Til toppen

Kultur

Annonse:
Annonse:

John Fogerty med storkonsert i Ålesund

En av tidenes aller største musikklegender og mannen bak Creedence Clearwater Revival er klar for Ålesund. Lørdag 3. juni står han på scenen i Sparebanken Møre Arena og Giskeødegård lover hits på hits.

Les mer

Bypatrioten lanserer nytt nettsted

Det har vært hektiske dager i innspurten oppe på loftet i Tolbugata 2. Det er her lokale «Up & Away» holder til, selskapet som har holdt godt i trådene i de seks månedene utviklingsarbeidet med de nye sidene til Bypatrioten har foregått.

Les mer

Hva skjer i helgen Ålesund?

Denne helgen er det nok en gang duket for en rekke arrangementer, konserter og happenings i Ålesund by. Stand-up, torskefiske, jazzkonsert, kick-off med AaFK og listen den bare fortsetter!

Les mer

Korpsenes store generalprøve

Fem av byens skolekorps, og et gjestekorps fra Sykkylven inntok søndag to av byens skoler for en viktig generalprøve med publikum. For neste helg er det alvor.

Les mer

Ei pause der alt kan skje

– Bli med ut av komfortsonen, det er der det skjer, sier studentene fra Ytre Kunstfagskole som inviterer til en pop-up kafe utenom det vanlige. Eller hva er vanlig?

Les mer

Stjernefiolionist tilbake i Ålesund

Ålesundsvenn Charlie Siem som besøkte Parken kulturhus i en årrekke før pandemien er en av de fremste unge stjernene i klassisk musikk. Nå er han tilbake på scenekanten i Ålesund.

Les mer

Nørvøy ungdomskorps med PROMS-konsert

– Vi håper på fullt hus og publikum må gjerne ta med seg norske eller britiske flagg, hatt, fløyte, og pynte seg i festklær. Dette blir gøy, sier Nørvøy Ungdomskorps som inviterer til PROMS-aften på Parken Kulturhus lørdag 4. mars.

Les mer

Kamelen til Jugend 2023

– Kamelen er en av de artistene publikummet vårt har ønsket seg mest, så det er en glede å ønske han velkommen tilbake til Jugend. Han er en fantastisk liveartist, sier Ante Giskeødegård i Momentium.

Les mer

Det svinger for Jazzsirkelen i Ålesund

Mange har sikkert registrert at Ålesund har sin egen jazzklubb, og ildsjelene i Jazzsirkelen har virkelig fått opp aktiviteten etter en vanskelig pandemi. De oppsatte konsertene går nemlig for fulle hus.

Les mer

Ny giv for Sobra scene

Vi står midt på gulvet hos det som tidligere var en av byens viktigste møteplasser og scener. Nå jobbes det i kulissene for å gi Sobra scene på Avholdsjemmet ny giv og aktivitet. 

Les mer

Kortfilmfestivalen Weniff 10 år

I ni år har Ålesunds egen kortfilmfestival West Nordic International Film Festival vist norske og internasjonale kvalitetsfilmer. Nå skal det skje for tiende gang, og fra torsdag kan du vente deg mye på programmet.

Les mer

– Dette er med på å løfte hele området

I dag var en rekke sentrale aktører fra kulturlivet i Ålesund invitert med på omvisning inne i rommet som til høsten åpner som «nye» Løvenvold Theater. – Denne plassen vil uten tvil være med på å løfte området i sin helhet, sier leder for kulturhusene Hans Pareliussen som gleder seg over ny naboscene. 

Les mer

Åpning av Vestlandsutstillingen 2023

Det er klart for Vestlandsutstillingen 2023 hos Jugendstilsenteret og KUBE. Årets utstilling som er kuratert av kunstner Heidi Rødstøl åpner torsdag 16. februar kl. 18.00 med gratis inngang på åpningskvelden.

Les mer