Til toppen

\ loading=

På plass i sjefsstolen hos NHO Møre og Romsdal

#folkifarta eller endelig på plass, kan vi kanskje si denne gang! Vi har nemlig vært innom NHO for å si hei og gratulere Lene Trude Solheim som for kun tre dager siden startet i jobben som regiondirektør for NHO Møre og Romsdal. Og hun har mye på hjertet!

– Kom inn, sier hun med et stort smil og vi er veldig glade for at hun rekker en prat til tross for at de står på hodet med forberedelser til den regionale årskonferansen som skal avholdes i Ålesund i morgen.

Og det skinner gjennom med en gang. Her er det allerede full fyr og engasjement for det hun omtaler som en helt unik region.

– Vi har en historie, tyngde og bredde i næringslivet som skaper både stolthet og viktige ringvirkninger. Det må forvaltes og utvikles og her er det mye å ta tak i, sier den ferske regionsdirektøren som går rett på sak.

-Rammebetingelser. Det er vår jobb i NHO å trykke på for at bedriftene skal kunne opprettholde verdiskapningen og styrke konkurransekraften. Utrolig viktig nå som vi også står i det som er ei helt spesiell tid, sier hun om alt fra uroligheter ute i verden, til økte kostnader og dyrtid nasjonalt.

Det er store temaer, men hun er helt klar på at jobben de gjør skal ivareta alle medlemmene. Fra de små gründerne til de store bedriftene.

-Det henger sammen. En region som vår er avhengig av hele kjeden. Om vi ikke næringslivet får gode betingelser, får vi heller ikke folk til å satse. Og det er jo det vi skal leve av i fremtiden. Du vet aldri hvem som sitter på nøkkelen til den neste suksessen, eller det som skal ta oss videre, legger hun til og vi får flyttet oss litt over fra næringspolitikk til fortauskanten.

– Samarbeid. Jeg har stor tro på at det beste skapes i brytningen mellom folk, erfaringer og ulike bransjer. Men da må vi være sikre på at her er noe å høste fra. At bedriftene har betingelsene som gir de mulighet til å skape mer, sier hun og slipper oss ikke unna den største brannfakkelen av de alle.

– Skatter og avgifter. Det er her hele eksistensgrunnlaget ligger. Vi har mange store bedrifter i fylket vårt, og et raust næringsliv som mer enn gjerne gir tilbake til lokalsamfunnet sitt enten det er å sette opp idrettshaller eller sponse festivaler, men det forsvinner fort om der ikke er et overskudd å hente. Selv om man kanskje snakker om en liten prosent i økningen av skatt, kan det helt reelt bety en dobling i utgifter for mange bedrifter. Heldigvis er dette nå på agendaen hos flere og vi har stor tro på at sentrale politikere vil lytte – og handle, sier hun før videre forberedelser til morgendagens møte kaller.

-Først en liten matbit og kaffe, sier hun og strener mot pauserommet.

Vi takker for praten og ønsker henne masse lykke til med arbeidet for en region og et fylke vi er svært stolte av. Vi gleder oss til å høre om fortsettelsen!

Upåklagelig utsikt fra kontorene til NHO Møre og Romsdal som ligger i 3. etasje midt i Ålesund sentrum.