Til toppen

\ loading=

Jubler for godt besøk hos Vitimusea i 2023

- Mange tar med familie og venner til museet, og museet er en populær aktivitet for hjemmeferiene, ikke bare om sommeren, men også i vinter- og høstferiene, sier administrerende direktør i Viti, Audhild Gregoriusdotter Rotevatn som gleder seg over svært gode besøkstall i 2023.

Tallene tyder på at museene endelig er på vei tilbake til normalen når det gjelder besøkende.

– At cruiseturistene også er tilbake i Ålesund, er vi svært fornøyde med. Dette nyter særlig bymuseene godt av. Det at vi har ulike aktiviteter gjennom året tilpasset både den lokale og den tilreisende gjesten gav god respons, sier Rotevatn som også fremhever at de har mange og varierte aktiviteter.

Sommeren 2023 var mer enn 80% av de besøkende på museene i Ålesund internasjonale gjester. Disse fikk blant annet tilbud om byvandring med fokus på jugendstil og arkitektur i regi av Jugendstilsenteret. På Sunnmøre museum fikk gjestene innblikk i den sunnmørske kulturhistorien gjennom “Møt folka i de gamle husa”, forteller hun om fjoråret.

Sunnnmøre Museum i Borgundgavlen

Dugnadsgrupper og vennegrupper

I Viti er det i følge direktøren mange vennegrupper som stiller på dugnad og både bidrar til og tar initiativ til aktivitetsdagene.

– De utgjør en viktig del av arbeidet med å ta vare på og formidle vår kulturarv. Når den lokale frivilligheten og det profesjonelle museet går hånd i hånd, får vi til mye godt, sier hun.

Totalt gjestet over 39 000 Jugendstilsenteret og KUBE gjennom året. På Sunnmøre museum, med fellesbillett til Middelaldermuseet, var tallet 79 900 besøkende, sier hun og vi i Bypatrioten tar et høyt hurra.

Dette viser jo at aktivitetsnivået øker, spesielt når vi som bor her også er flinke å bruke tilbudene i vår egen by!

Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!