere frie tøyler til å uttrykke oss fritt. I denne utstillingen får publikum muligheten til å oppleve nye perspektiver og kunstuttrykk gjennom en ny generasjon kunstneres blikk, sier Pil og vi gleder oss til å se det endelige resultatet.

Ta turen til Alnes fyr og opplevelsessenter og opplev utstillingen fra 13 kunststudenter ved Ytre Kunstfagskole.
Arkivbilde fra åpen dag hos Ytre Kunstfagskole som ligger midt i Ålesund sentrum.
Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!