Til toppen

Kultur

Annonse:
Annonse:

Med kunsten som fag i Ålesund

Denne uken har det vært arrangert en rekke åpne arrangementer hos Ytre Kunstfagskole. Det hele ble avsluttet med åpen dag lørdag og målet var å vise frem muligheten for spennende kunststudier i Ålesund. 

Les mer

Forvandlende dans på Parken kulturhus

I helga skal det skje. Da svinger danseelevene på Ålesund videregående seg inn på scenen på Parken kulturhus med danseforestillingen “Transformasjon”. Vi var der på gjennomgangen av forestillingen. Se bildeserie nederst i saken.Av Fridgeir Walderhaug

Les mer

Her er festivalene som får støtte

Årets pott for festivalstøtte fra Ålesund kommune er nå fordelt. Her ser du hvem som fikk støtte og hvordan de 574.000 kronene ble fordelt på til sammen ti ulike aktører.

Les mer

Det blir demenskor i Ålesund

I kveld var det klart for det aller første møtet etter at gode krefter gikk ut med felles mål om å få på plass eget demenskor i Ålesund. Lokalene til Kirkens Bymisjon ble i kveld raskt fylt opp, og med totalt 23 påmeldinger i etterkant er saken klar. Det blir eget demenskor!

Les mer

Kammermusikk festival for 13. gang

Torsdag 2. februar går startskuddet for årets vinterfestival i regi av Ålesund Kammermusikk. I år for 13. gang. For kreftene bak, fiolinist og kunstnerisk leder Ai-Ling Chiu og produsent Samuel Skrede, er dette et absolutt høydepunkt i kulturåret.

Les mer

Starter eget forlag for og med kunstnere

Aggregat Kunstnerfellesskap har fått 150 000 kroner i utstyrsstøtte fra Kulturdirektoratet for å gå til innkjøp av en riso duplicator. En printer med svært høy kvalitet. Målet er å starte et eget Artist book forlag drevet av og for kunstnere. 

Les mer

Kobler krefter til jubileum

I år er det 25 år siden Parken Kulturhus åpnet dørene for aller første gang. Det på samme tid som Ålesund feirer sin 175- års bursdag. Sånt må feires, og da lager man stor jubileumsforestilling. Selvfølgelig med vri i det kulturhusleder Hans Pareliussen spør Endre Volden om å ha regi.

Les mer

Lanserer digital veileder for jugendstil

Det er nå 20 år siden Jugendstilsenteret ble opprettet i hjertet av Jugendbyen Ålesund. Museet skal være et nasjonalt kompetansesenter for jugendstil, og som første trinn av jubileumsmarkeringen lanseres en digital veileder 31.januar.

Les mer

Enorm respons for lokalt demenskor

Etter at det ble kjent at det skal etableres et demenskor i Ålesund, har det kommet inn svært mange henvendelser. Nå er initiativtaker Astrid Overaa (66) spent foran oppstartsmøtet 30. april.

Les mer

Ny festival «Vårslepp» i Ålesund

Ålesund får ny festival i april. – Det hele braker løs med Vassendgutane og Staysman fredag 21. april kl. 19.00, forteller markedssjef Adrian Stieng i ÉKIP LIVE, i en pressemelding.

Les mer

Gallerier i Ålesund

Jugendstilsenteret & KUBE Apotekergata 16, 6004 Ålesund Tlf.: +47 70 10 49 70 E-post: kunstmuseet@vitimusea.no www.jugendstilsenteret.no Jugendstilsenteret & KUBE Jugendstilsenteret & KUBE Jugendstilsenteret & KUBE

Les mer